van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Vali Balcı’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Van Haber

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Van Valisi Ozan Balcı yayımladığı mesajında, “Bugün, tarihimize altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. 19 Şubat 1915 tarihinde başlayan ve Türk milletinin varlığını sürdürmek için mücadele verdiği Çanakkale Savaşı, tüm dünyaya Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu gibi, düşmana da “Çanakkale Geçilmez “ gerçeğini kabul ettirmiştir. Bu nedenle Çanakkale Zaferi, kahraman Türk Milleti’nin varlığını yeniden ortaya koyduğu bir destanın adı olup, bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümünde, bu toprakları bize vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Zeve şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Yorumlar (2)

Engin koç 1 Yıl Önce

Sayın. Valim benim. Eşim yatalak hastası tıpımazeme alma imkanım. Olmadığı için. Maliyeti. Oniki bin tl alma imkanım olmadığı için sizi rahatsız ettiğim için özur dilerim canakale şehitlerimizi rahmetle anıyoruz mekanı cennet olsun inşAllah

Ahmet Arslan. 1 Yıl Önce

Aynan katılıyorum.Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.