Devreyi ilk beşte tamamlamalıyız

Ligde 14. Hafta maçları geride kalırken, ilk devrenin bitimine ise 5 haftalık bir maraton kaldı.

Ligin 14. Hafta maçlarında zirveye oynayan takımlardan Sakarya, H. Trabzon, Sivas Belediye ve Bodrumspor maçlarını kazanırken, Vanspor ve Çorumspor ise haftayı 1 puanla kapattı.

İlk devrede son haftalara girilirken Sakaryaspor'un lider olduğu grupta zirvede kopma yok böyle de devam eder.

İlk devrenin son 5 haftası zorlu geçse de öyle büyük bir kopmanın yaşanmayacağı da görülmektedir. Çünkü özellikle zirve hesabı yapan takımlar kalan maçlarını kazanıp ligin 2. Devresine avantajlı başlamanın hesaplarını yapıyor.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda yeni yönetim kuruluyla güzel gelişmeler yaşandı.

Göğüs sponsoruna kavuşan ekibimiz, Token'le de sözleşme imzaladı ve ardından futbolcuların alacakları da ödendi.

Bu gelişmelerle üstündeki karamsar havayı dağıtan Temsilcimiz Vanspor'da moraller yerine geldi. Bu moralle Etimesgutspor deplasmanına giden ekibimiz 3 puan hedefiyle sahaya çıktı.

Karşılaşmanın ilk devresinde rakibine göre daha düşük bir mücadele sergileyen ekibimiz karşılaşmanın 39. Dakikasında kalesinde gördüğü golle skor üstünlüğünü rakibine kaptırdı.

İlk devreyi mağlup kapatan ekibimiz Karşılaşmanın 2. Devresine daha baskılı başladı. Rakip kaleyi sürekli yoklayan ekibimiz Güney Tutcuoğlu'nun 64. dakikadaki golüyle beraberliği yakaladı.

Beraberliğin ardından daha baskılı oynamaya başlayan ve rakip kaleyi ablukaya alan ekibimiz bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremeyince sahadan 1 puanla ayrıldı.

Bana göre deplasmanda çıkışta olan bir takımdan alınan 1 puan güzel bir puandır. Çünkü Etimesgutspor son haftalarda çıkışa geçen bir ekip.

O açıdan bu deplasmanda alınan 1 puan küçümsenmemelidir.

Sezona başlarken küme düşer dediğimiz takım bugün zirvedeki yerini koruyor. Bu takımın her maçını kazanmasını beklemek yanlıştır. Hem böyle bir kaide yoktur hemde takım kadromuz hepimizin malumudur.

Buna rağmen ortada bir başarı vardır. O açıdan farklı ve kırıcı eleştiriler yapmaktan ziyade takıma desteğimizi verelim ki moraller bozulmasın ilk devreyi zirvede kapatma şansımızı kaybolmasın.

Eğer ligin ilk devresini zirveden kopmadan tamamlayabilirsek inanıyorum ki yeni yönetim kurulu yapacağı nokta transferlerle takımdaki güçsüz noktaları güçlendirir ve hedefe doğru daha güzel yol almış oluruz. Bu hafta sonu yine deplasmandayız.

Bu kez Somaspor konuk olacak olan ekibimizin çok dikkatli olması rakibi küçümsememesi lazım. Çünkü Somaspor iyi bir ekip. Her ne kadar 10. Sırada yer alıyorsa da aramızda sadece 3 puanlık bir fark var. Geride kalan 14 haftalık maç maratonunda Temsilcimiz Vanspor 7 galibiyete imza atmışken, Somaspor ise 6 galibiyete imza atmış. Bu tabloya baktığımızda bu karşılaşmada zorlu geçecek gibi görünüyor. Zor görünen bu kritik karşılaşmada ekibimiz Van’a 3 puanla dönerse, bu moralle kalan son 4 haftayı da puan ve puanlarla kapatacak buda bize hedefin kapısını açacaktır.

Şimdiden takımımıza Somaspor maçında başarılar diliyorum.

YORUM EKLE