Van aydınlanıyor

     Değerli okurlar, önceki gün Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) yetkilileri ile bilgilendirme toplantısında bir araya geldik.
Elite World Otel’de VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu 2016 yılında yaptıkları çalışmaları ve bu yıl yapılacak olan yatırımları bizlere anlattı.


      Kahvaltılı basın toplantısına; Okuducu’nun yanı sıra; Van İl Müdürü Beytullah Özbayram, Müşteriler Grup Müdürü Fatih Talay, Epid Grup Müdürü Mehmet Elemdağ, Yatırım Grup Müdürü Mehmet Onay ve VEPSAŞ Bölge Müdürü Murat Taş katıldı.
Açıklamalarda en güzel ifade bence Van’a bu yıl için yaklaşık 200 milyon TL’lik bir yatırımın yapılacak olması müjdesiydi.
Van’da şehrin her cadde ve sokağının 2017 yatırım planıyla, daha aydınlık ve daha güzel görünümlü bir hale geleceğine ve ışıl ışıl bir Van göreceğimize inanıyorum. Güneşin gündüzü aydınlattığı gibi, VEDAŞ’ın da geceleri gündüze çevireceği 2017 yılına merhaba.
İlimizdeki enerji sorunları ve eksiklikler de gazeteci arkadaşlarımız tarafından yetkililere iletilmesi ve yetkililerin de bu sorunların hal etme çalışmalarının sürekli devam ettiğini samimi bir dille dile getirmesi güzeldi.
VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, “Yenilikler için rekor peşinde koşuyoruz, 2016 yılında, 80 Milyonluk bir yatırım yaptık ama 2107 yılında bu miktarı 200 milyona çıkarttık. Bu da gösteriyor ki önümüzdeki süreçte, bu yatırımlar sayesinde tüm eksiklikler giderilecek. İlimiz ve bölgemiz daha rahat bir nefes alacaktır” dedi.


     Güneşin gündüz dünyayı aydınlattığı gibi, VEDAŞ’ın da ilimizin her cadde ve her sokağını aydınlatarak geceleri gündüze çevireceği bir yatırım ve çalışma planı görmekteyiz. Bir kent için aydınlatma çok önemlidir. Cadde ve hatta ara sokakların aydınlatılması bu açıdan önem taşımaktadır. Zaman zaman eksiklikler olmuyor değil. Ama inanıyorum ki yatırım miktarı çoğaldıkça, çalışma azmi artıkça bu ve buna benzer eksiklikler giderilecektir.
Bir kentin görünümü çok önemlidir. Sokak ve caddelerde yıllarca gözümüze batan ve kötü görüntü teşkil eden o kocaman direklerin yer altlarına alınması güzel ama bunun tamamlanması herkesin beklentisidir. Bunun yanından zaman zaman elektrik kesintilerinin milleti çıldırttığı hepimizin malumudur. İnanıyorum ki 2017 yılındaki büyük yatırım ve VEDAŞ yetkililerinin içlerindeki çalışma azmi sayesinde bunlarda son bulacaktır.


     Acil sorunlara yetişme açısından araç sayısının çoğaltılması, Çağrı merkezlerinin 24 saat hizmet vermesi ve yeni yapılan hizmet binasının görünümü gerçekten güzel. Bu kent bizim hepimizin kentimizin aydınlık olması, aydınlık görünümüyle adından söz ettirmesi için çalışmalarını sürdüren tüm Vedaş çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
VEDAŞ Yetkililerinin, bu ilin enerjideki tüm sorunlarını 2017 yılındaki yatırımıyla bitireceklerine inanıyoruz.
İlimiz adına, aydınlık bir Van adına kendilerine başarılar diliyorum.

YORUM EKLE

banner29