Zirveden koptuk

            Ligde 23. Haftayı geride bırakırken Zirveden kopmamız hepimizi derinden üzdü. Biz favori takımken, özellikle kendi sahamızda kaybettiğimiz puanlar sayesinde Zirveden ve Play Off potasından uzaklaşmış bulunuyoruz.
İki sezondur Şampiyonluğa oynuyoruz, ama bir türlü kendi sahamızda gol atamıyor, maç kazanamıyoruz.
Esenler Erok, Kırşehir Belediyespor ve Altındağ Belediyespor oynadığımız bu son 3 maça baktığımızda, sadece 1 gol atmış, 7 puan kaybı yaşamışız.

 


         Aslında bu 3 maçı da kazanabilirdik. Ama tek hatamız gol yollarında etkisiz kalmamızdır. Bu 3 maçta da rakiplere gol pozisyonları vermedik, bizde bulduğumuz gol pozisyonlarını değerlendiremedik.
Son oynadığımız Altındağ maçında, tribünler dolu, zemin ve hava güzel kesin kazanmamız gereken bir maç dedik ama yine sahadan 1 puanla ayrıldık.

 


         Defans rakibe yol vermez, orta saha iyi gel gör golcülerimiz yetersiz kaldı. Birde şut çekme yok takımda.
Altındağ maçında da görüldü ki uzaktan doğru dürüst kaleye giden bir şut yok. Bir top yok. Orta alanda hep top çevirdik.
Gole yönelik toplar çeviremedik. Ya üzerimizde büyük bir şansızlık var ya da biz bu işi beceremiyoruz.
Gerçekten üzülmemek elde değil.

 


         Kent olarak yıllar sonra böyle hedefe kilitlenmişken, taraftar sayımız kat kat artmışken, rakibimiz bile olamayacak olan takımlar zirve potasına yerleşmiş, biz her gün biraz daha kopmaya başladık. Bu kente bu futbol heyecanı, bu Atmosfer kaybolmamalıdır.

 


      Şimdi önümüzde 11 haftalık bir maraton var.
 Neler olur bilemeyiz.
Biz puan cetveline bakarak ince hesaplar yapıyoruz olması da gerekli ama takım bizi hep yanıltıyor. Belki zirveden uzaklaştı ama Play Offu kaçırmayalım.
 Play Off şansımızda bu hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Kızılcabölükspor maçına bağlı derim. Bu maçtan alınacak 3 puan Play Off şansımızı kaybetmemizin önüne geçer.

 


          Tabi gol atabilirsek.
 Ligin 15. Haftasından itibaren bu kez Zirve takımları zorlu maçlara çıkacak. Lider Kırşehir, Esenler Erok, Altındağ Belediyes, Kızılcabölükspor gibi takımlar birbirleriyle oynarken, biz rakibimiz olmayan takımlarla oynayacağız.
O açıdan Kızılcabölükspor maçı bizim için kopmama ve kırılma maçıdır.

 


           Bu maçtan alacağımız 3 puan hem Altındağ Belediyespor maçının telafisi hemde Play Off şansımız olur.
 Şunu da söylemekte fayda var. Kalan 11 haftalık maratonda dengelerin çok değişeceği görülmektedir.
Lider Kırşehir Belediyespor’un Karşıyaka deplasmanında mağlup olması da bize bunu net olarak göstermektedir.
Bu grupta kimin şampiyon olacağı kimlerin Play Offa kalacağı inanın hiç belli değil. Bugün ki tablo kimseyi yanıltmasın.
Kalan 11 haftalık maratonda dengeler çok değişecektir. Altındağ maçı sonrasında yaşanılanlar, sosyal medyada paylaşılanlar ve paylaşımlara yapılan yorumlar inanın sadece kente ve kentin futboluna zarar verir.
 Bakın takım yalnız kalmış destek veren yok. O açıdan bizler yıkıcı değil yapıcı olmalıyız. Doğrudur takım kazanamıyor zirveden koptuk üzülüyoruz.
 Hadi hepimiz takımı yerden yere vuralım.

 Kaybeden kim olur?

Yine biz oluruz. 

YORUM EKLE

banner29