Vanspor artık kaybetmemeli

    Temsilcimiz Vanspor, Cumartesi günü deplasmanda oynadığı Kırşehirspor maçından da eli boş döndü. Rakibin maçın son 35 dakikası bir eksikle oynaması, Vanspor açısından büyük bir avantajdı, ama bunu değerlendiremedi ve karşılaşmayı 1-0 mağlup kapattık.

   Bu süreçten sonra kaybedeceği puan veya puanlar takımımızı hedefinden uzaklaştıracaktır.

   Son 2 hafta maçlarında Vanspor puan kaybı yaşarken, rakipleri ise kazandı. Bu da zirvede aranın açılmasına vesile oldu.

Temsilcimiz Vanspor'un son 2 haftada kaybettiği puanları taraftarları da üzdü.

 Ligin 7. Haftasında sahasında Bodrum Belediyespor'la puanları paylaşan ekibimiz, ligin 8. Haftasında ise deplasmanda Kırşehirspor'a mağlup olmaktan kurtulamadı.

    Galibiyet beklediğimiz bu 2 karşılaşmada puanlar kaybetmemiz karamsar bir hava estirdi. Tabi karamsarlığa meydan vermeyeceğiz ama takımın acilen kendini bulması ve kaybetmeyi unutması lazım. Son oynanan 2 maçta da görüldü ki takım forvet sıkıntısı yaşıyor.

Gol atamıyor. Teknik kadronun gol sıkıntısını gidermek için tedbir alması, gereklidir. 

   Deplasmanda Kırşehirspor'a konuk olan ekibimiz, yaklaşık 35 dakika 10 kişi kalmış rakibine karşı üstünlük sağlayamadı.

Tabiki bu da gol atma sıkıntısı yaşandığının göstergesi oldu. Rakiplerimiz olan Sakarya ve Karacabey galibiyetleriyle bir seri yakalar dediğimiz temsilcimiz son 2 maçta kaybettiği 4 puanla toplam 12 puanla 8. Sırada yer aldı.

 Zirve hesabı yapan Sakarya  Eyüp ve Kırşehirspor'un haftayı 3 puanla kapatması bizim açımızdan iyi olmadı. Çünkü Rakiplerimizin haftayı 3 puanla kapatması bizi zirveden uzaklaştırdı. Önümüzde uzun bir süreç var ama bu kayıplarla açılan arayı kapatmak gerçekten zor olacak.

   O açıdan kaybetmeyi unutmalıyız. Temennimiz takımımızın bir an önce toparlanması ve beklentilere cevap vermesidir.

Gruba baktığımızda gerçekten de favori takımlardan biriyiz. Her ne kadar zirveden biraz uzaklaşsak da ileriki haftalarda yeniden zirvede olacağız. Yapmamız gereken bu süreçte yine takımı sahiplenmektir.

   Ekibimiz Perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası maçında Sivas Belediyespor'u konuk edecek. Sivas Belediyespor ligin 8. Haftasında lig maçında Lider Turgutluspor'u 4-0 gibi farklı skorla mağlup etmişti.

O açıdan bu Kupa maçının da 2 takım açısından zorlu geçeceğini söyleyebiliriz. Tabi bizim için kupadan ziyade lig maçları önemlidir.

   Kupa maçlarında gidebildiğimiz yere kadar gideriz. Ama ligde hedefimiz var. O açıdan hedeften kopmamak için lige daha mücadeleci bir ruhla daha iyi sarılmalı ve artık kaybetmeyi unutmalıyız. Özellikle iç sahada kaybedeceğimiz her puan bizi zirveden uzaklaştıracaktır.

  Ligin ilk devresi için kalan haftaların hesabını çok iyi yapmalı ve kaybettiğimiz puanları mutlaka telafi etmeliyiz. Çünkü ligin 2. Devresinde böyle bir şansımız olmayacak. Ligin 2. Devresinde telafisi olmayan ve daha çetin maçlar bizi bekliyor olacak.

Ligin 9. Hafta karşılaşmaları 11 Kasım'da oynanacak.

   Temsilcimiz 9. Hafta maçında Mamakspor'u konuk edecek. Teknik kadrodan beklentimiz Bodrum ve Kırşehirspor maçlarında görülen hataları ve eksiklikleri gidermeleri Mamakspor maçında artık tamamiyle oturmuş ve hedefi olan bir takım görüntüsüyle sahaya çıkmalarıdır.

Bu maçla ligin ilk devresinin yarısını geride bırakıyoruz. Tedbirli olmalı ve mutlaka zirveden kopmadan devreyi tamamlamalıyız.

   Yukarıda da dediğim gibi hedefi olan bir takımız.

Son 2 haftada kaybedilen puanlar bizleri üzsede havlu atmamalı ve karamsarlığa meydan vermemeliyiz. 3 puanlık sistemde her an her şey olabiliyor. O açıdan sabırlı olmakta ve takıma destek vermekte fayda vardır.

   Evet hata yok mu elbette vardır. İnanıyorum ki hatalar eksikliklerde en kısa zamanda giderilecektir. Temmenimiz Mamakspor maçı takımımızın çıkış maçı olmasıdır.

YORUM EKLE

banner29