DENGESİZ TRUMP...

          Irkçı, zır cahil, deli, şizofren ve dengesiz vs. Bu ifadeler bana değil, Omarosa Newman' a ait.

Omarosa Newman da kim? dediğinizi duyar gibiyim.

Dünyanın süper gücünü elinde bulunduran Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Danold Trump' ın bir dönem yardımcılığını yapan, onu yakınından tanıyanların başında gelen ve piyasaya yeni çıkan
" Dengesiz " kitabının yazarı olan Omarosa Newman düşüncelerinde ne kadar da haklı.

 

 

          Çünkü bu Dengesiz; her fırsatta sözde stratejik müttefik olduğunu dile getirdiği Türkiye' ye bu aralar yine kafayı fena halde takmış vaziyettedir.

Ortada harhangi anormal bir durum olmamasına karşın, bir gecede kendi para birimleri olan Dolar' a yapılan zorlama ve suni artışlar ile ülkemize resmen ekonomik terör ve ambargo uygulayan sözde lider Trump, dengesiz değil de sizce nedir?

Dolar yükseldikçe para birimimiz olan Türk Lirası da haliyle değer kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yastığının altında dövizi olan bozsun " uyarısı ile
vatandaşlarımızın tam destek verdiği ekonomik seferberlikte hükümetimiz bütün tedbirleri alarak halka güven enjekte etti.

 

 

         Ülkeler arasında yapılan uluslararası antlaşmaların hemen hemen hepsi dolar kuru ile yapıldığı için ABD haksız kazanç elde ettikçe, bu süreçte Türkiye olarak oldukça büyük zarar gördük. Amerika'dan ithal ettiğimiz birçok ürüne ek vergi getiren Trump sayesinde, son günlerde geçici de olsa maddi bir kriz yaşıyoruz maalesef.

Bizim açımızdan Dolar güvenilirliğini çoktan kaybetti diyebiliriz.

Demokrasi ve özgürlükler ülkesini olduğunu idda eden, Amerika' nın, hiç ülkeye ve lidere saygısı kalmadı malesef.

 

 

             Adeta züccaciye dükkânına giren fil gibi ortalığı dağıtan dengesiz Trump'ı birileri durdurmalı artık, yoksa bu dünya yakın bir gelecekte yaşanmaz bir hale gelecektir şüphesiz. İşte o zaman ülkelerde kaoslar, darbeler eksik olamayacaktır.

Kalın sağlıcakla.

YORUM EKLE

banner29