Van'dan kaç tane uzaktan bakan çıktı

    Sizi fazla merakta bırakmayayım.. Uzaktan bakanların kimler olduğunu hemen yazayım, sebep ve sonuçları ile ilgili detayları da yazımın devamında anlatayım..
     Van Uzaktan Bakanları Burhan Kayatürk ve Beşir Atalay..
 Yakın zamanda AK Parti Genel Merkez Kongresi yapıldı. Kongre sonrası Van’dan MKYK’da kimse yok, Van’a hak ettiği değer verilmiyor gibi eleştiriler yapılmıştı. Ben de bunun üzerine 21 Mayıs 2017 tarihinde “Van’dan Kaç Tane UZAKTAN BAKAN Çıkar? ” başlıklı bir yazı yazmıştım.
    Yazımda “Van’da sözüm ona siyasetçi, entrika üstadı olan kriptolar, son dönemde bakanlık veya MKYK hayali ile yattı kalktı. Ancak rüyasını dahi göremediği, etrafında nemalanmak için saf tutanlar dışında kimsenin alkışlamadığı hayal perestler, hayal kırıklığı yaşadı. Gerçekten bu makamlar her önüne gelene, özellikle de özü sözü bir olmayanlara verilecek cinsten değil. Daha önce dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu dahi söylediği yalan ile kandıranlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kandıramadı ve MKYK’daki hayalleri suya düştü. Van'daki siyasetçilerden hükümette de bakan olmaz. MKYK'ya uzaktan baktıkları gibi, bakanlık koltuğuna da sadece UZAKTAN BAKAN olurlar” demiştim.
    Hükümette revizyon yapıldı ve dışarıdan 5 bakan alındı. Revizyon öncesi bakanlık hayali ile yanıp tutuşan Burhan Kayatürk ise her zamanki gibi havasını aldı. Bakanlık da dâhil gözü her şeye doymuş olan Van Milletvekili sanılan Beşir Atalay ise sadece Van’dan milletvekili seçilmişti. Van’dan milletvekili seçilen Burhan Kayatürk ve Beşir Atalay Van’ı temsil konusunda hakkıyla görev yapmıyorlar ki Van’ı ve bölgeyi temsilen kabineye bakan olarak neden alınsınlar.
Yeni kabine revizyonu sonucunda Van’dan Burhan Kayatürk ve Beşir Atalay olmak üzere iki tane UZAKTAN BAKAN çıktı.
Van’a bakanla gelip bakanla giden Burhan Kayatürk ve Beşir Atalay, zaten bakanlara bakıyorlardı. Demek ki bundan sonra da bakmaya devam edecekler.
    Van için vakit ayıramayan Burhan Kayatürk 2 hafta aralıksız Van’da kaldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Başkanı olarak yeniden siyasete döndüğünde AK Parti teşkilatlarında yenilenmenin startını vermişti. Bu kapsamda il ve ilçe teşkilatlarında değişimler olacaktı.
Burhan Kayatürk’ü AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Ankara İl Genel Meclis Üyesi olduğu dönemden bu yana tanıyorum. İl Genel Meclis Üyesi olduğu dönemde bir heyet ile Van’a gelmişti ve ilk haberini ben yapmıştım. Daha sonra Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Ardından Van’a geldi ve geliş o geliş, Beşir Atalay varsa 5 yıldızlı otelde, yoksa Şişli Öğretmenevi’nde kaldı gitti.
    Burhan Kayatürk’ü tanıdığımdan bu yana, seçim dönemleri hariç Van’ın sorun ve konuları veya teşkilatlarla ilgili siyasi çalışmalar yapmak üzere 2 hafta üst üste Van’da kaldığını hatırlamıyorum. Beşir Atalay’ın tavsiyesi ile bakanla gelip bakanla giden Burhan Kayatürk, Ramazan Bayramı’ndan sonra 2 hafta Van’da kaldı.
“Van’ın sorun ve konuları ile ilgilenmek için 2 hafta üst üste Van’da hiç kalmayan Burhan Kayatürk, hangi dağda kurt öldü de bayramdan sonra 2 hafta Van’da kaldı?” sorusuna cevap bulmak üzere biraz araştırdım.
Burhan Kayatürk neden Van’da kalmış biliyor musunuz?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile metal yorgunluktan kurtulması için teşkilatlarda yapılacak olan değişiklikten Van da nasibini alacak. Ancak yeni dönemde oluşacak teşkilat kadroları, Burhan Kayatürk’ün kontrolü dışında olursa maazallah onun için çok kötü olurmuş.
    Çünkü yıllardır AK Parti Van Teşkilatında kendisine bağlı olarak oluşturduğu yapı gittiğinde teşkilat üzerindeki kontrolünü kaybetmiş olacak. O halde değişim başlamadan gideceklerin yerine uygun kullanışlı, doğru yanlış ayırımı yapmadan kendisine itaat edecek yeni ekiplerin hazırlığına bizzat nezaret etmek için 2 haftasını Van’da harcadı.
Bu da demek oluyor ki, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Van’ın sorunları için 2 hafta vakit ayırmak şurada dursun, 2 günü dahi zar zor ayıran, çoğunlukla da bakanla gelip bakanla giden Burhan Kayatürk, isimler değişse de zihniyetin değişmesini engellemek için hummalı bir çalışma yaptı.
    Bu da AK Parti teşkilatının güçlenmesi, oylarını arttırması için kentin, halkın ve ülkenin mefaatine uygun bir teşkilat yapısı yerine, küçük olsun benim olsun zihniyeti ile oluşturulacak bir teşkilat yapısını korumak için, 2 haftasını gözünü kırpmadan ayırdı ve Van’da kaldı.
   Ben de yaptığı çalışmalar için Van Uzaktan Bakanı Burhan Kayatürk’e canı gönülden tüm kalbimle dua ediyorum; Yeni yapılanma döneminde Allah sana fırsat vermesin.

YORUM EKLE