Yeni yönetim ve kongre

              Geçtiğimiz cumartesi günü kongresini yapan ekibimizde yeni yönetim belirlendi. Servet Yenitürk yeniden başkanlığa seçildi. Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve yeni ekibi takımı başarıya taşımak için çok çalışacaklarının sinyallerini kongrede verdiler. İstekli arzulu ve başarıyı isteyen bir yönetimin takımın başında olması gerçekten güzel. Bizde kendilerine başarılar diliyoruz. Şimdi gözler yeni yönetimin atacağı adımlara ve yapacağı transferlere çevrilmiş durumda. İnşallah bu hafta içi transferde atılan adımlar netleşir ve kamuoyuna açıklanır. Bu sezon bu gruptan çıkmak çokta zor değil. Yeter ki transferde dikkatli ve tutarlı adımlar atılsın. Yeter ki takım etrafında hepimiz kenetlenelim, bir olalım ve sonuna kadar takımımıza, yönetimimize gerekli desteği verelim. Gerisi kendiliğinden gelecektir.

 


     Kongre yapıldı yapılmasına da eksikliklerde gözlerden kaçmadı. Bu eksiklikler sayesinde kongre biraz sönük geçti. Fenerbahçe kongresini stat da yapıp o stadı tıklım tıklım dolduruyorsa, bizimde en azından Vatso salonunu tıklım tıklım doldurmamız gerekliydi. Fenerbahçe birlikteliği sağladığı için o stat tıklım tıklım dolmuştu. Ama biz kongrede o birlikteliği sağlayamadık. Bir takımın başarılı olmasının en önemli iki noktası inanmak ve takım etrafında birlikteliği kenetlenmeyi sağlamaktan geçer. İnanan bir yönetim vardı. Ama kongrede takım etrafında birliktelik sağlanamamıştı. Bu durum takım için en büyük eksikliktir. Spor kurumları, spor adamları, spor kamuoyu, hakem dernekleri, Stö'ler, iş adamları, Amatör kulüplerden temsilciler hakemler, Tff , Askaf, Tüfad, neden yoktu? Davet mi edilmediler? Yoksa davet edildiler de mi gelmediler?

 


          Aslında çoğu davet edilmediler? Davet edilenlerinde davet şekli yanlıştı. Vanspor büyük bir camiadır. Büyük camialar büyük düşünür. Ne yazık ki Kongre daveti yapanlar küçük düşünmüş işin kolayını bulmuş insanların cep telefonlarına mesaj atarak kongreye davet yapmışlar. Birçoğunu da unutmuşlar galiba. Bu hem yanlış hem de camiamıza yakışmamıştır. Geçmişte kongreye davet için ya telefon açılırdı ya da davetiye gönderilirdi. Neden bu sezon bu yapılmadı? Hâlbuki bugün hedefini Şampiyonluk olarak belirleyen bir ekibimiz var. Kongre daveti yapanlar bunu göz önünde bulundurarak, ya bir davetiye dağıtıp, ya da birebir telefonla iletişime geçerek davet yapmış olsalardı, kongre çok farklı ve çok kalabalık olacaktı, çok renkli ve çok heyecanlı geçecekti. Yeni yönetime seçilen ve belki de Vanspor'u yakinen bilmeyen yöneticilerde bu vesileyle Vanspor'un büyüklüğünü daha lig başlamadan görme imkânı bulacak ve takımın başarısı için içlerindeki çalışma heyecanı ve azmi de farklı olacaktı. Bu tür olumsuzluklar hem kulüp yönetiminin vereceği emeğe hem de takıma zarar verir. Bu takımın hedefi bellidir. Bu takımın başarısı için herkes üstüne düşen görevi layıkıyla yapması önemlidir. Eğer bu takımda görev alan herkes bu süreçte görevini layıkıyla yerine getirirse başarıya etkisi büyük olacaktır. Biz birlikte olursak, inanırsak birbirimizi seversek ve takım etrafında kenetlenmeyi sağlarsak başarılı oluruz. O açıdan şimdiden takım etrafında birliktelik sağlanmalıdır. Bu arada İpekyolu Belediyesi tarafından bir sokak Vanspor Sokağı olacak. Bu güzel bir gelişme. Bu sokakta mutlaka, her zaman her yerde takıma destek veren taraftarların yani grup kara kobraların bir derneğinin olması, o sokağı daha da renklendirecektir. Bu sokakta olur ya da başka bir yerde taraftarların mutlaka bir dernek yerine kavuşması lazımdır. 2018-2019 futbol sezonunda Servet Yenitürk ve yönetimine başarılar diliyorum. Haydi, Van destek zamanıdır.

YORUM EKLE

banner29