Vanspor'un her maçı final havasında geçecek

   Temsilcimiz Vanspor’un grubundaki puan cetveline baktığımızda Şampiyonluk yarışı Vanspor ve Eyüpspor arasında geçecek gibi görünüyor.

   O açıdan 2 takımda kamp bölgelerinde işi çok sıkı tutuyor. Ligin 2 devresi 2 takım açısından da zorlu ve 2 Takım için her maç final havasında geçecek.

   Eyüpspor yenilmeyecek bir takım değil. O açıdan Vanspor aradaki puan farkını düşünmeden maçlarını kaybetmeden kazanıp, Eyüpspor’un puan kaybetmesini bekleyecek. Eyüpspor Kaybeder mi? Kesinlikle kaybeder. Yeter ki Vanspor kaybetmeden yoluna devam etsin. Gerisi kendiliğinden gelecektir. 

   Ligin ilk devresini geride bırakan takımlar, şimdi ligin 2. Devresi için kamp bölgelerinde son hazırlıklarını sürdürüyorlar. Grubumuzda yer alan 20 takımı ligin 2. Devresinde çok çetin karşılaşmalar bekliyor.

   Çünkü Şampiyonluk yarışında az da olsa puan farkı açılmış olsa da, Play Off yarışında kopma yok. Yaklaşık 8 takımın Play Offa kalma şansı devam ederken, Küme düşme potasında da durum aynı kopma yok ve yaklaşık 7 takım kümede kalma mücadelesi verecek.

   Bu tablo bize ligin 2. Devresinin kıran kırana geçeğini işaret ediyor. Ligin ilk devresini 37 puanla 2. Sırada kapatarak büyük bir başarıya imza atan Vanspor, ligin 2. Devresi için sıkı hazırlanıyor.

   Çünkü puan cetveline ve şampiyonluk yarışındaki takımların puan durumlarına bakıldığında Şampiyonluk yarışı Vanspor ve Eyüpspor arasında geçecek gibi görünüyor.

   2 Takım arasındaki 10 puanlık fark 3 puanlık sistemde kapatılmayacak bir fark değil. O açıdan hem Vanspor hem de Eyüpspor bunun bilincinde hem hazırlıklarını yapıyorlar hem de transferde boş durmuyorlar.

   Ligin 2. Devresi hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Vanspor, bu kamp döneminde 5 yeni ismi, Ali Say, Emre Özkan, Selim Kayacı, Mahmut Emir ve Ömer Yıldız kadrosuna dahil bağladı.

   Şampiyonluk şansı büyük ölçüde devam eden ekibimiz, birkaç nokta transfer daha yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

   Bu hafta sonu Antalya kampını noktalayacak olan ekibimiz, Van’a dönerek çalışmalarını kendi tesislerinde sürdürecek.

  Tabi Vanspor cephesinde bunlar yaşanırken, Eyüpspor ise boş durmuyor. Antalya’da hazırlıklarını sürdüren Eyüpspor güçlü kadrosuna yeni isimleri dahil etmenin çalışmalarını yapıyor.

   Şampiyonluk yolunda büyük avantajı elinde bulunduran Eyüpspor, rakipleriyle arasındaki puan farkını koruyarak yoluna devam  etmenin hesaplarını yapıyor.

   Ligin 2. Devresinde özellikle Vanspor ve Eyüpspor’un oynayacağı her maç final havasında geçecek. Eyüpspor yenilmeyecek bir takım değil.

   O açıdan Vanspor bu süreçte kaybetmeden kazanıp, Eyüpspor’un puan kaybetmesini bekleyecek.  Ligin 2. Devresi ilk karşılaşmaları 27 Ocak’da başlayacak.

   Vanspor sahasında Tarsus İdmanyurduspor’u konuk ederken, Eyüpspor ise Play Offa göz kırpan ve Play Off şansı olan Pazarspor’a konuk olacak. 27 Ocak’da başlayacak olan ligin 2. Devresi 19 hafta sürecek ve lig 8 Mayıs’ta sona erecek.

 

YORUM EKLE

banner29