Tuşba'daki mahalleler modern görünüme kavuşuyor

Tuşba Belediyesi’nin, ilçeye güzel bir görünüm kazandırmak ve halkın modern bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için kırsal mahallelerde başlattığı kilit parke taşı çalışmaları devam ediyor.

Tuşba'daki mahalleler modern görünüme kavuşuyor

BAŞKAN AKMAN, ‘HALKIMIZIN AYAĞINI YAZIN TOZDAN, KIŞIN ÇAMURDAN KURTARACAĞIZ’

‘Merkez mahallelerde ne varsa kırsal mahallelerde de o olacak’ sloganıyla çalışmalarını yürüten Tuşba Belediyesi, kırsal mahalleleri tek tek modern görünüme kavuşturuyor. İlçenin en büyük kırsal mahallelerinden biri olan Ermişler ile Adıgüzel mahallelerinde başlattığı kilit parke taşı çalışmalarını kısa bir sürede tamamlayan Tuşba Belediyesi ekipleri, Çakırbey Mahallesi’nde yürüttüğü çalışmanın da sonuna gelindi. Çakırbey Mahallesi’nde yürütülen kilit parke taşı çalışmalarını yerinde inceleyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, mahallelerde yürüttükleri kilit parke taşı döşeme çalışmalarının yanı sıra yayaların da rahat yürüyebilmeleri için kaldırım yaptıklarını ifade etti. Bu yılki kilit parke taşı çalışmalarını ilk etapta Tuşba Kaymakamlığı Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından sağlanan bir milyonluk destek ile Ermişler, Adıgüzel ve Çakırbey mahallelerinde başladıklarını söyleyen Başkan Akman, 40 bin metrekare civarında kilit parke taşı döşediklerini ifade etti. Bu 3 mahallenin modern bir görünüme kavuştuğunun altını çizen Başkan Akman, “Hükümetimizin verdiği desteklerle çalışmalarımızı her mahallemize eşit bir şekilde götürmek için hazırladığımız plan doğrultusunda yürütüyoruz. İnşallah birkaç yıl içinde 10’u merkez olmak üzere toplam 69 mahallemizde kilit parke çalışmasını tamamlayarak güzel bir görünüme kavuşturacağız. Halkımızın ayağını yazın tozdan ve kışın çamurdan kurtaracağız” dedi.

BAŞKAN AKMAN, ‘BİZLER KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİZ’ 

Kilit parke taşı çalışmasının yapıldığı Adıgüzel Mahallesi’nin 40, Ermişler Mahallesi’nin 55 ve Çakırbey Mahallesi’nin ise ilçe merkezinden 60 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Başkan Akman, “En uzak mahallemizin yollarına dahi kilit parke taşı döşüyoruz. Allah’ın izniyle kilit parke taşı döşenmeyen hiçbir mahallemiz kalmayacak. Devletimizin destekleri ile tüm mahallelerimize eşit ölçüde hizmet götürüyoruz ve götürmeye de devam edeceğiz. Bizler halkımıza hizmet için geldik. Bizim yaptığımız gönül belediyeciliğidir. Bizler koltuk sevdalısı değiliz” şeklinde konuştu. 

Mahallelerinin çok güzel bir görünüme kavuştuğunu söyleyen Çakırbey Mahalle Muhtarı Arif Şevgin ise verilen hizmette duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Allah devletimize zeval vermesin. Sayın Valimize, Sayı Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İlçe merkezinden 60 kilometre uzakta bulunan mahallemizin artık merkez mahallelerden bir farkı kalmadı. İlçe merkezinde bulunan kilit parke taşı döşenmiş yollar ile kaldırımların aynısı bizim mahallede de var” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER