Yeter Artık

   Futbolda bir sezonu daha sancılı bir şekilde geride bıraktık. Önce zirve hesapları yaptık. Sonra Play Off hesapları yapmaya başladık. En sonunda ise, son haftalarda ligde kalmayı garantileyebildik. Bir Milyonluk bu kent yıllardır aynı filimi izliyor. Futbol tadı vermeyen takım kadrolarıyla, ligde bir aşağı bir yukarı gidip geliyor ve yıllardır harcanan para, harcanan emek hep boşa gidiyor. Bence yeter artık.
    İlin tek profesyonel takımı olan Van Büyükşehir Belediyespor, mücadele ettiği gruplar da, hemen hemen en çok taraftara sahip bir takım konumunda. Ama hemen hemen her sezon, maça mutlu gelen taraftarları, evlerini mutsuz göndermeyi başardı. Kimi zaman averaj takım konumuna geldi, kimi zamanda, kendini ligde zor tutabildi. Neden mi? Nedeni şu, Transferlerde atılan tutarsız adımlar. Ama bu durum hep aynı nakaratla devam ederken, film de her sezon kaldığı yerden devam etti. Hal böyle olunca, başarısızlığı görmemek için, birçok taraftarda bir bir stadı terk etmiş oldu. Bence yeter artık. Bu kent ve bu kent taraftarı artık kendine yakışır ve kendini en güzel şekilde temsil edecek takım kadroları istiyor.
    Profesyonel takım gibi, alt yapıda aynı durumda. Ne yapılıyor belli değil. Yıllardır profesyonel takıma kazandırılan futbolcu yok. Alt yapı takımların da, yılların hesaplarını değil, sadece günleri haftaları ve ayları kurtarmanın hesaplarını yapmış durumda görüyoruz. Eğer alt yapıda sağlam zeminler atılmış olunsaydı, bugün çok daha farklı bir konumda olurduk. Tüketen değil üreten ve ürettikleriyle kendi ayakları üstünde duran bir takım konumuna gelirdik. Bizde diyoruz ki yeter artık. Ne bu kent, nede bu taraftarlar bunu hak etmiyor. Alt yapıdan Profesyonel takıma kadar, doğru dürüst kadrolar kurulsun. Alt yapıdan profesyonel takıma kadar görev bölümü yapılırken, koltuğa yapışan değil, ben bilirim ben yaparım zihniyeti değil, paylaşımcı, işi bilen, işin ehli olanlar getirilmesi başarının yolunu açacaktır. Futbol potansiyeli yüksek olan ilimiz de, takımımızın küçük bir başarısı bile on binleri statta çekiyorsa, bunun bilincinde hareket edilsin.
Şimdi önümüzde yeni bir sezon ve yeni bir yönetim var. Takımımızın bir üst lige çıkması inanın çokta zor değil. Geçmişte bunları yaşadık. Bugün yine yaşayabiliriz. Profesyonel takımın bir üst lige çıkarılması için titiz adımlar atılsın, alt yapı takımları sil baştan ele alınsın.

YORUM EKLE

banner29