Sezon başlıyor

            Yeni sezona merhaba diyerek başlıyoruz. Mağlubiyetlerde karamsar olmayacağız, galibiyetlerde rehavete kapılmayacağız. Sezon sonu hedefe varmak için bir olacağız ve birlikte mücadele edeceğiz.
  Hepimiz Vanlıyız Hepimiz Vansporluyuz diyerek, yeni sezonda hedefimiz yine şampiyonluk olduğunun bilincinde olarak, Birlikte, kenetlenerek, sabırlı ve kucaklayıcı bir şekilde yeni sezona merhaba diyerek başlıyoruz.
Yönetimiyle, teknik ve takım kadrosuyla, taraftarlarıyla basınıyla ve kentle ele ele gönül gönülle yeni bir şampiyonluk için yeni sezona merhaba diyerek başlamak hedefe bir adım yaklaşmamız demektir.

 


            Başarabilir miyiz? Bizler inandıktan sonra başarmamızda zor olmayacaktır.
  Doğunun yıldızı, Dostluğun ayak sesi, kardeşliğin simgesi, Vanspor, bu Vanspor marşını hemen hemen birçoğunuz biliyor. Hatırlarsanız bu Rıdvan Dilmen döneminde Vanspor için yazılan bir marşın nakarat sözleriydi.
Bu marş çalındığında hem takım hem de taraftar coşardı. Ve o coşkunun o kenetlenmenin ve o inanmanın meyvesi sezon sonu şampiyonluk olmuştu. Çünkü şampiyonluğa inan bir takım ve yine şampiyonluğa inanan takımını yalnız bırakmayan sahiplenen büyük taraftar vardı.

 


             Bugün baktığımızda yine aynı konumdayız. Peki, bir kez daha neden başarmayalım?
   İnanın yine başaracağız ve başarmalıyız. Çünkü Vanspor gerçekten de doğunun yıldızı, dostluğun ayak sesi kardeşliğin simgesi, bu kentin vazgeçilmezi ve bu kentin en büyük birleştirici gücüdür. Bu güce sahip çıkarak destek vererek büyüterek başaracağız.

 


                   Geçen sezon, ekibimizin son haftalardaki istikrarlı çıkışıyla Van’da Play Off rüzgarları esti. Futbolun heyecanı kentin dört bir yanını sardı. Kentin her yerinde en çok konuşulan konu Vanspor oldu ve Yıllar sonra özlenen tablo geri geldi.

 


               İçimize işleyen Vanspor aşkıyla aynı ruhla birçok takımda görülmemiş bir sahiplenme, birliktelik, atmosfer, heyecan, renk ve kenetlenmeyle bir kez daha şampiyon olmanın mutluluğunu birlik de yaşadık. Şampiyonluğu bir kez daha yaşamak için, yapmamız gereken, lüzumsuz eleştirilerden uzak durmak, bir olmak ve sonuna kadar takıma inanacağız, güveneceğiz birlikteliğimizi koruyarak, gerekli maddi ve manevi desteği vererek başaracağız.

 


                  Hatırlarsanız daha bir iki ay önce, Ankara Eryaman stadında inanan takımın ve inanan taraftarların mücadelesi tüm spor kamuoyunu şaşkına çevirmişti.
Vanspor taraftarlarının güzelliğini ve muhteşem destekle birlik ve beraberliğini gören herkes Eryaman’da kazanan Vanspor olsun demekten kendini alamadığına şahit olduk. Ankara’da başta Kırşehirspor Yozgatspor taraftarları olmak üzere birçok takım taraftarları bizimle Vanspor’u desteklemesi gönüllerde yer edindi.

 


          Ankara’da şampiyonluk maçının son düdüğü çaldığında hepimiz Eryaman’da sevinçten ağlarken, kentimizde Vanspor’a gönül verenler sokaklarda bayram havasıyla hem sevinçten ağlayarak hem de sevinçten gülerek şampiyonluğu kutladı. İşte bu güzellikleri kaybetmemek için, yine bir olacağız ve birlikte bir kez daha başarmak için kenetleneceğiz ve başaracağız.              

 

                     
                     Hepimizin derdi takımımızın başarılı olmasıdır. Bundan güzel bir duygu var mı? Biz desteklediğimizde, başardığımızda, kazanan kim olacak? Tabi kentimiz ve takımımız. Bunun bilincinde hareket ederek, birbirimizi eleştirmekten ziyade birbirimizi kucaklayalım bir olalım ve dik duralım. Vanspor’un geleceği için destek verenlere saygı duymamız, destek olmuyorsak köstek olmamamız lazım.

 


             Ben derim ki Haydi Van yeni sezonda yeni hedefinde takımına sahip çık. Hepimiz Vanlıyız hepimiz Vansporluyuz sloganıyla yola çıkarsak inşallah sezon sonu yeni bir şampiyonluk yaşamak zor olmayacaktır. Play Off maçlarında Şampiyon olan takımımızın ayak sesleri tüm spor camiasında duyuldu.
Herkes anladı ki Efsane geri döndü ve Vanspor Şampiyonluklar için geliyor. Bu çerçevede grubumuzda yer alan takımların bile tek çekindiği takım Vanspor’dur. Bundan güzel bir duygu var mı?

 

 

                    İlimiz futbolunun geleceği için Vanspor çatısı altında, hepimiz bir olduğumuz sürece göreceksiniz ülkemizin dört bir yanında Vanspor konuşulacaktır. O yüzden diyoruz, bu kente yaşayan herkes takım etrafında kenetlenmeli, Valilik, Belediye, Stö’ler, dernekler, İş adamları, basın, taraftar ve spor kamuoyu olarak takımızın yanında dik durup gerekli desteği verirsek önümüzde hiçbir takım dayanamaz ve bu da bize kentimize hem ekonomik anlamda hem de futbol anlamında büyük katkılar getirecektir.  

 


                  Evet yeni sezon bu hafta sonu başlıyor. İlk rakibimiz grubun güçlü ekiplerinden Bandırmaspor. Şampiyonluk hesapları yapan 2 takımın mücadelesinde her türlü sonuç çıkabilir. Kesinlikle her sonuca hazırlıklı olmalıyız.
Mağlubiyete karamsar olmayacağız yine dik duracağız, galibiyette ise kesinlikle rehavete kapılmayacağız.
Önümüzde uzun bir yol var. Önemli olan bu yolun ilk haftasında değil, son haftasında sevinmektir. İşte biz son haftada sevinen taraf olmak için bir olup ve sonuna kadar takımın yanında dik durup gerekli desteği vermeliyiz.
Yeni sezon kentimize ve takımımıza hayırlı olsun.

YORUM EKLE

banner29