Vanspor kolay gruba düştü

TFF 2. Ligde gruplar belli oldu. Fikstür çekimi önümüzdeki günlerde yapılacak ve karşılaşmalar 18 Eylül'de start alacak.
Aylardır takımlarından ayrı olan taraftarlar yeniden takımlarıyla buluşmanın heyecanını yaşıyor. Pandemi nedeniyle karşılaşmaların ilk haftaları seyircisiz oynanacak ama Ekim ayı ortasından itibaren ise kısıtlı sayıda taraftar maçlara alınacak.
 Yeni sezon için takımlar bir yandan hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Liglerin başlamasına kısa bir süre kaldı.
Takımlar bu kısa süre içerisinde yapacakları hazırlık maçlarıyla da hem takım içindeki uyum sorununu giderme hem de eksikliklerini görme imkanı bulacak.  Şimdiden yeni sezon grupta yer alan tüm takımlara hayırlı olsun diyoruz.
TFF 2. lig kırmızı gruba baktığımızda geçen sezondan çokta farkı yok. Geçen sezonda beyaz grup zor, kırmızı grup ise biraz daha kolaydı.
Tabi karşılaşmalar başlamadan takımları da görmeden bir şey söylemek zor. Ama gruptaki birçok takıma baktığımızda taraftar sayıları az ve mütevazı kadrolar kuruyor.
 Bunu göz önünde bulundurduğumuzda Kırmızı grup beyaz gruba göre daha kolay bir grup olarak görünüyor. Tabi bazen de sürpriz takımlar mutlaka çıkabiliyor.

TFF 2. lig kırmızı grupta futbol kültürü yerleşmiş, mükemmel bir taraftar kitlesine sahip
2 güzide kentin takımı Vanspor ile Kırşehirspor geçen sezon olduğu gibi yine aynı grupta yer aldı.
 Aynı sezon aynı gruptan TFF 2. Ligine çıkan 2 takımın taraftarlar yine aynı grupta olmanın keyfini yaşıyor.
 Çünkü 2 takım taraftarları arasında bir gönül köprüsü kurulmuş. Bu gönül köprüsünde gönüller dostça kardeşçe birleşmiş. İşte bu güzide 2 kentin taraftarları sporun bu güzelliğini yaşıyor örnek olmaya da devam ediyor. 
Bu 2 takım taraftarları arasında gönül köprüsünün temeli 2 sezon önce atıldı.  Gerçekten de 2 Takım taraftarları arasında mükemmel bir kardeşlik dostluk oluştu.
Gönüllerin bir olduğu 2 takımda her yönüyle üst ligleri taşıyabilecek güce kapasiteye ve taraftar kitlesine sahip. İnşallah 2 sezon önce olduğu gibi bu sezonda 2 takım yine el ele TFF 1. Ligine merhaba derler. Buradan Kırsehir'e selamlarımı iletiyor, Kırşehirspor'a yeni sezonda başarılar diliyorum.

 Ben her zaman şehir takımlarının üst liglerde olmalarından yanayım. Çünkü şehir takımları arkalarına aldıkları taraftar gücüyle futbola müsabakalara ayrı bir heyecan katıyor.
TFF 2.  Ligde 2 gruba baktığımızda Beyaz grup gerçekten başa oynayacak takımların yer aldığı bir grup görünümünde. Afyon, Amed, Ankara Demir, Çorum, Hekimoğlu, Kocaelli, Manisa, Uşak ve Sancaktepe gibi güçlü takımların yer aldığı zorlu bir grup. Bu grupta hemen hemen her maç final havasında geçecek gibi görünüyor.
Kırmızı grup ise bizim için geçen sezondan daha iyi ve kolay görünüyor. Yukarıdada dediğim gibi maçlar oynanmadan şimdiden birsey kestirmek zor ama gruptaki takımlara baktığımızda Kırmızı grup zirveye oynayacak az sayıdaki takımlara yine bir şans oldu. Bu grupta Vanspor, Kırşehirspor, Eyüpspor  Sakaryaspor zirveyi zorlayacak takımlar olarak görünüyor.

Gruptaki bir çok takım ise mütevazı kadrolarla çıkacak gibi şu ana kadar ki görüntü öyle. Ileriki günler ne gösterir bilemeyiz. Ama şu anki görüntüyle bu gruptan çıkmak bence zor olmaz.
 Tutarlı adımlar atan, maddi sıkıntı yaşamayan, takımı etrafında kenetlenme sağlayan ve disiplin elden bırakmayan takım başarılı olacaktır.
Vanspor geçen sezon eline geçen şansi hatalardan dolayı değerlendiremedi. Inşallah bu sezon bu şansı iyi değerlendirir.

Grubun geneline baktığımızda favori takım olarak görünen takımlar transfer dönemi bitmeden kaliteli transferlere imza atacakları görünüyor. Her zaman diyoruz. Spor dostluk kardeşlik ve güzelliktir.
 İnşallah grubumuzda bu sezon sahalarda maçlar bu çerçevede oynanır. Kazananı da kaybedeni de alkışlamak erdemliktir. 
Temennimiz tüm müsabakaların dostça kardeşçe başlaması ve bitmesidir.
Her daim kazanan dostluk olursa şehirler arası gönül köprüleri kurulur. Buda Farklı kültürdeki insanların kaynaşmasına ve kültürlerin tanınmasına vesile olur.
Bu dileklerle yeni sezonun tüm takımlara hayırlara vesile olmasını diliyorum.

YORUM EKLE

banner29