Toplu ulaşımda yenilik…

   'Ulaşım medeniyettir' sözü, aslında ulaşımın öneminin ne derece mühim olduğunu en iyi şekilde ortaya koyuyor.
Ulaşım denince akla en fazla şüphesiz toplu ulaşım geliyor.
   Kentlerin büyümesi, toplu ulaşımdaki sıkıntıları da katlıyor; tabiri caizse.
   Günümüzde belediyelerin en fazla gider kalemlerinden biri ulaşımdır. Yol yapmak yetmiyor, yolun ulaşımının sağlanması için de çaba göstermek lazım. Yolun alt yapısını bitirip, asfaltını dökmekle sorunlar tamamlanmış sayılmıyor. Kışın o yolda karla mücadele bile, ulaşımla alakalı bir konu.

   Van'da ve aslında ülkemizin birçok noktasında toplu ulaşımda bir türlü istenen kalite düzeyine ulaşılabilmiş değil.
İşte bu noktada iki hafta önce Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, kentin toplu ulaşımı konusunda yenilik yapılacağı müjdesini vermişti.

   Yaklaşık iki hafta önce Van'da yapılan 'Toplu Taşıma Etüt Fizibilite Çalışması' toplantısında kentin toplu ulaşım alanında yeni bir sisteme geçmesi konusunda çok önemli fikirler konuşuldu.
Kayseri ve Malatya'dan uzman isimlerin de katıldığı bu toplantıda, Van'da önümüzdeki süreçte, tramvay sistemi veya trambüs sistemine geçilebileceği konuşuldu.

      'Toplu Taşıma Etüt Fizibilite Çalışması' toplantısında ilk olarak söz alan Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, Kayseri Ulaşım A.Ş.'nin faaliyet alanlarını ve toplam kalite yönetimi alanındaki örnek çalışmalarını anlattı.
Gündoğdu, Van'da yapılan saha çalışmaları konusunda bilgiler verdi.  Kayseri Ulaşım A.Ş. olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olduklarını söyleyen Feyzullah Gündoğdu, 68 raylı sistem araçlarının olduğunu ve günlük ortalama raylı sistemden 120 bin yolcu taşındığını ifade etti.

   Van'da 110 ayrı hatta hafta içi ve hafta sonu olmak üzere yolcu araştırmaları yaptıklarını söyleyen Gündoğdu, çeşitli bulvarlarda da araçların yoğunluk miktarları ve yolcu sayısını belirlediklerini ifade etti. İpekyolu Caddesi'nin Bölge Hastanesi ve Üniversite arasındaki güzergahında ortalama saatte dört bin yolcunun olduğunu belirten Gündoğdu, bazı şehirlerin nüfusunu da hatırlatarak, o şehirlerde tramvay olup olmadığı ile ilgili sunum yaptı.
    Daha sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. (MOTAŞ) Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, önce MOTAŞ hakkında bilgi verdi. Tamgacı, üç yıldır Trambüs işletmeciliği yaptıklarını söyleyerek, 21 yıldır ulaşım sektöründe görev yaptığını ifade etti.

      15-16 yıldır raylı sistem üzerine çalıştığını anlatan Tamgacı, hem Türkiye'de, hem de yurt dışında çalışmalar yaptığını belirtti.
Tamgacı, Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu'nun anlattığı süreçten, Malatya olarak kendilerinin de geçtiğini belirterek, "Bizler de sürekli hangi sistemin kullanılması gerektiği konusunda kafa yorduk. Birçok konuyu masaya getirdik ve inceledik. En son tramvay mı, trambüs mü biraz daha tartıştık. Biz tüm bunlardan sonra Trambüs sistemini tercih ettik" ifadelerini kullandı.
   Ardından trambüsün avantajları anlatıldı.

   "Elektrikli olduğu için, dizele göre daha ucuz. Çevreyi koruyan sisteme sahip. Yüzde 13'lük eğimi olan yollarda bile trambüs gidebiliyor. Van, bu açıdan daha şanslı. Araç arıza yaptığında, dizel araçlara göre daha rahat tamiri yapılabiliyor. Konforlu. Son altı ayda dizele 1 TL gibi bir zam gelirken, son üç yıldır elektriğe çok az bir zam geldiğini de hesaba katarsanız, burada da önemli bir avantaja sahip olduğunu görürsünüz" cümleleri, aslında trambüsün Van'ın tercihi olacağının garantisi gibiydi.
Ancak Van Valisi Murat Zorluoğlu, bu tercihi halkın yapması için tartışmaya açacaklarını belirtti.
    Van halkının toplu ulaşımdan memnun olmadığını belirten Vali Zorluoğlu, "Van'da halkımızın toplu taşıma sisteminden pek de memnun olmadığı görülüyordu. Halkımız hafif raylı sistem başta olmak üzere, çağa uygun olarak toplu taşımada bir yenilik talebinde bulunuyor. Bu talebi dikkate alarak hızlı bir çalışma yapmak için yola çıktık" dedi.
      Tramvay sistemi ve hafif raylı sistemin Van için pahalı bir sistem olduğunu, alternatif olarak elektrikli otobüs, trambus gibi alternatiflerin de masaya yatırıldığını anlatan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zorluoğlu, "Ama bizler bugün bu anlamda bir karar vermeyeceğiz. Halkımızın tartışmasına açacağız. Bu sunumun gerek gazetelerde, gerekse diğer kitle araçları ile kamuoyunun dikkatine sunulacak" ifadelerini kullandı.
    Sayın Valimizin şehrin her alanda gelişmesi için yoğun çaba gerçekleştirdiğini yazmazsak, gazetecilik görevimizi yerine getirmemiş sayılırız.

   Umarım bu kentin toplu ulaşımında bir an önce yeni ve modern bir sistem hayata geçer. Başka şehirlerin insanları en iyi hizmetlerden yararlanıyorsa, bizim halkımızın da hakkı olduğunu söylemek, bizim gazetecilik görevimizdir.
Ama bugüne dek somut bir çalışma yapmayan, kendilerini 'Van sevdalısı' olarak tanıtan siyasetçilerin de kentin ulaşımının gelişmemesinde büyük payı olduğunu söylemek, gazetecilik görevimizdir.
   

   Kentin onca sorunu varken, 'İş-kur kapsamında bilmem hangi hastanenin tuvaletçisini bile torpil ve rüşvetle işe yerleştirme' gibi basit konularla uğraşan, ihalelerin kime verilmesi gerektiği konusunda kurumlara yerleştirdikleri müdürlere talimatlar yağdıranların, bu şehrin sorunları ile ilgilenme gibi bir derdi olabilir mi?

    İşe yerleştirmek için verdikleri isimlerin, hangi örgütlerle iltisaklı olduğunu, siz okuyucular tahmin ettiniz; sanırım.
Dahası mı?
   Dahası var. Yazmak için vaktimiz de var.

   Gün ola, harman ola.

   Bunları yazacağız; and ola...

YORUM EKLE

banner29