Acıda kenetlenmek

Asrın felaketi diye adlandırılan Kahramanmaraş merkezli ve neredeyse Türkiye'nin yarısını sallayan ve 11 ilde de ağır yıkıma sebep olan deprem bütün Türkiye'yi birleştirdiği gibi aynı zamanda tüm dünyayı da acıya ortak etti.

Aslında duygular insanları birleştirir. Fikirler ise insanları ayrıştırır. Ama ne olursa olsun dini, düşüncesi, ideolojisi ne olursa olsun insanlar ortak değerlerde birleşebilmeli, kenetlenebilmelidir. Acıda da sevinçte de insanlar birleşebilmelidirler. Zira acılar paylaşıldığı zaman o acı azalır. Sevinçler de paylaşıldığı zaman da o sevinç katlanarak çoğalır.

Bu deprem çok büyük ve çok yıkıcı oldu. On binlerce canımızı yitirdik. On binlerce canımız yaralandı. Maddi olarak da çok büyük hasar oluştu. Ancak bu deprem de gösterdi ki milletimiz doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle acıda tek yürek oldu. Herkes elinden gelen gayreti gösterdi, gösteriyor. Bu sevindiren bir durumdur. Zaten milletimiz bu acıda yekvücut oldu. Böyle hareket edildiği sürece böyle büyük felaketlerin etkisi daha kısa sürede ortadan kaldırılacaktır.

Bu acıya dünya devletleri de kayıtsız kalmadı. Neredeyse birbirlerine düşman gözüyle bakan devletler de yardıma koştular. Bu aslında bize bu dünyada yaşayan insanların acılarının da ortak olabileceğini gösterdi. Dünyanın hepimize yetebilecek bir yer olduğunu, yeter ki insanlar bir başkasının hakkına göz koymasınlar.

Dünya hırsı, çok para kazanma hırsı maalesef bazı insanları yaptığı işin hakkını vermekten alıkoyabiliyor. Özellikle doğal afetlere karşı maalesef gerekli tedbirleri almadığımızı da bu deprem bir daha gösterdi. Demirden, çimentodan çalarak çürük binalar yapmanın sonucu böyle ağır oluyor. 

Deprem sonrası kenetlenebildiğimiz gibi, depremler olmadan önce de sağlam, güvenilir bina yapma noktasında da kenetlenebilirsek, birbirimizi hem denetleyip kontrol edebilsek böyle ağır yıkımlarla karşı karşıya kalmayız. 

Vatandaş olarak da bir ev alacağımız zaman dış görüntüsünü, aksesuarlarını değil, binanın zeminini, temel taşıyıcı sistemlerini daha çok incelersek böyle kötü sonuçlarla karşılaşmayacağımızı düşünüyorum. Rabbim böyle acıları bir daha göstermesin.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aydan Dizman
Aydan Dizman - 1 yıl Önce

ALLAH dualarınızı kabul Mağfiret eğlesin AMİN ELFATİHA

süleyman aykut
süleyman aykut - 1 yıl Önce

Allah razı olsun değerli hocam zihnimize sağlık olsun

Nihat TAM
Nihat TAM - 1 yıl Önce

Başarıların devamını dilerim

Kamil SÜRÜCÜ
Kamil SÜRÜCÜ - 1 yıl Önce

MaşAllah Hocam ağzınıza sağlık Allah razı olsun

Adana Bingöl
Adana Bingöl - 1 yıl Önce

Aynen öyledir hocam ağzınıza sağlık