Seyircisiz maçlar heyecansız geçiyor

Ligin 2. Karşılaşmaları geride kalırken, kadroda sıkıntı yaşayan Vanspor 4 puan kayıpla yoluna devam ediyor.
 Ligin 2. hafta karşılaşmasında Kırklarelispor’u konuk eden temsilcimiz, hemen hemen yeni bir kadroyla sahaya çıktı.
Vanspor maç boyunca bulduğu net gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Rakip Kırklarelispor ise özellikle son dakikalara doğru bulduğu gol pozisyonlarından kalecimizin gününde olması nedeniyle faydalanamadı.
Bu maçta gol yollarında etkili olamamamızın ve rakip takıma bu kadar gol pozisyonu vermemizin hesabı teknik kadro tarafından mutlaka yapılacak ve gerekli tedbirlerin alınacağı kanaatindeyim.
Takımın gol yollarında etkili olamamasının bir nedeni forvetsiz oynamasıydı. Forvet sıkıntısı bu hafta çözülüyor ama rakibe çok pozisyonlar vermenin önlemi mutlaka alınmalıdır.
 Çünkü 2 Maçta kazanmamız gerekirken kaybettiğimiz puanlar yarın çok arayacağımız puanlar olacaktır. Tabi şunu da unutmamak lazım.
Yeni bir takım oluştu. Kadroda eksiklikler var. Uyum sorunu yaşanılıyor. Mutlaka zamana ihtiyaç vardır. Yapılan transferlere bakıldığında kaliteli transfer yapılmıştır.
 Vanspor’un ileriki süreçte eksikliklerinin de giderilmesiyle çok daha iyi olacağına inanıyorum. İşte bura da bu zamana gelene kadar çokta puan kayıpları yaşamamak lazım.
 Çok puan kaybı yaşarken takım oturduğunda aradaki farkları kapatmak zor olacaktır. Elimizde kaliteli bir kadronun olduğunun bilincinde sabırlı olacağız ve takımı sahiplenerek desteğimizi vermeye devam etmeliyiz.
Önümüzde Sivas Belediyespor maçı var. Kesinlikle puan kaybetmememiz gereken bir maç. Korkunun ecele faydası yoktur. O açıdan defans futbolu değil, hücum futbolu sergilenmelidir. İnşallah bu maçta alacağımız 3 puanla hem galibiyete merhaba hem de zirve için biz de varız diyeceğiz.  
Vanspor Kırıklarelispor maçını izlerken belki de ilk kez zevksiz ve heyecansız bir maç izledik. Bunun sebebi ise maçların pandemiden dolayı seyircisiz oynatılmasıydı.
Bu maçta taraftar desteği olsaydı kesinlikle galip gelirdik. Seyircisiz maçlarda taraftar takımını izleyemiyor futbolcuda zevkle mücadele edemiyor.
 Futbol insanlar gelip izlesin diye oynanır. Seyircisiz oynanan maçlar gerçekten de monoton belki de halı saha maçlarından farksız geçiyor.
BAL ve Amatör maçların ertelenmesi gibi TFF 2. Ve 3. Lig maçları da ertelenebilir müsait bir ortam sağlandığında az da olsa seyircili oynatılabilirdi.
Ligin 2. Haftasında bir çok takım futbolcularının testlerinin pozitif çıkmasıyla maçlar ertelendi.
Yarın bu sayı daha da çoğalır ve maçlarda ertelenebilir.
Göreceksiniz bu da olacaktır. Hayırlısı diyelim. 

YORUM EKLE

banner29