Taraftar sayısı artacak

   İlin tek profesyonel takımı olan Van Büyükşehir Belediyespor bu sezon şampiyonluğu hedeflerken, Kent şampiyonluk havasına bürünmüş, cadde ve sokaklar kırmızı siyahlı bayraklarla süslenirken, binlerce taraftar yeni sezonu heyecanla beklerken, herkesin kafasında tek soru var.
  O da bunca taraftar nereye sığacak? Bana göre asıl sorun budur. Çünkü şampiyonluğa oynayan takımın taraftar sayısı gün geçtikçe artacaktır.
  Sezon başlamadan bu sorunun çözümü için adımların atılması çok önemlidir.
Bu sürede yeni bir stat yapamayız ama sıkıntıyı asgariye indirmek için ek tribünler yapılabilir.
  Spor Toto 3. Ligde karşılaşmaları 26 Ağustos'ta başlayacak. Zamana baktığımızda kısa bir zaman var. O açıdan hem takımları hem de taraftarları ligin heyecanı sarmış durumda. Takımlar kamp bölgelerindeki son hazırlıklarında eksikliklerini ve uyum sorunlarını yaptıkları hazırlık maçları ve idmanlarla gidermeye çalışıyor.
  Erzurum'da bulunan ve yaptığı transferlerle adından söz ettiren ekibimizde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ligin ilk maçını kendi sahasında oynayacak olan ekibimiz, yaptığı hazırlık maçlarıyla takım kadrosunu oturtmaya ve yeni bir takım olduğu için özellikle uyum sorununu gidermeye çalışıyor.
   İlk hazırlık maçında Ankara Demirspor'a 2. Hazırlık maçında ise Sultanbeylispor'a mağlup olan ekibimizin, Yaptığı transferlerine bakıldığında hazırlık maçlarında aldığı sonuçları kimsenin moralini bozmasın. Çünkü hazırlık maçları bir ölçü değil.
Hazırlık maçları, takımdaki eksikliklerin görülmesi ve özellikle gençlere yer verilerek yeni yeteneklerin kazanılması açısından önemlidir. Bu maçlarda alınacak galibiyetler, atılacak goller çokta önemli değil.
   Önemli olan takımın kendini bulması, sezona bomba gibi başlaması, bununla birlikte yeni gençlerin kazanılmasıdır. Bence takım oturacak ve kendini bulacak. Asıl önemli olan tek sıkıntı başta da yazdığım gibi stat sorunudur.
 Takım Erzurum'da hazırlanırken, şampiyonluk havasına giren kentimizin cadde ve sokakları kırmızı siyah bayraklarla donanmaya başlandı. Buda gösteriyor ki, taraftar sayımız çok yüksek olacak.
   Mevcut tribünler bu talebe cevap verecek konumda değil. Şimdi herkes şunu soruyor. Bu kadar taraftar nereye sığacak? Asıl çözülmesi gereken sorun bence budur.
    Maçların başlamasına zaman varken bunun çalışması mutlaka yapılmalıdır. Yeni bir stadı bu sezona yetiştirmek mümkün değil.
Yapılması gereken tek şey, ek tribünlerle sıkıntıyı asgariye indirmek.

YORUM EKLE

banner29