VAN SPOR'A BAŞKAN ARANIYOR AMMA!...

Konu yine Van spor çünkü sezon yaklaşıyor.
Futbol şehirler için doğru değerlendirilirse sosyal hayatın en önemli unsurlarındandır.
Van spor iki sezon önce 2. Lige çıkmıştı.
Yazıyla yazmak kolay ama tam 10 yıl büyük paralar harcanmasına rağmen 2. Lige çıkarılamıyordu Van spor. Tam on yıl futbolseverler hayal kırıklığına uğradı.
Başkan Yenitürk bir süre önce aday olmayacağını açıklamıştı.
Geçenlerde bir basın açıklaması düzenledi aday olmayacağını tekrarladı ancak aday çıkmaz ise takımı da ortada bırakmayacaklarını ifade etti.
Ben kendisine basın toplantısında sorular sordum.
Bu takımın 12 trilyon borcu var sanki sorumluluktan kaçıyorsunuz diye birkaç sorum oldu.
Geçen sene de iki kez istifa etmiş tekrar devam kararı almıştınız bu tutumunuz bazı çevrelerce şov olarak niteleniyor; şimdi de aynı durum olacak mı diye sordum? Kendisi biri çıksın Van spora samimice sahip çıksın bizim vermeme gibi bir lüksümüz olamaz çıkmayınca da 2,5 yıldır bu takıma büyük paralar ve büyük emekler vermişim elimi kolumu sallayarak gidemem herkes gelsin elini taşın altına atsın benim gibi… Tabii ki bundan sonra da hazırım, dedi.
Ahde vefanın olmadığını söyleyen Yenitürk, amacım güç birliği oluşturmaktır dedi.
Ben durmadım; yine sordum: tek başınıza, istişareden yoksun hareket ettiğiniz söyleniyor. Transferleri kimseyle konuşmadan ve danışmadan yapıyorsunuz eleştirileri var. Cevaben; bunu ispat etsinler gereğini hemen yaparım dedi ve toplantılara katılmayan verdiği sözü yerine getirmeyenler dedikoduyla karalamaya başlıyor diye devam etti.
Elhak dediklerinde haklılık payı var. Van Spor'un bugünkü statüye gelmesinde de katkısı tartışılmaz. İyi bir aday çıktığında bırakacağından da eminim. Fakat gelin görün ki kimse bu ağır yükün altına tek başına girmek istemiyor. Başkan olmak isteyenlerin hayali de kanımca sadece gösterişten öteye gidemiyor.
Çok önemli bir şey daha dedi başkan Van spora yardım gecesinde Vali beyin ve Paşa beyin yanında söz vererek şov yapanlar ortada görünmüyor 600 bin söz verildi 280 bin para toplandı dedi.
Yıllardır aynı şey olmuyor mu? Basın önünde, devletin önemli şahıslarının yanında yalakalık yaparak her türlü desteği vereceğiz diyenler sonra kış uykusuna yatarak bu toplumun aklıyla alay edebilecek kadar yalancı olabiliyorlar.
Hatta bazı medya şovmenleri her boşluğu fırsata çevirmenin peşine düşerek gelin Van Spora memleketimize sahip çıkalım naraları atmaya başlıyor.
Bu topluma kendi parasıyla bir yemek bile ısmarlamaktan aciz olanlar, bulunduğu makamların parasıyla ahkâm kesmeye fırsat kolluyor aslında.
Her türlü imkânları olmasına ve zengin olmalarına rağmen sadece sözle kamuoyuna kendisini şirin göstermeye çalışan bu tiplerin kendi paralarının bile kendilerine hayrının olmadığının farkında bile değiller kendi servetlerini kimseye bir kuruş faydaları olmadığı gibi hayır işlerinde bulunmadıkları gibi kendilerine de yemek nasip olmayacak göreceksiniz.
Evet, her türlü imkânı olmasına rağmen sadece konuşarak belli yerlere yaranmaya çalışanlara sormak lazım elinizden tutan mı var sahip çıkın göreyim sizi.
Ama ben sizi yıllardır çok iyi tanıyorum amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.
Her sene çıkıp toplum önünde iyi de şov yaparsınız.

Ama bu toplum sizleri tanıyor aslında.
 Sadece sizlere önerim kendinizi şamar oğlanına çevirmeyin.
Van'da futbolun içinde olan herkesin artık aklını başına alması ve öncelikle fitneden ve dedikodudan uzaklaşması lazım.
Van ilinin her konuda başına bela olan ve gelişmesini engelleyen en önemli konu dedikodu ve çeşitli ayak oyunları,
Aklı başında bir spor camiası olsaydı şimdi Van sporun nasıl üst liglere çıkarılması gerektiğini konuşuyor olacaktık.
Van'da sağduyu bilinçli bir futbol camiası olsaydı şimdi alt yapıyı güçlendirmeyi ve her yıl kaç tane genç futbolcu çıkarmamız gerektiğini konuşuyor olacaktık.
Van'ı ve insanını seviyor olsaydık, futbol akademisini, spor kompleksini, semt sahalarını, tesisleşmeyi, diğer spor branşlarını nasıl geliştirebiliriz nasıl yatırıma dönüştürebiliriz in çalışmalarını konuşuyor olacaktık.
Her yıl para yok, takıma sahip çıkan yok, futbolcu gelmiyor gibi aynı teranelerden bıktık artık
Ve gerçekten aklımızda kalıcı başarı, uzun sürenin takımı ve takımlarını düşünüyor olsaydık yani kısa, orta ve uzun vadede başta futbol olmak üzere diğer alanlardaki spor dallarının gelişmesi için bir proje ortaya koyardık.
Eğer gerçekten asıl konumuz olan Van sporun başarılı ve şampiyon olmasını istiyorsak şu an konuşulacak konu şampiyon olacak takımı nasıl kurmalıyız tartışmaları olmalıydı.
Yeni sezon yaklaşıyor daha yeni, Van spor kongreye gitti, her zamanki gibi çoğunluk sağlanamadı bir hafta daha ertelendi, sonrası da belirsiz bir durum var önümüzde.
Geçen yıllar olduğu gibi birçok çalışmaya takım kurmak için çok geç kalacağız atı alan Üsküdar'ı geçecek biz geride kalan aksayanları toplayacağız.

Böyle olmuyor beyler plansızlık programsızlık sonuç itibari ile çok pahalıya mal oluyor bu hatalardan artık ders çıkarmalıyız. Kendimizden çok kentimizi düşünmeyi samimice öğrenmeliyiz.
Van Büyükşehir Belediyesinin kendi personelini geri çekmesini ben yerinde görüyorum.
Van spor her haliyle kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli ve böylece kurumsallaşmayı temel felsefe olarak bilmelidir.
Bu süreç ilk başta biraz güç olacak ama başka çaresinin olmadığını, taşıma suyu ile değirmenin dönmeyeceğini bilmeliyiz.
Herkes kendi işini yapmalıdır. Şimdi gerçekten Türkiye'nin her ilindeki Vanlılar güç birliği oluşturmalıdır.
Bütün siyasi partilerin iş adamları Van spor yönetimine alınmalı, birçok ilden Vanlı iş insanları yönetimde yer almak için davet edilmelidir.
İçerideki ve dışarıdaki bütün Vanlılar bu takım benim takımım diyebilmelidir kendisini bu takımda bir yerde görmelidir.
Yani kavga ile başkan adayı yâda başkan olmak isteyenlerin derdi Van spor değil kişisel çıkar kavgasıdır bu böyle bilinmeli. 
Keşke kendi çıkarımız için değil Van'ın çıkarı için tatlı sert tartışmalarla çözümler üretebilseydik.
Başkan olacak insanlar önce saha dışında centilmen olmalı ki futbolcusuna saha içinde örnek olabilsin.
Herkes katakulli ayak oyunlarını bıraksın artık.
 Zaten samimiyseniz başarırsınız, başarırsanız her türlü önünüz açılır ve tarih sizi yazar bir yerlere.
Biz içten hesaplı olmaz, iyi niyetli olursak başarabiliriz.
Planlı, programlı olursak kurumsallaşabiliriz.

Yol haritamızı raporlaştırırsak günü kurtarmaz on yılları garantiye alırız.
İyi yapılanmak için, şovmen olmayan kentini ve insanını düşünen geleceği doğru inşa etmek isteyen bilinçli insanlara çok ihtiyacımız var.
Van sporu kim yönetecekse yönetsin önerim art niyetli olmasın.
Bu takım geçmişte birinci ligden, şimdiki adıyla süper ligden direk amatöre düştü sonra fesholdu yani yok oldu.

Çok dikkat edilmeli ikinci bir felaket bu takıma yaşatmayınız lütfen yoksa sebep olanları tarih kara listeye alacak ve asla affetmeyecek.
Son olarak şunu hatırlatmak isterim, Gorbaçova en büyük hatan neydi diye sormuşlar? Yanlışı hep karşımızdakinde aradık diye yanıtlamış.
Bizimde yanlışlarımız hatalarımız var ve biz her şeyi doğru yapmıyor uzu iyi idrak etmeliyiz.
Her konuda biraz kendimizi sorgulayalım ve biz her iki dünyada hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekelim ne dersiniz?
Evet, Van Spor'a başkan aranıyor ama bunun yanında en önemlisi oldukça bilinçli ve sahiplenen bir kitleye daha acil ihtiyacımız var…

YORUM EKLE

banner29