van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Eski Van Şehri gün yüzüne çıkarılıyor

Van Haber

Van Valisi Ozan Balcı, Van Kalesi’nin güneyindeki eski Van şehrinin gün yüzüne çıkarılması için YYÜ Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından yapılan kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Van Valisi Ozan Balcı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji ile Ticaret Bakanlıkları, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van YYÜ ve yerel yönetimlerin işbirliği ile Eski Van Şehri’ni ayağa kaldıracaklarını ifade etti.

Çok anlamlı çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Balcı, “Eski Van şehrini; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji ile Ticaret Bakanlıkları, Valiliğimiz, Belediyemiz, Üniversite ve yerel yönetimlerimizin işbirliği ile ayağa kaldıracağız. Burayı tarihte olduğu gibi ticaret, turizm ve kültür merkezi haline getireceğiz. Onun dışında Ulu Camii, Kızıl Minareli Camii ve Mir Ambarı gibi tarihsel yapılar da restore edilecek. Surları ortaya çıkaracağız. Burası ilin turizmine, kültürüne önemli katkı sağlayacak. Ayrıca sahil yolunu da bitiriyoruz. Sahil yolu boyunca 1100 dönüm alanda rekreasyon çalışması yapıyoruz. Van Kalesi tarihsel, kültürel kimliğine kavuşmuş olacak" dedi.

Van Bölge Gazetesi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.