Vali Zorluoğlu'na açık mektup…

          Sayın Valim, İlimize geldiğiniz günden bu güne kadar yaptığınız hizmetler gerçekten takdire şayandır.
İlimiz yapılan yatırımlarla gelişti ve güzelleşti. İlimizin tek profesyonel takımı olan B.Vanspor'un bir üst lige çıkması için maddi ve manevi olarak destekler verdiniz.
Biz sizi gerçekten sevdik. Her zamanda yüreğimizde olacaksınız. Şimdi gidiyorsunuz. Trabzon ilimize 'de çok faydalı olacağınıza yürekten inanıyoruz.

 


            Allah yolunuz açık başarılarınızı daim etsin. Ben bir spor yazarı olarak kentimizin sorunu olan Stat ve yıkılan tribünlerin yerine yapılacak portatif tribünleri sizinle paylaşmak istiyorum. Gerçekten sıkıntımız var.
Sayın Valim, yapılan hizmetler takdire şayan, ama spor tesisi bakımından ilimiz gerçekten hak etmediği bir konumdadır.
 Amatör takımlarımızın müsabakalarını oynayacakları doğru dürüst bir tesis yok. Var olanlarda sorunlu ve sıkıntılı. Stadımızın hali durumu sizin de malumunuzdur.

 


         Depremde dolayı ağır hasar alan stadımız, bir tarafı yıktırılarak, portatif tribün yapılmış, bir tarafı güçlendirilmiş ve bir tarafı da yine yıktırılarak yerine portatif tribün yapılacaktı. Ne yazık ki halen bunu da beklemekteyiz.
Bununla birlikte stadın soyunma odaları stadın dışında yer alması ayrı bir sıkıntı ve stada gelen binlerce insanın kullanabileceği doğru dürüst bir lavabo bile yok.  Biz Van olarak yıllardır bu stadın yapılmasını ve bu sorunların giderilmesini bekledik.
Belki sizinle olur dedik yine olmadı. Takımı Şampiyonluğa oynayan bu kent insanı kendine yakışmayan bir stat da maç izlemeye devam ediyor ve edecek gibide görünüyor. Geçmişte aileler maçlara geliyordu ama bugün gelemiyor.

 


       Nasıl gelsin?
 Nerede otursun?
Bu sorunlar bizleri gerçekten üzüyor.
Çünkü bu güzel kent bunu hak etmiyor. Sayın Valim, bu sorunlara rağmen, hemen hemen her maçta taraftarlar mevcut stada sığmıyor.
Bununla birlikte önümüz kış ve kışın soğuğunda bile binlerce taraftar soğuk betonda saatlerce oturup maç izleyecek.
Belki birçok taraftarımız hastalanacak. Taraftarlarımız hastalığı bile göz önüne alarak maçlara gelecek ve takımını desteklemeye devam edecek.
 Taraftarlar buna da razıyken, yapılacak stadı bile unutmuşken, en azından sizler gitmeden yıkılan tribünlerin yerine yapılacak tribünlerin bir an önce yapılmasını sağlamanızı ve bununla ilgili bir açıklama yapmanızı bekliyoruz.
Bu bizim için çok önemli.

 


        Biliyoruz ki Devlette devamlılık mevcuttur. Elbet hem yıkılan tribünler ve stadımız yapılacaktır. Ama en azından yıkılan tribünlerin bir an önce yapılması var olan sıkıntıları azda olsa unutturacaktır.
Gitmeden bunu hızlandırmanız binlerce taraftarın yüreğine su serpecek ve mutlu edecektir. Biz şansızız sizi kaybediyoruz, Trabzon şanlı sizi kazanıyor.
Yeni görevinizde başarılar diler saygılar sunarım.

YORUM EKLE

banner29