85 milyon Türkiye tek yürek

Son zamanların en şiddetli ve en yıkıcı depremi bir kez daha yüreklerimizi dağladı. Bundan 12 yıl önce acı bir şekilde depremi yaşayan Van halkı bu acıyı daha iyi hissediyor. Kış gününde aç, açık sokaklarda kalmanın, sevdiklerini, yakınlarını enkaz altında beklemenin, sıcak bir tas çorbaya muhtaç olmanın ne demek olduğunu da en çok bunu yaşayanlar bilir. Van depreminde bütün Türkiye seferber olmuştu.

Deprem acılarını dindirmek için herkes elinden geleni yapıyor. Ancak bu acıları paylaşmada, gönüllü olarak arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmada, acıları sarma noktasında Van halkı sanırım bütün Türkiye'de bir adım daha ileride hareket ediyor. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları dışında şahıslar da iş makinalarını deprem bölgesine arama kurtarma bölgesine gönderdiler. Van müftülüğü cenaze hizmetlerine yardımcı olmak üzere gönüllü olarak birçok imamı deprem bölgelerine gönderdi. Yine ihtiyaç olması durumunda gönüllü olarak imamlardan oluşan arama kurtarma ekibi de hazırdır.

Bu acı deprem de gösterdi ki doğusuyla batısıyla güneyiyle kuzeyiyle 85 milyon kişi tek yürektir. Zaten olması gereken de odur. Acımız da bir, sevincimiz de birdir.

Yardım malzemelerinin toplandığı Atatürk Lisesinde gördüklerim beni çok duygulandırdı. Yardım çağrısıyla birlikte yaşlı, genç, kadın, erkek herkes seferber oldu. Kimisi evinden getirerek, kimisi de yeni alarak elinden geldiğince yardıma koştu. Vefakarlığını bir daha gösterdi.

Şunu da iftiharla söyleyeyim ki, Vanlı kardeşlerimizin getirdikleri eşyalar yeni, sağlam ve ihtiyaca cevap verecek türdendi. Van depreminden hatırlıyoruz Van'a yardım diye gönderilen çoğu eşya eski, miadını doldurmuş, kullanılamayacak ve dolayısıyla boşa gidecek türdendi.

Zaten Yüce Allah: "sevdiğiniz şeyleri Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe erişemezsiniz" buyurmaktadır. Hal böyle olunca yapacağımız yardımlar sağlam, iyi ve yeni eşyalardan oluşmalı. Birisi bize verdiği zaman isteyerek almayacağımız bir eşyayı deprem bölgesine de göndermeyelim.

Rabbim milletimizi, memleketimizi görünür, görünmez bütün afetlerden, bela ve musibetlerden muhafaza etsin. "BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYEM"

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emrah Yavuz
Emrah Yavuz - 1 yıl Önce

Allah sizden razı olsun hocam

Nihat  TAM
Nihat TAM - 1 yıl Önce

Allah emanet olun