Taraftar rekoru kırıldı

Geçtiğimiz Çarşamba günü kentimiz futbolda tarihi anlardan birini uzun yıllar aradan sonra bir kez daha yaşadı.
Gerçekten Çarşamba günü Van Atatürk Şehir Stadında yaşanan o güzellik o atmosfer kolay kolay hafızalardan silinmeyecek. Buradan öncelikle bu güzelliği kentimize yaşatan yönetimimize, teknik kadro ve futbolcu kardeşlerimize ve tüm taraftarlarımıza sonsuz teşekkürler.

 


B.Vanspor’un Play off’a kalmasıyla Van’ın her yerinde ve sosyal medyada konuşulan paylaşılan tek konu B.Vanspor’du. Bu da bize Van’ın Vanspor’suz olamayacağını bir kez daha gösterdi.
Yıllar sonra Van Atatürk Şehir Stadında taraftar rekoru da kırılmış oldu.
Yaklaşık 10 yıl aradan sonra B.Vanspor 2. Kez Play Offa kaldı.
 Ramazan ayı ve havanın sıcak olmasına ve maçın televizyonda verilmesine rağmen stat tıklım tıklım doldu, bir o kadar taraftar evine geri döndü, stat çevresindeki evlerin balkonları ve inşaatlar bile dolup taştı.
Van futbolda yıllar sonra seyirci rekorunu da kırmış oldu. Yıllar sonra ilk kez protokol tribünü bu kadar doldu ve B.Vanspor’un Van’a yansıttığı hava PTT Baş Müdürlüğünü bile harekete geçirdi.

 


 PTT Baş Müdürlüğü, bastırılan pullarla B.Vanspor’u ölümsüzleştirdi.
B.Vanspor takım kadrosu puluyla Vanspor artık Türkiye’nin her yerinde olacak.
Hele hele maç öncesi kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün taraftarlarla buluşması gerçekten muhteşemdi.
Tek başına kalmasına rağmen takımı bırakmayan ve bugünlere getiren Yenitürk’e taraftarların yoğun ilgisi vardı. Yani Çarşamba günü Van için unutulmaz bir gün oldu.
 Evet rakip Karşıyaka idi. İlk maç 0-0 sonuçlanmıştı. Bu nedenle her ne kadar biz avantajlı görünsek bile Karşıyaka’nın da avantajlı olduğu bir karşılaşma idi.
 Çünkü galibiyet bizi, her türlü gollü beraberlik ise Karşıyaka’yı finale taşıyacaktı. Batuhan Er’le gelen gol statta öyle bir atmosfer heyecan sevinç yaratı ki görülmeye değerdi.
 Karşılaşmanın 2. Devresinde kalemizde gördüğümüz gol dizlerimizin bağını kırdı.
Statta bir anda karamsar bir hava oluştu. Ama hem takımımızın hem de taraftarlarımızın coşmasıyla Umut Koray’ın muhteşem golü geldi.

 


 İşte bu gol Finalin adı oldu.
Bu golle statta yaşanan sevinç tablosu mükemmeldi.
 Her şeye rağmen kazanan Van ve kazanan Van Futbolu oldu. O stadı ve stat çevresini dolduran binlerce taraftarın coşkusu sevinci çarşı merkezinde bile saatlerce sürdü.
Takım otobüsünün çarşı turu zaten ayrı bir güzellikti. Yollar tıklım tıklım dolu herkes Vanspor’u alkışlıyordu. Görüldü ki B.Vanspor yıllar önce olduğu gibi bugünde bu kent ve bu kent insanının vazgeçilmezidir.

 


Şimdi önümüzde 2. Lige çıkmak için sadece 90 dakikalık bir maraton kaldı. Bu kez rakip Esenler Erokspor.
 Tarafsız sahada oynanacak olan karşılaşmayı kazanan takım bir üst lige çıkmış olacak. Biz takımımıza inandık ve güvendik. İnanıyorum ki bu inanç ve güvenle turu geçecek olan taraf biz olacağız.
Çünkü biz hak ettik.
Şimdiden herkes maça gitme hazırlığı içinde. İnşallah birlik ve beraberlikle o tarafsız sahadan 2. Lig biletini alarak Van’a döneceğiz.
Buradan tekrar yönetim, teknik kadro, futbolcu kardeşlerimize ve tüm taraftarlarımıza sonsuz teşekkürler.

YORUM EKLE

banner29