Yenitürk ile, yeni Vanspor doğdu

          Ankara’da Erokspor ile oynanan final maçı B.Vanspor’un kader maçıydı.
Ya kazanacak futbolumuz layık olduğu yere gelecekti, ya da futbolumuzun büyük bir travma yaşamasına vesile olacaktı.
O yüzden bir olduk birlik olduk bu kupa Van’a gelecek dedik ve geldi. Ama Van’a sadece bu kupa gelmedi. Belki de ilk kez herkesin tam manasıyla beklediği takım etrafında birlik beraberlik kenetlenme ve Yeni Vanspor geldi. O zaman söylenecek tek şey var. Bu birlik ve beraberliğin devamı için, Hoş geldin Yeni Vanspor
Sezona başlarken herkes umutluydu. Ama, Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan ekibimiz, yaşadığı şansızlıklar, takımın yalnız bırakılması, maddi destek verilmemesi ve Pazarspor mağlubiyeti, ardından yönetimin istifa kararı da buna eklenince umutlar bir anda söndü.

 


       Futbol adına karamsar bir hava esmeye başladı. Artık kimse B.Vanspor’dan Şampiyonluk beklemiyor, takımın sahiplenilmesini bekliyordu.
Yönetimin istifasıyla yalnız kalan takıma kimsenin sahip çıkmaması, yapılan kongrede talip olmaması kafaları karıştırmış, takımın Bergama maçına nasıl gideceği bir anda konuşulan tek konu olmuştu. Evet, sahipsiz kalan takıma yine Servet Yenitürk sahip çıktı ve bugün takım Şampiyon oldu. Ya Yenitürk sahip çıkmasaydı. İşte o zaman bu takım kesinlikle küme düşme riski yaşacak, belki de toparlanması çok zor olacaktı.

 


        Evet, Yenitürk, yeniden ortada kalan takıma tekrar sahip çıkarak, destek vererek, imkanları zorlayarak, kentin futbol kaderini göz önünde bulundurarak ve zar zor para temin ederek takımı Bergama Belediyespor deplasmanına gönderdi. İşte bu maç takımın diriliş ve yükseliş maçı oldu. Bu maçta alınan 5-0 galibiyet ve rakiplerimizin puanlar kaybetmesiyle yeniden bir ışık yandı. Ligin son 7 haftasında adeta değişen takım 7 maçta 7 galibiyet alarak büyük bir başarıya imza attı. Bu başarının adı Play Off oldu.

 


        Takımın Play Offa kalmasıyla kente Vanspor rüzgar farklı esmeye başladı. Fikri ve düşüncesi ne olursa olsun herke takım etrafında kenetlenerek şampiyonluğa kilitlendi. Play Off yarı final maçı ardından finale kalan takım etrafında birlik ve beraberlik çığ gibi büyümeye başladı. Artık sadece ve Van değil Ülkemizin dört bir yanındaki Van ve Van sevdalıları Ankara’da yapılacak olan final maçına adeta seferberlik başlattı. Bu maç bu bent futbolunun var oluş ve ya yok oluşuydu.
Herkes bunun bilincindeydi. Başta Van olmak üzere ülkemizin dört bir yanından Ankara’ya resmen göç başladı. Eryaman stadında buluşan Vanspor sevdalıları görülmemiş bir destekle takımı desteklemeleri herkesin takdirini kazandı. Ekibimizin maçı kazanması hem de Van’da hem Ankara’da ve hem de Türkiye’nin değişik illerinde adeta insanları sokağa döktü ve bayram öncesi bir futbol bayram yaşattı.

 


               B.Vanspor’un Şampiyon olması bir üst lige çıkması bir futbol takımı etrafında fikri düşüncesi ne olursa olsun mükemmel bir birlik beraberlik ve kenetlenme sağlaması sporun güzelliğini ve birleştirici gücünü ortaya koydu. O yüzden bu takıma destek vermeyenler artık bunu görmeli ve yeni hedefte bu takıma sahip çıkıp destek vermelidirler.
      Evet, bu sezonu Şampiyonlukla kapattık. Ama durmayacağız mücadeleye devam edeceğiz. Bu takım artık tamamıyla bu kente mal olmuşken, birlik ve beraberlik oluşmuşken inanıyorum ki yeni sezonda yeni hedefe ulaşmamız daha kolay olacaktır. B.Vanspor kulüp Başkanı servet Yenitürk’le yeniden doğan Yeni Vanspor, inanıyoruz ki geleceğe daha emin adımlarla yürüyecektir.

 


             Final maçında gördük ki bu takımı Türkiye sahiplendi. Demek ki biz büyük bir camiayız. O yüzden durmayacağız Yenitürk’le yeniden doğan Yeni Vanspor’u yeni sezonda yine birlik ve beraberlikle, herkesin vereceği maddi ve manevi destekle yeni hedefine ulaştıracağız. Unutmayın yeni hedefimiz kesinlikle 1. Lig olacaktır. Biz bu birlik ve beraberliğimizi korursak hem takımı 1. Lige çıkarır hem de yeni stadın yapılmasına vesile oluruz.

 


             Buradan bütün zorluklara rağmen kentin takımın yalnız bırakmayan, şampiyonluğu yaşatan Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve yönetimine, verdikleri mücadeleyle bu kente futbol bayramı yaşatan teknik direktörümüz Hasan Erkin Şimşir ve ekibine, takımda görev alan tüm futbolcu kardeşlerimiz ve takımda görev alan masörden malzemecisine, çaycısına, mutfakta ve stat da görev alan kısacası emeği geçen herkese teşekkürler.
Final maçı nedeniyle, takıma maddi destek sunan ve taraftarların desplasmana gitmesine yardımcı olan, otobüs desteği sağlayan, gerek il gerekse il dışındaki, kurumlara, siyasilere, iş adamlarına, Stö’lere, derneklere, otobüs firmalarına ve basına teşekkürler,

 

Sezon başından bu yana gerek deplasman maçlarında ve gerekse iç sahada takımı yalnız bırakmayan derdi Vanspor’un başarısı olan hem Van’daki hem de gurbetteki taraftarlarımıza Gölkentlilere ve Kara Kobralara teşekkürler,
Sosyal medyada yaptığımız B.Vanspor’a destek mesajlarına katkı sunan ve final maçında bizler gibi yol gelip takımı destekleyen il dışındaki taraftarlarımıza ve emeği olan unuttuğumuz herkese teşekkürler.

Sezon başından bu yana özellikle deplasman maçlarımızı canlı yayınlayan TRT Kürdi ve son final maçımızı binlere ulaştıran TRT Spor’a teşekkürler

 


            Evet, Yenitürk’le gelen Yeni Vanspor hoş geldin. Artık bu kent bu takım etrafında kenetlenmeyi sağlamıştır. Bu birlik ve beraberliğimizi daha da sağlamlaştırarak kentimizin takımını 1. Lige taşımak hepimizin görevidir. Final maçı da gösterdi ki biz bir olduk mu başarırız ve yine de başaracağız. Dediğim gibi Şimdi önümüzde 2 hedefimiz var. Birincisi 1. Lig, İkincisi ise Yeni Stat, inanın bu birlikteliğimiz daim olursa, daha güçlü olacağız, sesimiz daha gür çıkacak bunu da yine birlikte başaracağız.

YORUM EKLE

banner29