Stadyumun yeri yerinde bir karardır

   Depremden bu yana yapıldı yapılacak denilen stat, muradına eriyor. Yer tespiti yapıldı. Karar verildi.
 Yeni Stat Edremit'te galericiler sitesinin yanına ve Van Gölü sahiline yapılacak.
    Bu yerinde ve güzel bir karardır. Sahilde olması da ayrıca mükemmeldir.
 Bu güzelim göl dünyada hangi ilin elinde olsa ve bir stat yapma hakkı varsa bu hakkını mutlaka gölü değerlendirerek yapar.
Bizim stat hakkımızın da bu şekilde yapılması yerinde ve güzel bir karardır. Hep derdik. Bir stat şansımız var. Bunun için de mutlaka Van Gölü değerlendirilmelidir diye.
Yeni stadın yapılacağı alan gerçekten her bakımdan güzel bir alandır.
Gelişen büyüyen ve yapılan yatırımlarla gerçekten güzelleşen ilimiz, yeni stadın tamamlanmasıyla ve mevcut stat yerinin Millet Bahçesi olmasıyla birlikte daha da güzelleşecektir. İnşallah takımımızda bir üst lige çıkıp bu güzellikleri taçlandıracaktır.
Son dönemlerde kentimizin aynası olan Edremit yıllar sonra kendini buldu. Edremit yapılan yatırımlar sayesinde bir cazibe merkezi haline geldi.
  Buradan Edremit Kaymakamı Sayın Atıf Çiçekli'ye yürekten teşekkür ediyoruz. Onun gelişiyle Van'ın aynası olan Edremit kendini buldu.
   Yeni yapılacak stadın Edremit yolu üzerinde olması Edremit'e etkisi her bakım güzel ve farklı olacaktır. Hele yeni Stadın alt kısımlarının dört bir tarafın da iş yerlerinin yapılması ekonomik olarak da kazandıran bir stat olacaktır.
   İnşallah bu göz ardı edilmez. Ayrıca hava alanının yakın olması, ulaşımın rahat olması da ayrı bir avantajdır. Şimdi hepimiz heyecanla ilk kazmanın vurulmasını bekliyoruz. Tabi ki yeni stadın yapılması yaklaşık olarak 2 yıl sürer.
   Van'daki futbol sevenlerin ve B.Vanspor taraftar kitlesini göz önünde bulunduran Belediye Başkan Vekili ve Vali Murat Zorluoğlu'nun mevcut statla ilgili aldığı karar da yerinde bir karardır.
   Sayın Valimize yürekten teşekkür ediyoruz. İlimize geldiği günden bu yana yaptığı hizmetler takdire şayandır.
Sayın Valimiz, Yıllardır kullanılmayan kapalı tribünler yıktırılıp yerine portatif tribünler yapılacak dedi. Bu karar sayesinde B.Vanspor taraftar sayısı artacak, yıllardır sesiz olan kapalı tribünler artık çok renkli ve hareketli olacak, ilin tek takımı olan B.Vanspor, bu vesileyle daha büyük bir taraftar kitlesine de kavuşmuş olacak.
Kapalı tribünler yıllardır kanayan bir yaraydı. İlimize ve futbola yakışmayan bir konumdaydı. Sahada büyük bir görüntü kirliliğine sebep olmuştu. Gerek kendi takımımız, gerekse ilimize gelen konuk takımlarının ve hatta hakem soyunma odaları stadın dışında bulunan kapalı spor salonundaydı.
   Maç öncesi, devre arası ve maç sonunda takımların ve hakemlerin sahanın dışına çıkması gitmesi ve gelmesi sıkıntı yaşadığı bir durumdu.
   Yeni stat yapılana kadar yapılacak portatif tribünler sayesinde bu önemli sorunda ortadan kalkmış oluyor.
Bir iki önemli konuda düşüncelerimi söylemek isterim. Kapalı tribünlerin portatif tribünleri yapıldığı zaman, boş bulunan kale arkasına da portatif tribünler yapılmalıdır. Bu sayede stat daha da güzel bir görünüme sahip olacak ve bu sezon şampiyonluğa oynayacak ekibimizin taraftar sayısının da çok artacağını göz önünde bulundurduğumuzda, ihtiyacı karşılama açısından önemli bir yer kaplayacaktır.
   Bir diğer önemli konu ise, yaklaşık 6-7 yıl önce yapılan büyük bir taraftar kitlesini ağırlayan karşı portatif tribünlerde mutlaka elden geçilmeli bu portatif tribünlerin sağlamlığı da test edilmesi gerekli ve önemlidir.
   Evet, yeni Stadın Van Gölü sahiline yapılması ve yeni stat yapılana kadar mevcut stadın ağır hasarlı tribünlerinin yıktırılıp portatif tribünlerle futbolun hizmetine açılması kararları yerinde ve güzel kararlardır.
 Bundan dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.
   Dileğimiz, yeni sezonda Vanspor'umuzun da şampiyon olması bu güzellikleri taçlandırmasıdır.

YORUM EKLE

banner29