Van'dan HDP'li Başkanlar Gitti Kar Bereketi Geldi

Öncelikle çığ felaketinde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. 

Çığ bir doğal afet, oluşma şartları ve nedenleri bilimsel olarak ortada. Bize düşen ise buna göre tedbirlerimizi almak ve yaşamımızı bu çerçevede düzenlemek. Doğal afetlere karşı duygusal yaklaşmak her zaman yeni olumsuzlukların yaşanmasına neden olmuştur. Bu nedenle akılcı ve gerçekçi çözümler ile afetlerden kendimizi koruyabiliriz.

SON YOĞUN KAR YAĞIŞI BURHAN YENİGÜN DÖNEMİNDEYDİ
Van’ın son 10 yılını düşündüğümüzde bu şekilde yoğun kar yağışı bir de 2009 yılında yaşandığını görürüz. 2009 yılı Mart ayında seçimler vardı ve AK Partili Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün Belediye Başkanlığı'ndaki son yılıydı. 

OYSA KAR BEREKETTİ
2009 yılında yerdeki kar temizlenmeden yenisi yağmıştı. Van Belediyesi kış boyunca kar temizliği yapmasına rağmen yoğun kar yağışı nedeniyle bir türlü yerdeki kar temizliği tamamlanamamıştı. 

Dönemin HDP'li siyasileri de kar yağışının yoğunluğuna bakmayıp, Van Belediyesi'nin kar temizliğinde yetersiz kaldığı iddiası ile Burhan Yenigün'ü yıpratmaya çalışmışlardı. 

O'NUN YUKARIDAKİ İLE ARASI İYİYMİŞ
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde İstanbul'da susuzluk had safhadaydı. Günde 2 saat dahi sular akmıyordu. Dönemin CHP'li Belediye Başkanı Nurettin Sözen, susuzluğa çare olur diye yağmur bombaları patlatmış, ancak bir türlü yağmur yağmamıştı. Çünkü bulutların olmadığı zamanda patlatılan yağmur bombaları yoktan yağmur yağdırmıyordu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı olarak seçildikten sonra ilk iş olarak katılan vatandaşlarla birlikte Yağmur Duasına çıktı. Ardından İstanbul'a sağanak halinde çok güzel yağmur yağdı ve barajlar doldu. Bunun üzerine CHP'li Nurettin Sözen'e, "Efendim siz yağmur bombası ile yağmur yağdıramadınız. Ancak Recep Tayyip Erdoğan yağmur duasına çıktı ve yağmur yağdı, barajlar doldu. Nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklinde sordular. Sözen de Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek "O'nun yukarıdaki ile arası iyi" diye cevap vermişti.

Tabi davamında planlanıp projelendirilerek temeli atılırken bitiş tarihi ilan edilen ve ilan edildiği tarihte açılışı yapılan yatırımlar ile İstanbul, o günden bu yana hiç su sıkıntısı çekmedi, bakım ve onarım dışında susuzluktan suyu kesilmedi.

HDP GELDİ BEREKET GİTTİ
Yoğun kar yağışını görmezden gelip yeterli kar temizliği yapılmadığı propagandası ile seçmeni etkilemeyi başaran HDP, Van Belediyesi’nde iş başına geldikten sonra kar yağışı adeta bıçak gibi kesilmişti. Çünkü insanlara ve ülkeye yapılanlar hiç bir değer ve inanç ile bağdaşmıyordu.

Hatta kar yağmasını bekleyen Vanlıların yağmur yağışları ile yaşadığı şaşkınlık, meydana gelen sel baskınları ile işkenceye dönmüştü. Ve halk için siyaset yaptığını söyleyen HDP’liler bunu gündeme getirmek yerine üzerini ustaca örttü. 

Aksini iddia edip ispat edebilecekler varsa iddialarını ispatlayarak benimle paylaşırlarsa yayınlamaya hazırım.

VAN’DA YENİDEN KAR BEREKETİ
2009 yılında yaşanan yoğun kar yağışını 2020 yılında yeniden yaşıyoruz. Şimdi de Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kar temizliğini aralıksız sürdürmesine rağmen, temizlik devam ederken yoğun bir şekilde yağan yeni kar, ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Kar yağışının hem bölgemiz, hem de ülkemiz için bereket olduğunu halka unutturmak isteyenlere dikkat edelim. Halkımızın kar hasreti yoğun yağışla gideriliyor. Algı oluşturmak için kara propaganda yapanları bir kenarda tuttuğumuzda, halk kar yağışından şikayetçi değil. 

KAR YAĞIŞI ÜZERİNDEN KİMLER KARA PROPAGANDA YAPIYOR?
Van Büyükşehir Belediyesi, Tuşba Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve Edremit Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyeleri kar temizliğinde yetersiz kalmakla suçlayan bazı çevreler var.

Yoğun kar yağışından doğal olarak olumsuz etkilenen ulaşımı bahane ederek, kara propaganda yapan üç çevre var. 

Birincisi; HDP’liler politik karalama yapıyor.

İkincisi; Çocuğunu ürettiği olumsuzluk üzerinden belediyelerde işe yerleştirebilme ümidinde olan aileler. 

Üçüncüsü; Elindeki iş makinasını veya kamyonunu ürettiği olumsuzluk ve belediyelerin makine parkının yetersizliği algısı üzerinden belediyelere kiralamak isteyen kişiler. 

Van Büyükşehir Belediyesi, Tuşba, İpekyolu ve Edremit Belediye Başkanları başta olmak üzere ilçe belediye başkanları olumsuz kar temizliği propagandası üzerinden kurulmak istenen kumpasın farkında. 

HER TÜRLÜ ALGI VE KUMPASA KARŞI MÜCADELEYE DEVAM
Van’da artık algı ve kumpas üzerinden bir yerlere yamanma, bir şeyleri elde etme döneminin bittiğini halk da idareciler de biliyor.

Tarafını halkın ve hakkın yanında durarak belirleyen sağduyulu gazeteciler olarak bizler de kurulan her türlü algı ve kumpasa karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. 

Vesselam…

YORUM EKLE

banner29