Vanspor'a sahip çıkalım!

           Evet, Vanspor’a sahip çıkalım. Bu takımın zor şartlarda ayak da durduğu hepimizin malumudur.
Bir de biz vurmayalım, yıkmayalım.
Son haftalarda kaybedilen puanlarla hiç bir şey bitmiş değil.
Önemli olan bu süreçte Kulüp Başkanımız Servet Yenitürk’e, Teknik Direktörümüz Hasan Erkin Şimşir’e ve takımda görev alan tüm futbolcu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkmaktır.

 


       Bunu yapan her takım başarıyı yakalamıştır. Bizde neden olmasın. Sakat ve cezalı futbolcularımızın iyileşmesiyle inanın yine toparlanacağız yine kazanacağız ve yine zirveye oturacağız.
Ligde 11. Haftayı geride bıraktık. Umutla gittiğimiz 2 deplasman maçında temsilcimiz 1 puanla döndü. Etimesgutspor deplasmanı ardından Sakarya deplasmanına giden ekibimiz buradan 3 puanla dönmeyi hedefliyordu.
Öyle de olacaktı. Ama ne yazık ki futbolun çirkef yüzü burada da kendini gösterdi.
Temsilcimiz Sakarya’da skor üstünlüğünü eline geçirdikten sonra yaşanılanlar mağlubiyetin geleceğinin sinyalini veriyordu.

 


       Öyle de oldu.
Hakemin tutarsız yönetimi maça damgasını vurmaya başlarken, yönetimimize, teknik kadromuz ve futbolcularımıza yapılan futbola yakışmayan saldırılar sayesinde sahadan 4-2 mağlup ayrıldık.

 

        Futbol kültürü yerleşmiş Sakarya gibi güzel bir ilde bu olayların yaşanması gerçekten üzücüdür. Biz futbolu dostlukların kazanılması, farklı kültürlerin kaynaşması diye biliyoruz. Ama Sakarya’da bunun tersi yaşandı.
Bu maçın telafisi vardır. Ama yapılan saldırılarla kaybolan dostluğun telafisi nasıl olacak?
Tabi Sakaryaspor maçında takımımıza yapılan haksızlıklar bir kente mal edilemez. Bunu biliyoruz. Ama Sakaryaspor yönetimi ve taraftarları Sakarya gibi güzel bir kenti bu maçta 3 puan alacağız diye güzel temsil edemediler.
Biz Van olarak kentimize gelen her takıma gönlümüzü açarız. Kentimize gelen rakip takım taraftarlarını bizim taraftarlarımız en güzel şekilde gerek kahvaltıda ve gerekse yemekte ağırlar. Çünkü futbol kavganın değil, farklı kültürdeki insanların birbirini tanıması kaynaşmanın ve dostlukların kazanılması oyunudur.

 


           Şampiyonluğa oynamamıza rağmen, mağlubiyeti olmayan bir takım konumundayken, kendi sahamızda ligin 7. Haftasında Uşakspor’a 2-1 mağlup olduk. Ligdeki ilk mağlubiyetimizi Uşakspor’dan aldık. Tribünlerimiz ful olmasına rağmen Sakarya’da yaşanılanların hiç biri yaşanmadı. Çünkü iyi oynayan kazanmıştı. Bizler futbolda her daim dostlukların kazanılmasını tercih ederiz. İnşallah bu yaşanılanlar bir daha yaşanmaz. Çünkü futbol bunu hak etmiyor.

 


         Evet ligde 11. Haftayı geride bıraktık. Sakarya deplasmanın da haksızca kaybedilen 3 puanla temsilcimiz 18 puanla 7. Sırada yer alıyor. Bu hiçbir şeyin sonu değil. Yine toparlanacağız yine kazanacağız ve yine zirveye oturacağız.
Son haftalarda yaşanılan sakatlıklarla takımımız sıkıntılar yaşamaktadır. Sakat ve cezalı futbolcularımızın takıma dönmesiyle herşey daha da farklı ve güzel olacaktır. Ligde ilk devresinin bitimine 6 haftalık bir maraton kaldı.

 


        Bu 6 haftalık maratonu ilk 5’de kapatabilirsek, işte o zaman herşey daha bir farklı ve daha bir güzel olacak. Karamsar olmayacağız.
Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü 3 puanlık sistemde her an herşey olabiliyor. Yapmamız gereken, yalnız kalan Kulüp Başkanımız Servet Yenitürk’e, Teknik Direktörümüz Hasan Erkin Şimşir’e ve takımda görev alan tüm futbolcu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkmaktır.

YORUM EKLE

banner29