van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Türkmenoğlu: Van'ı güzellikleriyle gündeme taşıyalım

Van Haber

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın; uyuşturucu, kan davası, kaçakçılık ve şiddet olaylarıyla gündeme getirilmemesi, tarihi ve turistik güzellikleriyle gündeme getirilmesi için basına büyük görevler düştüğünü söyledi. Türkmenoğlu, "Van'ı; gölü, şelalesi, tarihi camileri, adaları ve kahvaltısı ile gündeme taşıyalım" dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın güzellikleriyle gündeme getirilmesinde basının rolüne işaret etti.

Beraberinde; Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, Mali İdari İşler Başkan Yardımcısı Hakan Güven, Tanıtım ve Medya Başkanı Sinan Başak ile birlikte Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulunan Türkmenoğlu, bir kentin birçok yönüyle gündeme getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gazetecilerin günlerini kutlayan Türkmenoğlu, "Bir Vanlı olarak kentimizin kara haberlerle anılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Şehrimizin; Van Gölü, Van Kalesi, Akdamar Adası, Van Balığı, Van Kedisi, Hoşap Kalesi, Muradiye Şelalesi ve Van Kahvaltısı ile anılmasını arzuluyoruz. Evet, uyuşturucu bu kentin bir gerçeğidir. Gençlerin ve bağımlıların bu illetten kurtarılması için herkese büyük sorumluluk düşüyor. Ancak, sürekli haberlerde Van'ın uyuşturucu ve kaçakçılık ile anılması bizi üzüyor. Güzelliklerimizi basın yoluyla duyurmak mecburiyetindeyiz. Örneğin; Van Gölü'nün NASA tarafından uzaydan çekilen fotoğraf ile birincilik ödülü alması ve tüm dünyaya bu güzelliğin yayılması bizleri mutlu etti. Tarihi ve turistik yönlerimizi daha çok ön plana çıkartarak, kentimizin hak ettiği yerde olmasını arzuluyoruz" dedi.

Ziyarette hazır bulunan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, yönetim kurulu üyeleri Haşim Talay, Şükrü Akyüz, Bişar Ulutaş, Ali İhsan Öztürk ve Cemal Aşan ile sıcak sohbetler gerçekleştiren AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kendilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını takdim etti.

Cemiyet Başkanı Fatih Sevinç ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret programı çekilen fotoğraf ile son buldu.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.