1,5 yılda 111; 5 yılda 100 okulun serencamı: 8 milyar aldatmacası!...

Gelgelelim hangi yatırımlar yapıldığına? Bu 8 milyar borcun kaynağına! Tablo gayet açık! Size listeyi de tek tek paylaşayım. Ama bir mukayese yapmanız açısından sadece bir örnek vereyim.

Şu sloganı hatırlıyor musunuz?

100 Yeni İBB Kreşi açtık!...

Hatırlayamayanlar için söyleyeyim: Ekrem İmamoğlu'nun seçim startında en çok kullandığı, sosyal medyada ve televizyonlarda boy boy gösterilen sloğan.

Hatta İmamoğlu'nun web sitesinde de ilk öne çıkan yatırımlardan: 100 Kreş açtık!...

Yani bizim beş yılda yaptığımız 100 kreş var. Haydi oyunuzu bana verin, daha çok kreş açayım…

Peki, Van'da durum ne?

111 yeni anaokulu!

Yanlış duymadınız 111 yeni anaokulu! Üstelik kaç yılda: 1, 5 senede…

İmamoğlu 5 yılda 100 kreş yaptık diye övünüyor, Van halkının bir lirası ve hakkını aramak bizim namus görevimizdir diyen Vali Ozan Balcı 1,5 yılda 111 yeni anaokul açıyor. Toplam maliyet ise 1, 5 Milyar TL!...

Van belediye bütçesinin elli katı olan İstanbul belediyesi beş senede 100; Van'da bir buçuk yılda 111!... Yani daha önce 40 adet olan anaokulu sayısı, yaklaşık 3 kat artarak 151'e yükseliyor Balcı döneminde…

İnsaf gerçekten!...

8 Milyar borcun 1,5 Milyar TL'sini buldunuz mu efendiler….

Yetmedi mi?

Vali Ozan Balcı'nın Eğitimden Sağlığa,  Kültürden Turizme, Spordan Sosyal Politikalara, Ulaşımdan Bilişime, Altyapıdan Tarım ve Hayvancılığa yani yaşamın her alanında Vanlıya sunduğu o hizmetlerin bazılarını hatırlatmakta fayda var:

- Van Gölü sahil yolu yapıldı.

 1 Milyar TL harcanan Vanlıların 50 yıllık sahil yolu hayalini gerçekleşti. 12 kilometrelik sahil yolu şehrin yeni yaşam merkezi oldu. Proje kapsamında sahil şeridinde dev bir projeye imza atılarak 400 dönümlük alanda park, 700 dönümlük alanda da rekreasyon çalışması yapıldı.

- Van Gölü dip çamuru temizliği yapılıyor.

100 milyon TL Harcanan Van Gölü'nü Koruma Eylem Planı çerçevesinde Van Gölü temizleniyor. Bugüne kadar yaklaşık olarak 1 milyon 800 bin metreküp dip çamuru temizliği yapıldı.

-5 ilçeye arıtma tesisi yapılıyor.

500 milyon TL harcanarak Gürpınar, Saray,  Özalp, Çaldıran ve Bahçesaray ilçelerine ileri biyolojik arıtma tesisi yapılıyor.

- Şehrin kanalizasyon altyapısı güçlendirildi.

750 milyon TL harcanarak İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde yaşanan kanalizasyon sıkıntısı giderildi.

- Köylere 405 kilometre asfalt yol yapıldı.

1 Milyar TL harcanarak 13 ilçede yollar asfaltlanarak Vanlıya konforlu bir ulaşım sağlandı.

- Köy sokakları kilitli parke ile döşendi.

300 Milyon TL harcanarak kırsal mahalle yollarına 1.3 milyon metrekare parke taşı döşendi.

- 449 köye içme suyu götürüldü.

500 Milyon TL harcanarak Van Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından 2022 ve 2023 yılında 449 mahalle temiz içme suyuna kavuşturuldu. 20 mahallenin florürlü su sorunu da yeni hatlarla giderildi.

- Çocuklar spor yapsın diye 23 tane spor salonu kuruldu.

280 Milyon TL harcanarak 13 ilçede sporu desteklemek ve salon sporlarının yaygınlaşmasını sağlamak için 22 adet kapalı spor salonu inşa edildi.

- Her ilçeye yüzme havuzu yapıldı.

300 Milyon TL harcanarak Van'da yüzme sporunun gelişmesi, çocukların iyi birer yüzücü olması ve bedensel gelişimleri için 13 adet havuzu yapıldı.

- 300 okula voleybol ve basketbol sahaları ve 11 ilçeye semt sahası yapıldı.

91 Milyon TL harcanarak Vanlı öğrencilerin sporla iç içe olmaları için okul ve mahallelerde 300 adet basketbol ve voleybol sahası inşa edildi. Ayrıca 11 ilçeye Halı saha, Voleybol ve Basketbol sahası olmak üzere semt sahaları yapıldı.

- Sporcu Fabrikası inşa edildi.

100 Milyon TL harcanarak İpekyolu ilçesinde 5 bin 600 metrekarelik dev sporcu fabrikası yapıldı.

- Modern İl Halk ve Çocuk Kütüphanesi yapılıyor.

220 Milyon TL'ye İl Halk Kütüphanesi ve Çocuk Kütüphanesi inşa ediliyor. 110 Milyon TL'si Büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak.

- Okullara 300 Kütüphane yapıldı.

23 Milyon TL harcanarak il genelinde 300 ilkokul, ortaokul ve liseye kütüphane yapıldı. Okul kütüphanelerine 1 milyon 250 bin kitap konuldu.

- Van Kitabın başkenti oldu.

120 milyon TL harcayarak 3 Milyon 100 Bin Kitabı il genelindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul, liseler, ilçe kütüphaneleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının kütüphanelerine dağıtıldı.

- Mahallelere 22 etüt merkezi kuruldu.

7 Milyon TL harcanarak üniversiteye giriş sınavına hazırlık yapan gençler için şehrin farklı mahallelerinde 22 etüt merkezi kurdu. 20 bin öğrencinin faydalandığı merkezlerde toplam 140 bin adet deneme ve test kitapçığı, 14 bin adet kaynak kitap desteği verdi.

- 4 Gençlik ve Kadın merkezi inşa yapıldı.

32 Milyon TL harcanarak gençlerin sosyal ve kültürel aktiviteler yapabilmeleri için 4 farklı mahallede gençlik merkezi kuruldu.

- Semt pazarları yapıldı.

100 Milyon TL harcanarak 4 adet her biri 4 bin metrekare kapalı alana sahip semt pazarı yapıldı. Vanlılar daha güzel ve medeni bir mekanda alışveriş imkanı bulacak.

- Tekstil fabrikaları kuruldu.

140 Milyon TL harcanması planlanan  4 tekstil fabrikası yapıldı. 3 fabrikanın inşaatı devam ediyor. 3 fabrikanın ise temeli yakın zamanda atılacak. Fabrikalar 5 yılda 50 bin istihdam sağlayacak. Büyükşehir Belediyesinden 70 Milyon destek sağlandı.

- 10 bebek-çocuk kütüphanesi açıldı.

50 Milyon  TL harcanarak Tuşba, İpekyolu, Çatak, Gürpınar, Bahçesaray, Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp, Başkale ilçelerine 10 adet bebek-çocuk kütüphanesi kuruldu.

- 400 okulun WC'leri yenilendi.

55 Milyon TL harcanarak öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri için ilkokul, ortaokul ve liseler dahil 403 okulun WC'leri yenilendi.

- 18 Adet modüler wc yapıldı.

26 Milyon TL harcanarak kentin farklı noktalarına 18 adet modüler WC yapıldı. Özellikle vatandaşların yoğun olduğu noktalarda yapılan modüler WC'lerde bay-bayan WC, bebek bakım odası, şadırvan, engelsiz WC ve temizlik odaları yer alıyor.

- Camilerin bakımı yapıldı.

85 Milyon TL harcanarak 200 Cami, Kuran kursunun yanı sıra başta Ulu Camii olmak üzere şehir merkezindeki camilerin de WC'leri onarılarak sıcak su bağlantıları yapıldı.

- Çiftçilere tohum desteği verildi.

170 Milyon TL harcanarak 15 bin 293 Vanlı çiftçiye 7 bin 460 ton tohum desteği verildi. 300 bin dönüm alana sertifikalı tohum ekildi.

- 800 bin meyve fidanı dikildi.

28 Milyon TL harcanan meyvecilik projesi kapsamında 800 bin meyve fidanı Van'ın bereketli toprakları ile buluşturuldu.

- Engelli kampüsü yapılıyor.

750 Milyon TL harcanarak galericiler sitesinin hemen yanı başında Engelliler için kampüs yapılıyor. 100 milyonunu belediye karşıladı.

- Eski Van Şehri yeniden ayağa kalkıyor.

156 Milyon TL harcanacak Tarihi Van Kalesinin güneyinde bulunan Eski Van Şehri aslına uygun olarak ayağa kaldırılıyor. Ulu Cami, Kızıl Minareli Cami, Süleyman Han Cami, Miri Ambarı, Hüsrevpaşa Hanı ve Horhor Cami Restore Ediliyor. Yaklaşık 60 Milyon TL'si Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

- Van Kalesi ve Akdamar adası aydınlatıldı.

55 Milyon TL harcanarak Van kalesi ve Akdamar adası güzel bir görünüme kavuşturuldu.

Yetmedi mi?

İnsaf!...

Devam edelim…

YORUM EKLE