Takımımıza inanalım ve güvenelim

          Ligin 9. Haftasında da kendi sahamızda yine beraberlikle ayrılmanın üzüntüsünü yaşadık. Hepimiz üzülüyoruz.
 Hepimizin içi yanıyor. Ama futbolda 3 ihtimale de hazır olmamız gereklidir. Bu takım her maçı kazanacak diye bir kaide de yoktur.
Şampiyonluğa oynayan bir takımın taraftarları takımına her sonuçta sahip çıkmalıdır. Çünkü daha hiçbir şey bitmemiş ve önümüzde uzun bir süreç vardır.

 


        O açıdan maç sonrasında bazı taraftarların tepkisi kabullenemez.
Maç sonunda futbolculara bağırıp çağırmakla elinize bir şey geçmez. O tribünlerde birkaç değil binlerce taraftar var.
 Ama bir kaçının bu tür hareketlerde bulunması yanlıştır. Bu tür tepkiler sadece takımın moralini bozar ve takıma zarar verir.
Şunu bilelim sonucu alan takım yine düzeltecek olan takımdır. Takımında bunu düzelteceğine inanıyoruz.
Bakın Biz haftayı 1 puanla kapatırken, rakibimiz olan Kırşehirspor ve Yeni Orduspor haftayı 3 puan kaybıyla kapattı.

 

 

     Süper lige bakın. Şampiyonluğa oynayan Galatasaray Bursaspor’la, Fenerbahçe Sivasspor’la berabere kalıyor.
Beşiktaş Göztepe deplasmanından 2-0 mağlup dönüyor.
Bunun adı futbol. Her takım sahaya kazanmak için çıkar.
    Bu takımların taraftarları, Offspor maçı sonrasında bazı taraftarlarımızın yaptığını yapmaz takımlarına sahip çıkarlar. O açıdan sonuç ne olursa olsun sağduyulu olmalı ve takımımıza bu süreçte sahip çıkmalıyız.

 


      Hatalar yok mu? Tabiki var. Ama hataların düzeltilmesi teknik kadronun görevidir.
Geride kalan 8 haftalık maç maratonunda kendi sahasında 5 maça çıkan ekibimiz, 1 galibiyet 4 beraberlik almış durumda.
Deplasmanda ise oynadığımız 4 maçta 3 galibiyet 1 mağlubiyet alan ekibimizin deplasman karnesi daha iyi. Geride kalan 9 haftalık maç maratonda kendi sahamızda 7, deplasman maçlarında ise 9 puan almış durumdayız.
 Kendi sahamızda 4 Maçta kaybettiğimiz 8 puan bugün açık bir şekilde lider olmamıza vesile olabilirdi. Ama ne hikmetse deplasmanlarda rahat maç kazanan ekibimiz kendi sahasında maç kazanamama sıkıntısı yaşıyor.
 Bu hep böyle devam edecek mi? Tabiki etmemeli.

 


         Son oynadığımız Offspor maçına baktığımızda, Kırşehirspor ve Kızılcabölükspor maçlarında verdiğimiz mücadeleyi vermiş olsaydık Offspor maçını rahat kazanabilirdik.
Offspor maçında çokta organize olamadık. Rakip kalede yoğunlaşamadık. Baskılı oynamaya çalıştık ama yetersiz kaldık. Rakibin bizi çok güzel çözdüğünü gördük. Ama bizim rakibi çözemediğimize şahit olduk.
Hal böyle olunca Offspor çok rahat bir futbol sergiledi. Oyuna hakim olan taraf oldu. Diğer maçlara göre bu maçta çokta gol pozisyonlarına giremedik. Hatalar vardı.

 


        Tabiki biz şampiyonluğa oynayan bir ekibiz. Artık hataların aşılması, takımın mutlaka kendini bulması ve kendi sahasında kazanması lazım.
 Yoksa kendi sahamızda kaybettiğimiz puanların kurbanı olacağız. Aslında bir deplasman bir içeri 2 maçı üst üste kazanabilirsek yolumuz tamimiyle açılacaktır. Deplasmanda kazanıyor sahamızda puan kaybı yaşıyoruz.

 


           Bu sıkıntının aşılması tek dileğimizdir. Şimdi önümüzde 3 karşılaşma var. Bu Pazar deplasmanda Pazarspor maçı ve ardından yine deplasman 31 Ekim’de bu kez Kupada Bandırmaspor ve ardından kendi sahamızda Bergama Belediyespor maçları var. Bu 3 maçı kazandığımızda inanın her şey tamda istediğimiz gibi olacak.
Kazanabilir miyiz?
Bence kazanabilecek güçteyiz.
Yeter ki takımımıza inanalım destek verelim ve güvenelim.

YORUM EKLE

banner29