Vanspor kendini buldu

Öncellikle İran’da meydana gelen ve ilimizi de vuran depremden dolayı Başkale ilçemizin köylerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara ise baş sağlığı diliyorum.

Evet, Vanspor 2-1 kazandığı Ankara Demirspor maçıyla, kendini buldu.

Güzel futbol, mükemmel mücadele, koşan yılmayan kazanmak isteyen ve kazanmasını bilen bir ekip, ve taraftarların beklediği Vanspor Ankara Demirspor maçıyla geri döndü.

 Ligin 25. Hafta maçlarını geride bırakırken 1 maç eksiği olan ekibimiz 39 puanla 7. Sırada yer aldı. Oynadığı son 3 maçını mağlubiyetle kapatan ekibimiz Pazar günü konuk ettiği Ankara Demirspor karşısında mağlup duruma düşmesine rağmen verdiği mücadeleyle kazanmasını bildi.

Maçın başından sonuna kadar baskılı oynayan verdiği mücadeleyle Ankara Demirspor’u şaşırtan, ben bu maçı kazanmalıyım diyen sahada ki 11, taraftarın haftalardır görmek istediği kadroydu.

Bu kadro gerçekten taktire şayan bir futbol sergileyerek rakiplerine yeniden göz dağı verdi. Giden hocamızın devre arasından sonra kimyasını bozduğu takım nihayet kendini buldu.

İnanın giden hocamız devre arası bu takımı bozmamış olsaydı, bugün Şampiyonluğun en büyük adayı bizdik. Halen anlamış değilim. Elinde bu kadar kaliteli bir takım varken, bu takımı bozmanın ne anlamı vardı?

Ligin 1. Devresinde herkes Vanspor’u konuşurken, bir anda averaj takım konumuna gelmiştik. Ama Ankara Demirspor maçıyla takım kendini buldu ve Play Off’da kesin varım dedi.

Ligin bitimine 9 haftalık bir maraton kaldı.

Ertelenmiş olan Ergene Velimeşespor maçıyla birlikte bizim için 10 haftalık bir maraton var. Bu 10 haftalık maratonda kendi sahamızda 6 deplasmanda ise 4 maça çıkacağız. Tabi kendi sahamızda Elazığspor maçını bay geçtiğimiz için 5 maç oynayacağız.

Avantajlı mıyız? tabiki avantajlı konumdayız. Kendi sahamızda oynayacağımız maçlara baktığımızda Play Off potasında yer alan, Sakarya, Kastamonu, Kırşehir maçları Zirve ve Play Off açısından çok önemli olan maçlardır.

Bu maçları kazanacak gücümüz var mı?

 Elbette vardır.  

Yeter ki birlikteliğimiz koruyalım ve takıma inanalım. Puan cetveline bugün itibariyle baktığımızda orta sıralardaki takımlarında Play Offa göz kırptığını görmekteyiz. İnanın buda bizim için avantajdır.

Biz özellikle kendi sahamızdaki maçları kazınırsak, orta sıralardaki takımların zirve takımlarından alacağı her puan bize yarayacaktır.

O açıdan kendi içimizde disiplini bozmadan rehavete kapılmadan Ankara Demirspor maçındaki ciddiyet, disiplin ve mücadeleyle yolumuza devam etmeliyiz.

Bu hafta sonu deplasmanda Sivas Belediyespor’a konuk olacak olan ekibimiz, sonraki 2 hafta ise kendi sahasında, önce Etimesgutspor sonraki hafta ise Sakaryaspor’la oynayacak.

Ankara Demirspor maçında alınan galibiyetten dolayı takımımızı yürekten kutluyoruz.

YORUM EKLE

banner29