Büyükşehir’de Karatekin ve Altunsoy dönemi

Uzun zamandır sesiz kalan Van Büyükşehir Belediyespor, ilk adım da, sportif direktör olarak, Turgay Karatekin, teknik direktör olarak da, Namık Altunsoy’la anlaştı. Herkesin birbirine sorduğu teknik kadro sorunu geride kalırken , şimdi gözler yapılacak transferlerde.

Sportif direktör olarak takımın başına getirilen, Turgay Karatekin hocamızı hepimiz yakinen tanıyoruz. Gerek futbolculuk hayatında ve gerekse teknik direktörlük hayatında başarılı bir grafik çizdiğini yine hepimiz biliyoruz. Bu sorumlulukta başarılı olacağına inanıyorum. Ama teknik direktör, Namık Altınsoy’u çokta tanımıyorum. Başarılı olur mu? Olmaz mı? Bekleyip göreceğiz. Zaten yapılacak transferlerde az çok bunu gösterecektir. O açıdan yönetimin almış olduğu bu kararı şimdiden eleştirmek çokta doğru değil. Sanal alemde, yapılan paylaşımlara gelen eleştiriler gözümüze çarpmaktadır. Bence şimdi eleştiri zamanı değil. Karar verilmiş imzalar atılmış. Bize saygı duymak düşer. Bu saaten itibaren bence yapılan eleştriler bir değişime yol açmaz heves kırar. O açıdan sabırla beklemek ve takımı desteklememiz daha faydalı olacağı kanaatindeyim. 2 Hocamıza da şimdiden başarılar diliyorum.

Teknik kadro sorununun çözülmesi ardından, gözler transferlere çevrilmiş durumda. Transferde nasıl bir yol haritası çizilecek? Bu soruda önümüzdeki günlerde cevabını bulacaktır. Geçtiğimiz sezon takımda görev alan futbolculardan, kimlerin gideceği kimlerin kalacağı da yine önümüzdeki günlerde netlik kazanacaktır. Ama bana sorarsanız, yaklaşık 30 kişilik takım kadrosundan, bir iki kişi hariç hepsi gönderilmelidir. Gitsinler bakalım kaçı takım bulacak. Bu takımın forması ağır, herkes giyemez diyoruz, ama ne hikmetse önüne gelen formayı giyiyor. Buna mutlaka dur denilmelidir. Hiç kimse duygusal hareket etmemeli, takımın menfaati çerçevesinde hareket edilmelidir. Son birkaç sezondur küme düşme potasından kurtulamayan kırmızı siyahlı ekip, bu sıkıntıları taraftarlarına artık yaşatmamalıdır. Belki kıt imkânlarla transferler yapılacaktır. Ama imkânlar kıtsa, adımlar dikkatli atılmalıdır. Transfer olsun diye TRANSFER değil, takımı taşıyabilecek TRANSFERLER yapılmalıdır.

İçinde bulunduğumuz gruba baktığımızda, çok güçlü takımların yer aldığını görmekteyiz. TFF 3. Ligdeki en zor grup olarak gördüğümüz 1. Grupta mücadele edeceğimizi unutmamalıyız. Bu güçlü grupta mücadele etmemiz ve başarılı olmamızın yolu, transferde atılacak tutarlı adımlara bağlıdır. Gerçekten çok zorlu bir gruptayız. Genç dinamik, mücadele eden, mücadeleden düşmeyecek bir kadro oluşturulmalıdır. Futbola doymuş değil, futbola aç ve aldığını hak eden transferlerle yola çıkmalıyız. Eş, dost, ahbap ve menajer ilişkilerini bir tarafa bırakıp, araştırarak transferler yapmalıdır.

YORUM EKLE