Vanspor'da inişin bir de çıkışı olacak

        Vanspor’un TFF 2. Lig’de ilk sezonundaki kupa maçı dâhil ilk 6 haftalık başarılı çıkışının ardından düşüşe geçmesi, hepimizi derinden üzdü.
Herkes ‘ne oldu, niye böyle oldu?’ sorularını sormaya başladı.
 İlk 6 haftalık başarı hepimizi öyle etkiledi ki artık bu takım yenilmez diye kendimizi adapte ettik.
Aslında yanlış.

 


         Çünkü hiçbir takım yenilmez değil. Futbolda bu tür inişli çıkışlı grafikler her zaman yaşanır. O açıdan kendimizi her sonuca hazır his etseydik belki bugün bu düşüşte bu kadar üzülmezdik.
 Son 3 maçta 8 puan kaybeden temsilcimiz liderlikten 5. Sıraya kadar gerildi. Bu hiçbir şeyin sonu değil. Belki de bizim için bir başlangıç olacaktır.

 


       Her ne kadar istikrarla yoluna devam eden ekibimizin son haftalardaki istikrarsızlığı beklentimiz olmasa da dediğim gibi futbolda bu tür durumlar her zaman olmuş ve olacaktır.
Kendi sahamızda oynadığımız 3 maçta 7 puan kaybı yaşadık. Bu puanları kaybetmeseydik, bugün yine lider olarak yolumuza devam ederdik. Ama olmayınca olmuyor. Fakat şuna bakmak lazım. Geride kalan 9 haftalık maç maratonuna baktığımızda yeni bir ligde mücadele etmemize rağmen başarılı mıyız?
 Başarısız mıyız?

 


      Bunu sorguladığımızda,
Bence başarılıyız. İnanın takımımızda maddi sıkıntı ve sakatlıklar ön plana çıkmamış olsaydı bugün belki de bunları yazmayacak daha farklı şeyler yazacaktık.
İnanıyoruz ki takımımız bu sıkıntılı süreci en kısa zamanda atlatacak, sakat olan futbolcularımız iyileşecek ve yine istikrarlı bir çıkışlı yoluna devam ederek bugün farklı konuşanları ve yazanları mahcup edecektir.
Takımımız geçen sezon şampiyon olurken herkes şunu söyledi, TFF 2. Lige kalıcı olalım yani küme düşmeyelim yeter.
Bugün geldiğimiz noktada kupada ve ligde başarılı olan bir takım var mı? Var. Bu takım bu sezon bu ligde Şampiyon olursa büyük bir başarı, Play Off ve kümede kalırsa yine başarıdır.

 


        Çünkü maddi sıkıntılarla uğraşarak bu ligde mücadele ediyorsak bununda kıymetini bilmek lazım.
Ha şunu söyleyelim. Takıma her yerden destek geliyor. Takım maddi sıkıntı yaşamıyor. Buna rağmen başarısızlık varsa o zaman hepimiz takımı yerden yere vuralım eleştirelim. Ama bugün bu şartlarda zaman eleştiri zamanı değil zaman yine takımın yanında dik durma ve destekleme zamanıdır.

 


        Şu anda takımın yanında dik duran ve desteğini veren bir tek taraftarlarımız vardır. Canla başla takıma destek veriyorlar. Çünkü bugün sıkıntılara rağmen TFF 2. Ligde olmamızın ne kadar önemli olduğunun bilincindedirler.

 


        Şu anki tabloya baktığımızda hiçbir şey bitmiş değil. İnanıyorum ki kulüp Başkanımız Servet Yenitürk’ün atacağı adımlar, teknik direktörümüz Hasan Erkin Şimşir hocanın alacağı tedbirler ve takımda görev alan futbolcularımızın kaybedilen maçlarda ders çıkarmaları ve sakat futbolcularımızın iyileşmeleriyle bu takım yine istikrarlı bir çıkıla yoluna devam edecektir.
 Hiçbir şeyin bitmediği bu süreçte birliğimiz daim kılarak desteğimizi sonuna kadar vermeliyiz. Geçen sezonun unutmayalım. Nereden nereye geldik.

 


        Bu saatten sonra kaybettiklerimize takılmadan geleceğe bakmalıyız. Önümüzde 25 haftalık bir maraton var. 3 puanlık sistemde her hafta dengelerin nasıl değiştiğine şahit oluyoruz.

 


       Önümüzde 2 hafta üst üste oynayacağımız deplasman maçları arada kupa maçı var. Etimesgut ve Sakaryaspor maçlarında alınacak puanlarla hem zirveden kopmayacağımıza hem de kendi sahamızda kaybedilen puanların telafi edileceğine, kupada da galip gelerek yolumuza devam edeceğimize inanıyoruz.
Ama bu birlik ve beraberlikle takımı sahiplenmekle olur.

YORUM EKLE

banner29