TFF'ye Mektup

          Öncelikle Vaspor’a ve Kulüp  Başkanımız Servet Yenitürk'e kesilen cezalar adil değildir. Çünkü 1 milyon 200 bin nüfuslu bu kent, derme-çatma harabe ve sadece 5 bin 500 kişi kapasiteli  bir stada mahkum edilmiş.
Ne yapsın taraftar, nereye otursun?
Maça mı gelmesinler?
Bu kentin taraftarı çok, stadı yok.
Bir takım taraftarsız olur mu?
Tabi ki olmaz! Hele hele Van gibi futbol potansiyeli yüksek ve takımına gönül veren insanların olduğu bu kentte, vatandaşlar takımını o kadar seviyor ki bırakın yazın sıcak, kışın soğuk ve baharda ıslak beton merdivenlerde oturmayı deplasman maçlarında bile takımını yalnız bırakmıyor.

 


      Evet, stadımız yok, ama taraftarımız çok.
O yüzden hemen hemen her maç fazla seyirci alındı diye, merdivenlere oturuldu diye ceza kesmek adil midir?
Van stadını gören temsilci ve gözlemciler sizlere Van'ın stadı yok taraftarı çok mecburiyet oluyor bilgisini vermiyorlar mı?
Başka çare yok mağduriyet var demiyorlar mı?
Gençleri ve çocukları sokak kahvehane, kulüp ve kötü alışkanlıklardan korumanın bir yolu da sporsa bu cezaları kesmeyin, yok spor değilse, o zaman ceza kesin.

 


        Bizler gençlerimizi ve çocuklarımızı stada getirmek için günlerce çağrıda bulunuyoruz.
 Pazar günleri ortalıktansa maça gelmeye davet ediyoruz. Ama sizler yazdığınız cezalarla. bizleri pişman ediyorsunuz.
Bu bir mecburiyettir. Yoksa insanlar para verip neden beton merdivenlerde otursunlar. Şahsen artık kimseyi maça davet eğmeyeceğim. Çünkü stadımızın olmamasının cezasını ayakta zor durabilen takımımız çekiyor. Ama şunu bilin suç bu takımın ve bu taraftarı değil, tek suç stadımızın olmaması var olan stadında yetersiz olmasıdır.
Cezasını ayakta zor durabilen bu takıma çektirmek adil değildir. Yok yok taraftar ne yapsın 1.2 milyonluk bu kente 5 bin 500 kişilik hem de derme çatma toplama stat sizce yeterli mi?
Tabii ki değil.

 


    İnanın stat olsa cezalara amenna derim, haklısınız derim. Ama şimdi haklısınız diyemiyorum. Çünkü suç taraftarın veya kulübün değil.
Evet merdivenlerde oturmak, fazla seyirci almak hatadır, yanlıştır bunu biliyoruz.
Sorarım sizlere bu taraftarların suçu günahı nedir?
Takımlarını izleyip desteklemesinler mi? Ya da ceza yazılacak diye maçlara gelmesinler mi? Yoksa futbol sevgilerini yüreklerine hapis mi etsinler? Bizim sesimizi duyun, Vallahi biz bu cezaları hak etmiyoruz. Çünkü suç takımın ve taraftarın değil.
Sorun stadın olmaması var olan stadın yetersiz olmasındandır. Cezasını da bu takım çekmemelidir.
Onlarca takım var büyük statları da var, ama her maç boş. Çünkü yeterli taraftarları yok.
Bizde ise tam tersi, aslında Van'da bu kadar kapasite var diye TFF buna sevinmelidir. Çünkü burada futbolu seven büyük bir kitle var.
 Ödül alacağımıza her maç sonrası sanki stat varmış gibi ceza alıyoruz.  Vallahi bu hoş değil.
 Bu kentin takımı TFF 2. Ligde kıt imkânlarla şuan lider ve Şampiyonluğa oynuyor. Ne yazık ki yeterli stadı yok.
O açıdan sizler bir gelin halimizi yakinen görün derim.
Ben bir Vanlı olarak bir maçımızda TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir'i ve yönetim kurulunu Van'a davet ediyorum.
Gelin halimizi görün öyle karar verin.

 


      Hemen hemen her maçta tribünler dolar, stat yetersiz olduğu için çok sayıda taraftar stada giremediği için üzgün üzgün evine dönerken, bazı taraftarlar ise sadece takımını izlemek için risk alarak evlerin çatılarına ve balkonlarına yığılarak maçı izliyor.
Biz bu tabloya baktıkça ciğerimiz yanar, içimiz yanar. Ne olur gelin sizde bu tabloyu görün öyle karar verin. Vallahi gelip görseniz bırakın ceza yazmayı. Van'a stat yapılması için seferberlik ilan edersiniz.
Yazıktır günahtır her mac sonrası fazla taraftar alındı ceza. Merdivenlere oturmuşlar ceza.
Böyle olmaz ki.
Bizim de 15 bin 20 bin kapasiteli stadımız olsa aynı kusurlar işlense o zaman ceza yazarsanız vallahi yeridir derim. Ama bugün diyemiyorum.

 


        Çünkü, depremde ağır hasar görmüş stadımızın kale arkası güçlendirilmiş üstü açık, yazın sıcağında, karda yağmurda ve soğukta yaklaşık 4 bin taraftarımız eziyetle maç izliyor.
Kapalı tribünler yıktırılıp yerine yapılan tribünler daha yeni yeni bitmiş, kapasitesi yaklaşık 2500, karşı tribünler ise depremden dolayı yıllar önce yıktırıldı yerine portatif tribün yapıldı.
 Bugün taraftar bile alınmıyor.
Sorarım nüfusu yaklaşık 1milyon 200 bini aşan bu kent insanı ne yapsın? Maça gelmesin mi?
 Son 2 yıldır kentimizde futbol konuşulmaya ve taraftar sayımız artmaya başlandı. Çünkü bir iş adamımız Servet Yenitürk, bu kentin takımı bir yerlere gelsin diye işini gücünü bırakarak kendi imkanlarıyla bu takımı ayakta tutmaya çalıştığını, artık maddi olarak gücünün de yetmediğini hepimiz biliyoruz.

 


        Hal böyleyken Kulüp Başkanımıza verilen 200 günlük hak mahrumiyeti cezasını nasıl içimize sığdıralım.
Gönderdiğiniz hakemin hiç mi suçu yok.
Futbolcumuz yerde yaklaşık 10 dakika kıvrandı, hakem oyunu durdurmadı. Haksız düdüklerle maçı gerdi, güzel bitecek olan karşılaşmayı katletti.  
Bir hakemin bir takımın kaderi ve yerdeki futbolcunun geleceğiyle oynama hakkı yoktur.
Maçın o kadar gerilmesine rağmen taraftarlarımız her hangi bir olaya meydan vermedi sağduyulu ve sabırlı davranarak centilmenliğini göstermesi takdire şayandır.  
Stadın cezasını takımımızın çekmesi kulüp başkanımızın 200 gün hak mahrumiyeti alması bizleri derinden üzmektedir.  Bu kentin vazgeçilmezi, değeri ve en büyük birleştirici gücüdür. Bu takım futbol tutkunu gençlerimiz ve çocuklarımızın tek umut kapısıdır. Bu takım biterse Van'da futbol biter.

 


    Biz kentimizde futbolun bitmesi için değil, şahlanması için mücadele ederken Stadın yetersiz olmasından dolayı fazla seyirciden ve merdivenlerden oturmadan dolayı verilen cezalar bizleri derinden üzmektedir.Çünkü böyle giderse inanın bu takıma yazık olur.
Tekrar diyorum Vallahi de billahi de suç bu takımın ve bu taraftarın değil,  tek sorun stadımızın olmaması, var olan stadında yetersiz olmasıdır. Yoksa biz deli miyiz, yazın sıcakta, baharın yağmurda, kışın karda ve soğukta buz gibi beton merdivenlerde oturalım.
Fazla seyirci ise stadın olmaması olanında yetersiz olmasındandır. Bu konuda bize ve bizim gibi mağduriyet yaşayan takımlara yardımcı olmanızı bekliyoruz.
Saygılarımla.

YORUM EKLE

banner29