van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Vanspor- Sarıyer maçının detayları…

Van Haber

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, sahasında konuk ettiği Sarıyer'i 89. dakikada Furkan'ın ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Kırmızı siyahlı ekip aldığı bu sonuçla puanını 23 yaparak beşinci sıraya yerleşti.

Son oynadığı 2 maçı farklı skorlarla kaybeden Vanspor, ligin on birinci haftasında sahasında konuk ettiği Sarıyer'i, Furkan Polat'ın uzaktan attığı güzel golle 1-0 yenmeyi başardı.

Maç boyunca istenilen futbolu ortaya koyamayan ve vasatı bir türlü aşamayan Vanspor, 89. dakikada Kubilay'ın güzel pasında topla buluşan Furkan'ın uzaktan kaydettiği golle maçı 1-0 kazandı.

Vanspor, Saffet İşler teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Kerem Hakan Vapurluoğlu, Yakup Demir, Berat Çetinkaya, Barış Gök, Selim Kayacı, Emrah Tacir, Güney Tutcuoğlu, Fatih Somuncu, Sedat Komi ve Kubilay Akyüz onbiri ile çıktı.

Sarıyer ise Taşkın Güngör teknik sorumluluğunda sahaya; Mehmet Doğan, Oğuzhan Açıl, Hüseyin Altuğ Taş, Mehmet Bektaş, Berat Satılmış, Orhan Aktaş, Nuri Terliksiz, Bahri Can Avcı, Adem Koçak, Bertul Kocabay ve Taha Yalçıner onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 13.00'te başlayan mücadeleyi, Sait Tuzcu, Birtan Yavuz, Burak Celep ve Göksu Furkan Güngör hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Sıcak ve güneşli bir havada oynanan maça ev sahibi ekip başladı.

İlk dakikalarda iki takım da kontrollü oynadı.

11. dakikada gelişen konuk takım atağı savunmanın dikkati ile kornerle neticelendi.

16. dakikada Vanspor atağında Kubilay pasını verdi, ceza sahası içinde Emrah'tan önce savunma son anda araya girerek, topu uzaklaştırdı.

23. dakikada Vanspor direğe takıldı. Fatih Somuncu'nun kullandığı köşe vuruşunda, Kerem Hakan penaltı noktasından topa kafa ile dokundu, ama top direğe çarparak oyun alanına döndü.

27. dakikada konuk takım atağında Orhan ceza sahası dışında soldan vuruşunu yaptı, top yan ağlara çarparak auta gitti.

31. dakikada gelişen Vanspor atağında Kerem Hakan sağ kanattan ortaladı, Kubilay penaltı noktasından kafa ile dokundu, ama top az farkla dışarı gitti.

35. dakikada Vanspor Güney ile serbest vuruş kullandı, penaltı noktasından bu kez yere yakın pozisyonda Berat uzanarak kafa ile dokundu, top yine az farkla dışarı gitti.

38. dakikada Sarıyer atağında Mehmet kendi yarı sahasından rakip yarı sahaya kadar topu taşıdı, sol kanattaki Bertul'a pasını verdi. Ama bu oyuncu istediği vuruşu yapamadı.

41. dakikada Vanspor atağında Emrah kaleyi düşündü, ama top az farkla dışarı gitti.

Maçın hakemi tarafından ilk yarının bitimi için iki dakika uzatma gösterildi.

İlk yarıda iki takım da soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

TEK GOL FURKAN'DAN…

İkinci yarıya konuk takım başladı.

48. dakikada Sarıyer sağ kanattan atağa kalktı. Berat ceza sahası içine girmeden pasını verdi, Mehmet kaleyi tam karşısına alıp şutunu çekti. Kaleci Aydın için kolay bir top oldu.

50. dakikada Vanspor Güney ile serbest vuruş kullandı, penaltı noktasından Yakup kafa ile dokundu, top az farkla üstten dışarı gitti.

52. dakikada Vanspor atağında Güney'i faulle durduran Hüseyin sarı kart gördü.

56. dakikada Vanspor önemli bir ataktan yararlanamadı.

Güney sol kanada pasını yolladı, Kubilay ceza sahası içine girdi, Emrah'ı görmek istedi, ancak top auta gitti.

59. dakikada Sarıyer takımında Adem yerini Furkan'a bıraktı.

65. dakikada ev sahibi ekipte Fatih yerini Hamza'ya bıraktı.

72. dakikada gelişen konuk takım atağı savunmanın ve kalecinin dikkati ile önlendi.

74. dakikada Sarıyer yeni bir atak geliştirdi, Mehmet ceza sahası içinde yarım röveşata bir vuruş denedi, ama top az farkla dışarı gitti.

76. dakikada Vanspor'da Güney yerini Furkan Polat'a bıraktı.

81. dakikada konuk takımdan Nuri sarı kart gördü.

87. dakikada konuk takımdan Berat yerini Berkan'a bıraktı.

89. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti.

Orta sahadan Kubilay ile hızlı çıkan Vanspor'da, ceza sahası dışında Furkan sert ve düzgün vurdu ve takımını öne geçiren golü attı:1-0

Bu golle bile taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

90. dakikada ev sahibi takımdan Kubilay yerini Yusuf'a bırakırken, Selim ise yerini Mete'ye bıraktı.

Maçta başka gol olmadı ve Vanspor sahadan 1-0'lık galibiyet ile ayrıldı.

Vanspor aldığı galibiyetle puanını 23'e yükseltti ve grupta beşinci sıraya yükseldi.

Maçın bitiminin ardından sahaya inerek tribünlerdeki taraftarların sevgi gösterisine el sallayarak karşılık veren Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz, 'Size kalbimi bıraktım, Allah'a ısmarladık' ifadelerini kullandı.

ZİRVEDE HEKİMOĞLU TRABZON…

Vanspor'un grubunda oynanan diğer maçlarda, lider Hekimoğlu Trabzonspor evinde Kahramanmaraşspor'u 5-1 yenerek, 25 puanla zirvedeki yerini korudu.

Deplasmanda Ankaraspor'u 2-0 ile geçen Sivas Belediyespor 24 puanla ikinci sıradaki yerini korurken, Çorum FK ise Bodrumspor deplasmanında 2-1 kazanarak 24 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Adıyaman deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrılan Sakaryaspor 23 puan +18 averajla dördüncü, aynı puana sahip Vanspor ise beşinci sırada bulunuyor.

Evinde Sivas Belediyespor'a kaybeden Ankaraspor 20 puanla altıncı, deplasmanda Somaspor'a 3-1 mağlup olan Bayburt Özel İdarespor ise 20 puanda kalarak yedinci sıraya geriledi. Somaspor ise aldığı galibiyetle puanını 20 yaparak sekizinci sıraya adını yazdırdı.

Haftayı mağlubiyetle kapatan Bodrumspor 19 puanla dokuzuncu,evinde Ergene Velimeşespor'u 2-0 ile geçen Afjet Afyonspor da 18 puanla onuncu sırada yer aldı.

Evinde Etimesgut Belediyespor'u 2-1 yenen Diyarbekirpor 14 puanla on birinci, Etimesgut Belediyespor ise aynı puanla on ikinci sırada yer alıyor.

Deplasmanda İnegölspor'la 2-2 berabere kalan Serik Belediyespor 13 puanla on dördüncü, Niğde Anadolu ile 1-1 berabere kalan Turgutluspor ise 10 puanla on beşinci sırada bulunuyor.

Vanspor'a son dakika golüyle yenilen Sarıyer 10 puanla on altıncı, Ergene Velimeşe ise aynı puanla on yedinci sırada yer alıyor.

Grubun son üç takımı ise, 5 puanlı Niğde Anadolu, 3 puanlı Adıyaman ve puansız Kahramanmaraşspor.

Vanspor, 10 Kasım Çarşamba günü saat 13.00'te deplasmanda Çorum FK ile karşılaşacak.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.