Çetelerin yok edilmesi gerekmez mi?

Van'da huzur için ve kentin geleceği için:

Çetelerin yok edilmesi gerekmez mi?

Zaman su misali hızla akıp giderken, Türkiye tekrar bir seçim sürecine girmiş oldu. Geride bırakılan seçimler sonrası uluslararası siyasette ve devamında ekonomide yaşanan sorunlar bu seçimleri de etkileyecek gibi.

Her ne kadar asgari ücrete yapılan önemli zam toplumda bir rahatlama oluştursa da emekliler boynu bükük kalıyor. Yani durum iyi değil. Emeklilik maaşı da en düşük asgari ücret seviyesine gelseydi toplumda hükümete karşı belki büyük rağbet olurdu. Çünkü emeklilerin ekseri çoğunluğu AK partiyi tercih ediyor ve ekonomik sürecin altında ezildiklerini söylüyorlar…

Seçimler ülkemizin istikrarı açısından önem arz ediyor.

Her seçim öncesi çokça dillendirilen bu seçim bütün seçimlerden önemlidir sözü yine sıkça tekrarlanacak gibi..

Evet gerçekte bütün seçimler çok önemlidir partilerin söylemlerini doğru okumak gereklidir..

İşte tam da bu nedenle Türkiye yeni bir heyecana hazırlanıyor. Seçimler yaklaşık üç ay sonra yapılacak. Özelde de Van bu heyecanı doruğuna kadar yaşayan illerden olacak.

 Henüz resmi bir açıklama yok ama seçim heyecanı kulislerde başladı bile.

Hatta birbirlerinin ayağını kaydırmalar bile başladı…

Van'ın büyüğü benim ilk sırada ben varım ve siyaset etrafımda şekillenecek sözleri başladı bile…

Hatta aday adayı olacak insanlara benim listemdesin haberin olsun kesin ilk üçtesin diyen tilki kurnazları bile oyuna başladı…

Sen genel merkezde birinci sırada benim ismimi ver falanca olursa Van'da çok vekil çıkarırız diye uyarıda bulunun diyerek kendisinin çok güçlü kesin olduğunu buradaki iyi niyetli aday adaylarının aldatıldığını haber vereyim istedim..

Bu oyunu daha önceleri de uyguladılar birçok aday adayı şimdi nasıl aldatıldığını sohbet ortamlarında üzülerek anlatıyorlar…

Bu demektir ki milletvekili aday adaylarının seçimi için zorlu bir yarış daha başladı demektir.

AK Parti'de adayların tespiti için süreç yakın zamanda başlayacak gibi.. .

Yakında istifalar dökülmeye başlayacak…

Aday belirleme sürecinde bir taraftan illerde anket ve mülakatlar gerçekleştirilecek bir yandan da bölgelerin nabzını tutmak için kendi mevcut milletvekillerinin performansları takip edilip değerlendirilecek..

Yapılan mülakatlarda her nedense bir türlü adalet tesis edilmese de Van'ın siyaseti belli insanlar arasında dönüp dolaşsa da göz boyamak için yapılsa da ve bu duruma çok büyük tepkiler olsa da değişen bir şey olmamıştır…

Hatta Van'da siyaset çeteleri kendilerinden başkalarına siyasette yaşam hakkı vermiyor…

Bu durum gözden geçirilmeli yeni yüzlerin Vanlılar tarafından beklendiği bilinmelidir…

Bir taraftan bu çalışmalar devam ederken diğer taraftan aday adaylığı başvuru süreci başlayacak. Aday adayları kendi ikamet ettikleri yerlerden aday olmaları zorunlu olacak mı? Yoksa istediği yerden mi olacak sanırım yakında bilgilendirmeler yapılacak...

Aday adaylarında ehliyet, liyakat anlamında hangi kriterler aranacak ve adaylıklar hangi ölçekler üzerinden verilecek göreceğiz…

Ayrıca parti yönetimi yapmış olduğu anketlerde adayların belirlenmesi sürecinde etkili olacak.

AK Parti içerisinde belirlenen aday değerlendirme komisyonu hem adayların projelerini hem de halkta karşılıkları olup olmadığını değerlendirecek. Komisyon her aday için alternatif isim önerilerini ortaya koyacak. Elbette ki adaylarla ilgili son sözü Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Biliyorsunuz son seçimde milletvekili aday adaylığı profillerinin nitelik olarak çok düşük olması yönünde herkesin dikkatini çekmiş eleştiriler yapılmıştı. Bu eleştiriler genel merkezin dikkatini de çekmişti.

Bu seçimde beklentim, nitelikli ve birikimli adayların başvuracağını tahmin ediyorum.

Önümüzdeki seçimlerde özel sektörden, iş dünyasından ve bürokrasiden önemli isimlerin yani nitelikli,  liyakati yüksek, başarılı insanların milletvekilliğine ilgi göstereceği düşüncesi var bende.

Seçimleri millet olarak çok önemsemeliyiz.

Bu seçimlerde parti kadar adayında çok önemli olması gerek hatta adayın ismi Van gibi illerde en az 60 bin oy getirebilmeli.

AK parti Van'da kazanmak istiyorsa partinin oyunun üstüne oy koyacak adaylar belirlemeli ve bu konuda samimi çaba sarf edilmeli.

Çok zor, Van'da beş bin oyu olan yok dediğinizi duyar gibiyim.

Biraz daha zorlanırsa, samimiyetle çabalanırsa inanın olmayacak bir şey değil. Yeter ki her zaman dediğim gibi gönüllere dokunulsun ve geçmişten dersler çıkarılarak, doğru insanlarla ve doğru şekilde anlatılsın yeter ki.

Van gerçekten müstesna bir şehir. 

Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik. Biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz ve hepimiz bundan sorumluyuz.

İktidar partisi olan ve milletimizin çoğunluğunun desteğini alıp, umutla baktığı AK Parti'nin önümüzdeki seçimlere çok iyi hazırlanması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim.

Son yapılan seçimler de AK partinin önceki seçimlere nazaran yaşanan kayıp, ekonomik kriz ve Van'daki bazı problemleri yan yana koyduğunuzda AK Parti'nin seçim startını şimdiden vermesinin mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Son seçimlerde AK partinin Van'da yaşadığı başarısızlığı öne sürerek önümüzdeki seçimler de aynı senaryonun olacağını iddia edenlerle ortak düşünmediğimi de belirtmek isterim.

Seçimlerin hepsini aynı değerlendirmememiz gerektiğini, koşullarının farklı olduğunu hatırlatmak isterim. Seçmen psikolojisinin ve oy verme reflekslerinin birbirinden çok değişik olduğu unutulmamalı.

Ayrıca Türkiye'nin en genç nüfuslarından birine sahip olan Van'da bu seçimlerde Van gençliğinin gönlüne dokunan ipi göğüsleyecek.

AK parti samimi insanlarla yola çıkar, dedikodudan uzaklaşır, birlik beraberlik içinde kollektif bir takım oyunu oynarsa emin olun ki Van kazanır, Van halkı kazanır.

AK parti kendisini halkın üstünde gören kibirli, ukala yönetim ve aday tarzıyla başarılı olamaz.

Seçmen artık vizyoner insanlar istiyor. Bu nedenle üzerinde çokça çalışılacak yeni model inşa edilmeli.

Klasik anlayışların ötesine geçen, yenilikler, açılımlar çalışmalar yapılmalı.

Van halkının şikâyet ettiği konular da değişti.

Artık çöp dağlarından değil, betonlaşmadan, trafik sorunundan, mimariden, estetikten, nitelikli kültürel faaliyetlerin konuşulmasını ve uygulanmasını bekliyorlar.

Demem o ki, artık şehirli seçmen için yol, su, çöp, kanalizasyon konusunda başarılı olmak, bir milletvekilini seçmek için yeterli kriterler değil.

Van'da seçmen betonlaşma, trafik, mimari, estetik, sanat, kültür, turizm gibi konularda rekabete girecek, öncülük yapacak sorunu giderecek güçlü iradeli ekonomik kriz başta olmak üzere sorunların çözümünde fikri olacak milletvekilleri istiyor.

Bir milletvekilinin özgeçmişinin, tecrübesinin, vizyonunun ve kendini ispatlayan kariyerinin şehre ve ülkeye katacağı çok şey olabilir.

Tüm bunlarla beraber seçimler ve adaylar siyasi fikirlerin üstünde düşünülmesi gereken bir konudur.

Kim Van'ı ve insanını kalkındıracaksa, gelişmesinde öncülük edecekse o desteklenmeli.

Van ne kadar iyi gelişirse, geleceğimiz olan gençlerimiz o kadar gelişecek sorunlardan uzaklaşacaktır.

HDP'li seçmeninde seçimlerde hizmet edecek insanları desteklemesi gerektiğini kendi geleceği için iyi düşünmeli.

Van halkının kendisine sorması gereken soru şu Van mı kazansın yoksa kendilerinden başkasına yaşam hakkı vermeyen üç beş siyaset çetesi aileler mi?

YORUM EKLE