Vanspor puanla başladı

Vanspor’un grubunda 20 takımın mücadele ettiği ligin ilk hafta maçları geride kaldı.

Uzun bir aradan sonra yeşil zeminle ve boş tribünlerle buluşan takımlar taraftarların verdiği destek ve heyecandan uzak maçlar oynadı.
 Gerçekten de seyircisiz oynanan maçların hiç bir heyecanı yok. İnşallah bir önce bu lanet virüs biter ve her şey eskisi gibi olur.
Yeni sezonun ilk hafta maçlarına baktığımızda 20 takımda sahaya galibiyet için çıktı ama bir çok takım  istediği skorla sahadan ayrılamadı.
Sonuç olarak 6 Takım haftayı 3 puanla kapatırken, 3 Takım 1 ve 10 Takım ise haftayı üzülerek puansız kapattı. 
Temsilcimiz Vanspor yeni teknik kadro ve yeni transferleriyle ilk maçına çıktı.
58 dakikada skor üstünlüğünü eline geçiren ekibimiz, ne yazık ki son dakikada kalesinde gördüğü golden dolayı Van'a 1 puanla döndü.

Deplasmanda alınan bu 1 puan önemlidir.
Tabi maçı izleyemediğimiz için maç kritiğini fazla yapamıyoruz. Ama şunu söylemekte fayda vardır.
Yeni kurulan bir takımda mutlaka uyum sorunu vardır. Bu takım bilindiği üzere kısa bir zamanda kuruldu ve çok fazlada hazırlanamadı.
 Kovid'den dolayı da çokta hazırlık maçı yapıp eksiklerini göremedi. Buna rağmen takımımız deplasmanda oturmuş bir takıma karşı spor üstünlüğünü eline geçirebiliyorsa  bence bu takımın ileriki süreçte daha iyi olacağına işarettir.
Maçı izleyenlerden aldığımız bilgiler Vanspor’un daha üstün bir futbol sergilediği ve net gol pozisyonlarını değerleyemediği yönündeydi. Bu da bizleri gelecek adına umutlandırıyor.
Takımda eksiklikler yok mu tabii ki vardır. Yedek kulübemiz bundan dolayı eksikti. Ama sabırlı olarak atılacak adımları bekleyelim. Çünkü transfer süreci bitmedi devam ediyor. İnanıyorum ki kulüp başkanı da teknik kadroda gerekeni yapacaklardır.
Evet maçın uzatmalarında yediğimiz gol elbette moralleri bozdu.
 Üzüldük.
Şimdi kendi sahamızda üst üste oynayacağımız 2 maç var. Hatalarımızı eksikliklerimizi görüp rehavete kapılmadan bu 2 maça adapte olmalıyız.
Kendi sahamızda oynayacağımız bu 2 maçı mutlaka kazanarak yolumuza devam etmeliyiz.  Maçlar salgın hastalıktan dolayı seyircisiz oynanıyor. Tabi ki buda karşılaşmaların monoton geçmesine vesile oluyor.
Takımı merakla bekleyen taraftarlar tribünlerde bir süre takıma destek veremeyecek. Ama şunu unutmayalım sosyal medyada takıma verilecek destek inanıyorum ki takıma moral olacaktır.
O açıdan sosyal medya üzerinde olumlu paylaşımlarla takıma verilecek desteğin bu süreçte önemli olduğunun bilincinde hareket etmeliyiz.
 Daha sezonun ilk maçında deplasmanda 1 puan alınıyor, ne yazık ki yine istenilmeyen yorumlar yazılıp çiziliyor. Bu yorumlar hem kente hem de takıma zarar veriyor.
 Daha ilk maç sezon sonu değil sezon başıdır.
Takımı izleyemedik görmedik. Bence sabırlı olmakta fayda vardır. İnanmak önemlidir.
 Biz de takımımıza inanalım, güvenelim, destek verelim.
Onlar da gereğini yapacaklardır.
 Tarsus deplasmanından alınan 1 puandan dolayı ekibimizi tebrik ediyor, Cumartesi oynayacağımız Kırklarelispor maçında başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE

banner29