Bayramlarda sılayı rahim…

Değerli okurlar, bir bayramı daha geride bıraktık. Bizlerin bir Kurban Bayramı daha yaşamasına vesile olan Rabbime sonsuz şükürler olsun.

Bayramların manevi havası gerçekten de bambaşkadır. Dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına rağmen tedbirlere uyarak bayramda sılayı rahim yaptık. Yani eş, akraba ve dost ziyaretleri gerçekleştirdik.

Herkesin bayramları sadece tatil ve eğlence olarak değil, ibadetlerin yerine getirildiği, akraba ziyaretlerinin, dost ziyaretlerinin yapıldığı bir bayram olarak görmesi gerekiyor.

Bayramda, Diyanet TV’de Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ı izledim.

Gerçekten de güzel konulara değindi.

Özellikle bayramın tatil olarak görülmemesi gerektiğini, sılayı rahime önem verilmesi gerektiğini hatırlattı.

Erbaş, 3 milyona yakın Müslümanın bu yıl Arafat’ta vakfeye durarak hacı olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hac organizasyonunun her yıl bir öncekine göre daha iyi yapıldığını dile getiren Başkan Erbaş, “Biz her hac döneminden sonra Ankara’da iki gün süren bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Diyoruz ki; bu sene yapmış olduğumuz şu yanlışı, şu hatayı, şu eksiği seneye telafi edelim. Dolayısıyla bu tecrübeleri üst üste koyarak her sene daha iyi duruma geliyoruz” diye konuştu. Bayramların sılayı rahim için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, “Evlerde ebeveynlerle çocukların bir arada olması, akrabaların birbirlerini ziyaret etmeleri dolayısıyla bayramın en çok da faydası olduğu nokta işte bu ziyaretlerdir, sılayı rahimdir. Kurban Bayramının işte bu ziyaretlerle birlikte kesilen kurbanların etlerinin dağıtılması, fakir fukaranın sofrasına o etlerin ulaştırılması, hem yurt içinde, hem yurt dışında, ne büyük birlik ve beraberliğe vesile oluyor” dedi.

Bizler de bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz, bayramlarda küslük olmasın. Bölgemizde bayramlar sadece üç-dört gün olarak geçirilmiyor. Bayramlardan sonraki günlerde de gidiş gelişler oluyor ve ‘geçmiş bayramınız kutlu olsun’ ifadeleri söyleniyor.

Bayram sonrası da küslük varsa, akraba ziyaretleri, dost ziyaretleri yaparak bu küskünlüklerin bitmesini arzuluyoruz.

YORUM EKLE