Amatör’de son durum

      Van 1. Amatör Kümede karşılaşmalar son hızıyla devam ediyor. 2 grupta oynanan karşılaşmalar da, gerçekten keyifli karşılaşmalar izleniliyor. Ligde 10. Hafta maçları geride kalırken, A grubunda, Erçiş Gençlik Belediyespor, B grubunda ise İpekyoluspor liderliklerini sürdürmeye devam etti. Ligin bitimine 4 haftalık bir maraton kaldı. Bu maraton sonunda, gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar Play Off oynamaya hak kazanacak. Geride kalan 10 haftalık maratona baktığımızda, heyecanlı ve sıkıntısız geçen maçlar izleyenleri memnun etti.

       7 Takımın mücadele ettiği A grubunda, ligin bitimine 4 hafta kalmasına rağmen, Erçiş Gençlikspor ve Yolspor Play Offa kalmayı  garantilemiş durumda. Bu 2 takımımız B grubunda çıkacak rakiplerini bekleyecek. B grubunda baktığımızda ise, Lider İpekyoluspor Play Offu garantilemişken, 2. Takım ise bu hafta sonu belli olacak. Bu hafta sonu B grubunda oynanacak olan DSİspor-Birlik Gençlikspor maçının galibi Play Offa kalan B grubundaki 2. Takım olacak. O açıdan tüm gözler bu heyecanlı karşılaşmaya çevrilmiş durumda.Bizde tüm futbol sevenleri bu heyecanlı maça davet ediyoruz. Ligin 14. Haftasının son düdüğü çaldığında lig sona erecek. Kısa bir hazırlık dönemi ardından ise Play Off maçları başlayacak.
2 Grupta ilk 2 sırayı alan takımlar, Play Off maçlarında il şampiyonu olma mücadelesi verecekler. İl şampiyonu olan takımın, Bölgesel Amatör Ligine çıkması ise Başkalespor’un ligdeki konumuna bağlı. Eğer Bölgesel Amatör Lig maçları tamamlandığında, Başkalespor küme düşerse, Play Off’da il şampiyonu olan takım direk olarak,

     Bölgesel Amatör Ligine çıkacak. Yok, Başkalespor ligde kalırsa o zaman da Play Off’dan çıkan takımla karşılaşacak. Maçlarında üstünlük sağlayan takım, ilimizi Bölgesel Amatör Liginde temsil etmeye hak kazanmış olacak.

     Gönlümüz isterdi ki, ilimiz birkaç takımla Bölgesel Amatör Liginde temsil edilsin. Ama ilimizdeki Amatör takım sayısının az olması buna engel oluyor. Dileriz en kısa zamanda ilimizde amatör takım sayılarının çoğalması ve ilin futbolunun her alanda layık olduğu yere gelmesidir.

YORUM EKLE