van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Van'da Azerbaycan'a destek yürüyüşü…

Gündem

Van'a gelin olarak gelen Azerbaycan Türkü Şebnem Çar’ın öncülüğünde Azerbaycan’a destek, Ermenistan’ı protesto yürüyüşü düzenlendi. Yeminli Tercümanlık yapan Şebnem Çar’ın öncülüğündeki destek yürüyüşü, Hz. Ömer Camii önünde başlayarak, İkinisan Polis Evi’ne kadar devam etti.

Hz. Ömer Camii önünde bir araya gelen grup Ermenistan’a sert tepki göstererek, ‘Karabağ Bizimdir Bizim Olacak’, ‘Karabağ Bizimdir, Ermenistan Evine’, ‘Azerbaycan Bayrağı Karabağ’da asılacak, ‘Dayan Şanlı Ordumuz’, ‘Yaşasın Azerbaycan, Türk Kardeşliği’, ‘Azerbaycan Ordusu Çok Yaşa’, ‘Karabağ Seninleyiz’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Ermenistan teröristtir’, ‘Yaşasın Recep Tayyip Erdoğan’, ‘İki Millet Bir Devlet’, ‘Karabağ Türk’tür Türk kalacak’, ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları attı.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Şebnem Çar, “Tarihin en erken dönemlerinden beri Karabağ farklı devletlerin önemli bölgelerinden olmuştur. Fakat hiçbir zaman Ermenilerin olmamıştır. Ermeni diye isimlendirdiğimiz hayların tarihi kadar sahte bir tarihe rastlamak mümkün değil. Kolay yönetilmeleri gibi sebeplerden dolayı, dış güçler tarih boyu onları kendi çıkarları için kullanmışlar. Tarihe baktığımız zaman bunun sonucu olarak defalarca Azerbaycan ve Türkiye’de yaptıkları insanlık dışı soykırım ve katliamlarda bunu göre biliriz. Geçen asrın 90’lı yıllarında da bu vahşeti Karabağ’ımızda gerçekleştirerek topraklarımızı işgal etmeyi başarmışlar. 1991 yılında uydurma Dağlık Karabağ Cumhuriyeti kurmuşlar. Fakat bu devlet hiçbir devlet tarafından tanınmamıştır” dedi.

 

“BİNLERCE GÜNAHSIZ İNSAN VAHŞİCE KATLEDİLDİ”

Azerbaycan’da binlerce günahsız insansının vahşice katledildiğini belirten Çar, “Bu işgal sonucunda Azerbaycan’ın %20 topraklarını Hankendi, Hocalı, Şuşa, Laçın, Hocavend, Kelbecer, Ağdam,Fuzûli, Cebrayıl, Kubadlı, Zengilan gibi illerimizi, aynı zamanda Terter’in 13, Gazah’ın 7, Nahçıvan’ın 1 köyünü kaybetmiştir. 1 milyondan fazla insan göç durumuna düşmüş. 4 bine kadar insandan bugüne kadar haber alınamamıştır. Binlerce günahsız insan vahşice işkence edilerek katledilmiştir. Bunlardan sadece 613’ü Hoçalı’da yapılmıştır. Aynı zamanda çok sayıda müze, ev, okul, tarihi anıtlar, camilerimiz yıkılmıştır. 1994 yılında Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes antlaşması imzalansa da Ermeniler art niyetlerinden vazgeçmediler ve hep saldırgan tavır sergilediler. Bu yıllar içinde onlarca Azerbaycanlı sivil ve asker katletmişler. Biz barıştan yana olarak 30 yıla kadar bekledik. Ama bu adaletsizlikler karşısında hiçbir yetkili kurum, sorumluluğunu yerine getirmedi. Artık yeniden yıllarca oturup beklemeye bizim sabrımız kalmamıştır. Yolumuz hak yoludur. Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in başarılı siyaseti sayesinde ve önderliğiyle yakın zamanda Karabağımız işgalden tamamen kurtulacaktır. İnşallah yurdundan, yuvasından uzak düşen insanlar kendi evlerine geri dönebilecekler. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Allah Türkiye’mizi, Azerbaycan’ımızı, Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev saygıdeğer Cumhurbaşkanlarımızı, devletlerimizi, insanlarımızı korusun. Yaşasın Türkiye-Azerbaycan kardeşliği” ifadelerini kullandı.

Grup daha sonra çekilen fotoğraflarla dağıldı.Van Bölge Gazetesi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.