Umut Kalmadı

      Ligde çok önemli bir haftayı da puansız kapatmanın üzüntüsünü yaşadık. Önce Zirveden kopan, Kızılcabölükspor mağlubiyetiyle de, Play Off potasından uzaklaşan ekibimiz, herkesi şaşırttı. Bence bu mağlubiyelet Play Off umudu kalmadı. Çünkü, üste puan farkları açıldı, alta ise puan farkları kapandı. Dahası artık çok daha zorlu karşılaşmalar bizi bekliyor.

      Kendi sahamızda rakibimiz bile olmayan bir takım karşısında sergilenen futbol, Van Büyükşehir Belediyespor’a yakışmayan bir futboldu. Seyircisiz oynanan karşılaşmada, maçın ilk 20-25 dakikasında baskılı bir futbol sergileyen ekibimiz, ne hikmetse kalan sürede bir mahalle takımı edasında bir futbol sergiledi. Sonuç 1-0 mağlubiyet, giden altın değerinde 3 puan ve Play Off oldu.


       Kızılcabölükspor maçı öncesinde spor kamuoyu hep şunu konuştu. Ekibimiz kesinlikle bu maçtan 3 puanla ayrılır ve Play Off şansını sürdürür. Bizde basın mensupları olarak hafta içi takımı ziyaret ettik. O ziyarette takımın maça çok iyi hazırlandığını, kenetlendiğini ve maça çok iyi adapte olduğunu gördük. Arkadaşlarla aynen şu cümleyi kurduk.’ Bu maç kesinlikle hem de farklı skorla bizim dedik’ Ama takım öyle bir mücadele verdi ki herkes gibi bizde şaşırıp kaldık. Rakip kim olursa olsun, böyle bir mücadele ve böyle bir futbolla maç kazanmak imkânsız. Kimse kusura bakmasın. Bu takım bu futbolla kesinlikle ben Play Offa adayım diyemez. Daha düne kadar şehirde futbol rüzgârları estiren takım da acaba sorunlar mı var? Sorusu akla gelmiyor değil. Varsa sorun aşılması lazım. Aşılmadığı taktirde kaybeden bu ilin futbolu olacağı unutulmamalıdır.


       Son 6 hafta maçlarında sadece 4 puan toplayan ve 14 puan kaybeden bir takım, ben Play Offa oynarım diyebilir mi? Kendi sahanda seyirci önünde puan kaybediyorsun, seyircisiz maçta aynen puan kaybediyorsun. Peki, nasıl puan alacaksın. Biz kendi sahamızda kaybederken, üstümüzdeki ve altımızdaki takımların puan ve puanlarla haftayı kapatması sayesinde, 40 puan da kalarak 7. Sıraya geriledik. Üstümüzdeki rakiplerle aramızdaki puan farkı açılırken, altımızdaki takımlarla ise aramızdaki puan farkları kapanmış oldu. Şimdi önümüzde, Cuma günü oynayacağımız, küme düşmeme mücadelesi veren Kozan Belediyespor maçı, ardından lider Sancaktepespor ve onun ardından yine küme düşme potasında yer alan Beylerbeyispor maçları var. Şimdi sorarım size, bu futbolla bu mücadeleyle, bu maçlar da nasıl puan toplarız? Kimse kusura bakmasın. Biz elimize geçen hem liderlik hem de Play Off şansını kaçırdık.

YORUM EKLE

banner29