Zirveden kopmadık

      İstanbul'da oynanan Esenler Erokspor maçında alınan mağlubiyet ve kaybedilen 3 puanla, ne zirveden koptuk nede hedefimizden.
O açıdan bu mağlubiyetten dolayı kesinlikle karamsar olmayalım. Bu takım şampiyonluğa oynuyor diye her maçı kazanacak diye de bir kaide yok. Ama kaybın nedenlerine teknik kadronun çözüm bulmasını bekliyoruz.

 


         Çünkü Kulüp Başkanından yönetimine, taraftardan Kente kadar herkes bu takımdan Şampiyonluk bekliyor.
Grubumuzda 4. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, son hafta maçlarında çıkan sonuçlar nedeniyle takımlar arasında puan farkı açılmadı.

 


        Liderle 4 yakın takipçisi arasında sadece 1 puan fark bulunurken, orta sıralarda yer alan 3 takımla lider arasındaki puan farkı ise 2 olarak görülüyor.
Bu da birkaç hafta daha grupta her hangi bir kopmanın yaşanmayacağını göstermektedir. Oynanan son 4 hafta maçlarına baktığımızda grupta her takım her takımdan puan ve ya puanlar alabiliyor. Ama her hangi bir takım 5. Haftadan sonra bir seri yakalarsa o rüzgarla kendini götürebilir.
Ligin 4. Haftasında Esenler Erokspor deplasmanına giden ekibimiz karşılaşmayı ilk dakikalarda yediği 2 golle mağlup olarak Van'a döndü.

 


           Esenler Erokspor'a karşı defans ağırlıklı oynayan ekibimiz, bana göre baskılı bir futbol sergilemiş olsaydı kesinlikle bu maçtan Van'a 3 puanla dönerdik. Tabiki bu mağlubiyet her şeyin sonu değil. Liderle aramızda sadece 1 puanlık bir fark var.
Önümüzde ise uzun bir maraton var. Bu uzun maraton süresi içerisinde istesek de istemesek de galibiyetler, mağlubiyetler ve beraberlikler yaşayacağız.

 


       Takımımız Şampiyonluğa oynuyor diye her maçı kazanmalı düşüncesinden kurtulmalıyız. Biz nasıl sahamızda puan kaybı yaşamak istemiyorsak diğer takımlarda aynı düşüncededir.

 


      Bizim yapmamız gereken kendi sahamızdaki maçları kesinlikle kazanmak, deplasman maçlarında da toplayabildiğimiz puanları üstüne koyarak yolumuza devam etmektir.
 İçinde bulunduğumuz grupta Şampiyon olmamız gerektiğine hepimiz hemfikiriz. Bu sezon bu gruptan çıkamasak inanın bundan sonra çıkmamız kesinlikle zor olacaktır.
O açıdan hep birlikte takımımıza gerekli desteği vermeye devam ederken, eleştirilerde de kırıcı olmamaya ve takıma zarar vermemeye dikkat etmeliyiz.

 


      Şimdi önümüzde Çarşamba kupa Pazar günü ise lig maçı var.
Kupa da yarın ki rakibimiz TFF 2. Lig takımlarından Hacettepespor.
Gençlerbirliğinin alt yapısı olan Hacettepe genç bir kadroya sahip. Özellikle Gençlerbirliği alt yapısından gelen gençlerden oluşan Hacettepe de yaş ortalaması 20-21 olarak görünüyor.

 


       Bu maça baktığımızda takımımız tecrübesini konuşturursa bu maçı rahat kazanır diye düşünüyorum. Pazar günü ise grubun güçlü ekiplerinden Kırşehirspor'u konuk edeceğiz. Zirve hesapları yapan 2 takım. 2 Takımda sahaya galibiyet için çıkacak.
 Ama saha ve seyirci avantajını elinde bulunduran geçen haftayı mağlubiyetle kapatan B.Vanspor bu maçı kazanarak kaybını telafi edecek.

 


       Ayrıca rakibimiz olan bir takımla oynayacağız. Belki bu maçta oynanan futbol alınacak skor ileriyi görmemize azda olsa yardımcı olacaktır.
Pazar günü Kırşehirspor maçında takımı yalnız bırakmamak ve destek vermek için tribünleri dolduralım ve Şampiyon bir takıma yakışır bir şekilde takımımıza destek verelim.
 İstanbul deplasmanın da takımı yalnız bırakmayan taraftarlarımıza grup kara kobralara çok teşekkürler.

YORUM EKLE

banner29