Vanspor liderliğini korudu

            Öncelikle Pazar günkü Kahramanmaraşspor maçında sakatlık geçiren ve tedavi için Ankara’ya gönderilen futbolcu kardeşimiz Osman Torun’a geçmiş olsun diyoruz.
Ligin 4. Haftasında lider olan Vanspor, ligin 5. Hafta maçında ise hakeme rağmen Kahramanmaraşspor’u 1-0 mağlup ederek liderliğini korudu. Verilen mücadeleden dolayı teknik kadromuzu ve futbolcularımızı yürekten kutluyoruz.
Pazar günü güzel bir hava ve liderin maçı Van adeta stada akın etti. Biletler kısa sürede tükendi, tribünler tıklım tıklım doldu, yetmedi kapatılan karşı açık tribünler de taraftarlara açıldı.
Stadı inleten taraftarların tezahüratlarıyla maça çıkan ekibimiz, kazanma adına mükemmel bir mücadele sergilemeye başladı.

 


         Karşılaşmanın ilk devresinde bulduğu bir çok gol pozisyonunu değerlendiremeyen ekibimiz ilk devrenin sonlarına doğru Barış Sağır’ın mükemmel golüyle skor üstünlüğünü eline geçirdi. Barış’ın mükemmel golüyle taraftarlar daha çok coşmaya başlarken hakemde şaşırmaya başladı.

 


          Golden sonra yeni gol pozisyonları yakalayan ve gole çeviremeyen ekibimiz ilk devreyi böyle kapattı. İyiki de ilk devrede fazla gol olmadı yoksa hakem daha çok şaşıracak ve maçı daha çok gerecekti.
Karşılaşmanın 2. Devresine temkinli çıkan 2 takım da gol yollarında etkili olmaya çalıştı. Ekibimiz baskılı futbolunu sergiledikçe, taraftarlarımız çoşup destek verdikçe, hakem de sağolsun yanlış kararlar almaya başladı.
Ne yapsın hakem lider takımın maçını yönetiyor kolay mı bu kadar centilmen taraftar önünde maç yönetmek?
Heyecana mı kapıldı desem, futbolun kurallarını mı unuttu desem bilmiyorum ama, hakem adeta maçı katl etmeye ve taraftarları germeye başladı. Maçın sonları yaklaştıkça hakemin hataları da artmaya başladı. Sabırları taşıran nokta Batuhan Er’in sakatlanmasına hakemin duyarsız davranması oldu. Batuhan Er yaklaşık 10 dakika yerde kıvranırken hakemin maçı devam ettirmesi büyük bir hatadır.

 


         Ne olursa olsun hakemin maçı durdurması ve Batuhan’ın tedavi görmesi gerekirken, hakemin bu duyarsızlığına tepki gösteren kalecimiz Salih ise sarı kart görmesi herkesi tamimiyle gerdi. Hakem Vanspor’un maçı kazanmaması için elinden geleni yaptı ama başaramadı. Hakeme rağmen ekibimiz 3 puanı hanesine yazdırarak ligin 5. Haftasını da lider tamamladı.
Karşılaşmanın sonunda takımla taraftarların buluşması her zamanki gibi muhteşemdi. İnanan ve inanarak verdiği mücadeleyle taktiri hak eden ekibimiz taraftarların gönlüne taht kurmuş durumda. Bu takım bu azmiyle, bu taraftar bu desteğiyle inşallah sezonu sonu bu kente yeni bir şampiyonluk yaşatacaktır.

 


         Evet, Kahramanmaraşspor maçını unutup bu hafta sonu oynayacağımız Ergene Velimeşespor maçına kilitlenmeliyiz. Kesinlikle rehavete kapılmadan yolumuza devam ettikçe önümüzde hiçbir takım dayanamayacaktır. Burada İstanbul, Tekirdağ ve çevre il ve ilçelerdeki taraftarlarımıza sesleniyoruz. Van’da taraftarlarımız bu hafta görevlerini yaptı. Şimdi sıra sizde. Şampiyonluk yolunda takımını Ergene Velimeşespor maçında yalnız bırakma.

 


           Takımın başarı grafiği yükseldikçe taraftar sayısı da artmaya başladı. Bu nedenle stat da önlemlerin alınacağı ve karşı karakobların geçen sezon kullandığı tribünlerinde taraftarlara açılması için çalışma yapılacağı bildirildi.
Tekrar, maçta sakatlık geçiren ve tedavi için Ankara’ya gönderilen futbolcu kardeşimiz Osman Torun’a geçmiş olsun diyor, Kahramanmaraşspor maçında verilen mücadele ve alınan galibiyetten dolayı teknik kadro ve futbolcularımızı yürekten kutluyoruz.

YORUM EKLE

banner29