Vanspor zirveden kopmuş değil!

         Ligde 10. Hafta geride kaldı.
 Geride bırakılan 10 haftalık maraton sonunda zirveye oynayan takımlar da yavaş yavaş ön plana çıkmış oldu.
Sezon başlarken zirve için isimleri anılan takımlar bugün zirve noktasında toplanmış durumda. Tuzlaspor, Bandırmaspor, Kırşehir Belediye ve Vanspor takımları favori takımlar olarak görünüyor.

 


        Ama Kastamonuspor ve Ankara Demirspor takımları da zirveyi zorlayacak takımlar arasında yer alabilecek sonuçlara imza atıyor.
Zirvede yer alan takımlar arasında puan farkı yok gibi. Ligin ilk devresinin sonuna kadar zirvede kopmanın çokta yaşanmayacağını görmekteyiz. Çünkü zirvede olan takımların içeride ve deplasman da maç kazanmaları bunu açıkça bizlere gösteriyor.
Zirve noktasında kopma yaşanmayacak ama takımların sıralamasında değişiklikler yaşanacaktır.
Ligin 10. Hafta maçında hanesine 1 puan yazdıran temsilcimiz Vanspor, son haftalarda kaybettiği puanlarla zirve de kalma şansını zora sokuyor.

 


        Şuan zirveden kopmuş değiliz. Ama böyle giderse tabiki koparız. O açıdan noktasında yer alan Vanspor’un zirvedeki yerini koruması için artık maçlarını kazanması ve hanesine puanlar yazdırması gerekiyor. Lige iyi bir başlangıç yapan ekibimizde yaşanan sakatlıklar takımın puan kaybetmesinde etkisi büyük olmuştur.
Osman Torun, Sefa Küpeli, Yakup Demir ve son olarak da Etimesgutspor maçında sakatlanan Burçak Özkanca’nın bir an önce iyileşip takıma geri dönmeleriyle inanıyoruz ki takımımız yeniden toparlanacaktır.

 

 

       Sezona başlarken hedefi şampiyonluk olan ekibimizi bu zorlu süreçte yalnız bırakmamak ve sonuna kadar desteklemek hepimizin görevi olmalıdır.
Yıllar sonra 2. Ligde mücadele etmek bile güzeldir. Çünkü kente futbol adına mükkemel bir heyecan gelmiştir. Bunu kaybetmemeliyiz.
Yarın kendi sahasında Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Sancaktepespor’u konuk edecek olan temsilcimiz, bu maçta kupaya ya tamam ya devam diyecek. Biz tabi ki devam demesini istiyoruz. Bu maçı kazanmamız demek belki de uzun yıllar sonra büyük bir takımın Van’a gelmesi demektir.

 


           Bu maçı kazanmamız demek son haftalarda kendi sahamızda yaşadığımız şansızlık zincirini kırmak kırmak önümüzdeki Sakaryaspor maçına moralle gitmek demektir.
 Bu maçı kazanmamız demek azda olsa kente kaybolan futbol heyecanın yeniden geri gelmesi demektir. O açıdan yarın bu maçta tribünlerin dolması ve takımımızın kazanması için sonuna kadar destek olmalıyız. Kazanabilir miyiz?
Tabiki kazanacağız. Ama destekle kenetlenerek kazanacağız.

 


       Vanspor kırmızı grupta 18 puanla 6. Sırada yer alırken, Sancaktepespor ise Beyaz grupta 16 puanla 6. Sırada yer alıyor.
Yani anlayacağınız bizden çokta iyi bir takım değil. Saha ve seyirci avantajıyla inanın kazanacağımız ve turu atlayacağımız bir karşılaşma.
O açıdan destek için haydi maça diyoruz.

YORUM EKLE

banner29