Van Güzel

    Bilindiği gibi şahsım olarak hep spor yazıları yazmaktayım. Ama bugünkü köşe yazımda sizlerle farklı bir güzelliği paylaşmak istedim.

    Konu başlığım Van Güzel. Evet, Van gerçekten çok güzel. Bugün bembeyaz bir örtüyle kaplanan, ilimizin birçok güzelliğini belki birçoğumuz biliyor veya birçoğumuz ise az biliyoruz. Hele hele ilimizde bulunan Vanlı olmayan misafirlerimizde beklide hiç bilmemektedir.

     Hepimizin görevi güzel olan Van’ımızın değerlerini ve güzelliklerini elimizden geldikçe yazılı ve görsel olarak her yerde paylaşmak tanıtıma katkı sunmak olmalıdır. Zaman zaman hepimiz kendi sayfalarımızda, Van’a özgü olan, kalemizi, kedimizi, gölümüzü, peynir ve bazen de birkaç türkümüzü paylaşıyoruz.

   

     Bu yeterli mi?

    Tabiî ki değil.

    Çünkü Van, Binlerce yıllık geçmişi, benzerine az rastlanır doğal güzellikleri, kendine özgü kültürel dokusu, tarihiyle, geleneği ve görenekleri, gölü, kalesi, kedisi ve kahvaltısıyla ülkemizin eşine az rastlanır illerinden biridir. Van gerçekten çok güzel. Düşünün Van’dan başka illere taşınanların çoğu ya bir gün temelli geri gelir, ya da yılda birkaç kez Van’ı tekrar görmeye gelir. Çünkü Van başkadır başka. Ben bu yazımda istesem de Van’ı tam manasıyla anlatamam. Ama anlatan dile getiren, tanıtan, her yönüyle mükkemel bir şekilde ele alan biri var. O da Van Güzel. Com sitesi.

    Bugün, İl Kültür Turizm Müdürlüğünün hazırlamış olduğu, ‘Van Güzel’ Vanın tanıtım sitesine bakayım dedim. Neler yapılmış, neler yazılmış, nasıl elle alınmış diye bakarken, gerçekten, Vanı her yönüyle mükemmel bir şekilde işlediklerini, bu sayede Van’ı çok daha güzel gördüm.

    Sitede her şey en ince ayrıntısına kadar ele alınmış, yazılı ve görsel olarak tanıtımı yapılmış olması gerçekten çok güzel. Van’ın yöresel yemekleri, doğal güzellikleri, tarihsel değerleri, halk kültürü, türküleri kısacası Van her yönüyle ele alınarak meltemsi bir şekilde anlatım yapılmış. Bu siteyi ziyaret eden her kes Van’a bir kez daha hayran kalacağına inanıyorum.

    Duymadığımız türküler ve maniler, görmediğimiz ve ya bilmediğimiz doğal güzellikler, tarihi hakkın da beklide bilmediğimiz birçok bilgiler yine bu sitede yer almaktadır. İlimizin değerlerinin 4 dilde tanıtım filmlerinin yapılmış olması gerçekten takdire şayandır. Bu sayede dilimizi bilmeyenler bile, kültürümüzü, güzelliklerimizi, türkülerimizi, yemeklerimizi kısacası Van’ımızı tanıma imkânı bulacaktır.

    Van Güzel sitesi sayesinde, ilimizin kültürel ve doğal zenginlikleri gelecek nesillere çok güzel bir şekilde ulaşacağına inanıyorum.

    Bu vesileyle İl Kültür ve Turizm Müdürü, Muzaffer Aktuğ’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

     vangüzel.com sitesini ziyaret ederek ve ismini paylaşarak, sizler de Van’ın tanıtımına bir katkı sunabilirsiniz.

 

YORUM EKLE

banner29