van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Özgökçe: Van turizmde hak ettiği noktada değil!

Van Haber

Turizm şehri Van'da bulunan İnci Kefali'nin muhteşem göçü başta olmak üzere Urartu tarihini gün yüzüne çıkaran Van Müzesi, Van Kalesi, Muradiye Şelalesi, Akdamar Adası ve eşsiz güzelliğiyle dünya birincisi seçilen Van Gölü yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Van'ın turizmde hak ettiği noktada olmadığını ifade etti.

101 kalemlik tarihi zenginlik, kültürü ve göz alıcı coğrafyasıyla doğa harikası Van, turizmde çevre illerden daha düşük konumda olması istihdam ve ekonomik anlamda olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, kültürel zenginliklere dikkat çekerek, Van'ın turizmde istenilen düzeyde tanıtımının yapılmadığını söyledi.

"VAN'DAKİ BU GÜZELLİKLERİ PAZARLAMIYORUZ"

Turizm anlamında Van'ın bölge illere göre daha zengin bir konumda olduğunu ve fakat istenilen düzeyde tanıtılmadığını söyleyen Özgökçe, "Van'da olan bu zenginlikler başka şehrin, başka bir coğrafyanın elinde olsaydı, bugün çok kıymetli bir karşılığı olacaktı. Maalesef biz Van'da ki bu güzellikleri işleyemiyoruz ve pazarlamıyoruz, satamıyoruz. Balık göçü gerçekten dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir görsel şov. Muradiye Şelalesi kışın farklı bir görselde, bahar aylarında farklı bir görselde, yaz aylarında farklı bir güzelliği var. Gittiğim her platformda dile getiriyorum. Van dünyanın ve Türkiye'nin en güzel şehirlerden biridir. Cenabı Allah tarafından ödüllendirilmiş bir şehir. Turizm ürünü çok olan bir şehir ve yüz bir çeşit ürünümüz var" dedi.

"VAN BUNU HAK ETMİYOR"

Van'ın 101 kalemlik tarihi zenginliğe sahip olduğunu kaydeden Özgökçe, "Başka şehirlerde ya da başka coğrafya da inanın bu zenginlik yok. Mesele Kars ilini örnek alalım. Kars'ı küçümsemek için söylemiyorum. Kars'ta bugün turizm ürünlerini saysanız 4 veya 5 ürünü var. Nedir işte kaşardır, kaz etidir, Çıldır'dır, başka saysanız. Beşinci bir ürünü yoktur. Ama Van'da saydığınızda yüz bir çeşit ürünü var. Kars'ın bugün turizm pastasından aldığı hak edişe bakın, Van'ın hak edişine bakın. Van'da her gün tren yok, Kars'ta her gün tren var, her gün turizm treni var. Bu da Kars'ın lobisinin güçlü olduğunu kanıtlıyor. Yada Erzurum, Trabzon'un, Diyarbakır'ın, Mardin'in bugün saysanız, üç, beş çeşit turizm ürünü var. Ama Mardin'in otelleri yaz, kış yok satıyor ve yeni yeni yıldız oteller açılıyor. Muradiye Şelalesi, balık göçü, badem çiçeği, Akdamar Adası, Van Kalesi dünyanın en büyük Urartu Müzesi'dir. Bunlar işte 101 çeşitten birer tanedir. Birçok zenginliğimiz var ama biz pazarlayamıyoruz, satamıyoruz, satamayınca maalesef gelişemiyoruz. Van dediğim gibi gerçekten bunu hak etmiyor. Bir an önce inşallah devran değişir ya da ne bileyim birileri sesimizi duyar, Van da turizm pastasından hak ettiği karşılığı alır" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.