Şampiyonluk uzak değil

      Bayburt mağlubiyetiyle kaybolan umutlar, Kocaelispor galibiyetiyle yeniden yeşerdi. Muhteşem bir taraftar desteğiyle Kocaelispor maçına çıkan ekibimiz, zorlu mücadelede altın değerindeki 3 puanı hanesine yazdırarak, hem Zirve hem de Play Off yarışında yeniden bende varım dedi. Tribünlerde taraftarlarımız coşarken, yeşil sahada ise futbolcularımızın azimli mücadelesi sayesinde 1-0 lık skoru 2-1 yaparak, haftayı 3 puanla kapatmak, liderle aramızdaki puan farkını 6’ya düşürmekle, bu yarış da olduğumuzu göstermek gerçekten güzel oldu. Evet, bu yarış da bizde varız. Bu muhteşem taraftar bu yarış da olmayı ve hatta şampiyon olmayı hak ediyor. Hem takımımızı hem de taraftarlarımızı yürekten kutluyoruz.


      Kocaelispor maçın da tribünleri ful dolduran binlerce taraftar bu il takımının artık bir üst lige çıkması gerektiğinin altını çizdi. Evet, nüfusu bir milyonu geçen bu kentin futbolu, layık olduğu yerde değil. Elimizde şuan itibariyle güzel bir şans var. Burada Van olarak hepimiz birlikteliğimizi koruyarak, takımımıza gerekli maddi ve manevi desteği vererek, elimizdeki bu şansı güzel bir şekilde değerlendirip bir üst lige çıkabiliriz. İnanın bu hiç de zor değil. Yeter ki el birliği gönül birliği yapalım.

    Takımımız yarın deplasman da Kartalspor, Pazar günü ise evinde Altay’ı konuk edecek. Bu 2 karşılaşmadan alınacak sonuçlar şampiyonluk yarışında yürümemiz açısından çok önemlidir. Kartal deplasmanın dan alınacak bir galibiyet, şehirde futbol rüzgârının esmesine etki etmekle birlik de, Altay maçına da etkisi büyük olacaktır. Gerçekten zorlu bir süreçteyiz. Rehavete kapılmadan, o takım şunu yapmış bu takım bunu yapmış bizi ilgilendirmez


    dercesine maçlarımızı kazanıp yolumuza devam edersek sezon sonu gülen taraf biz oluruz.
39 Puan ve averajla 4. Sırada yer almaktayız. Liderle aramızda 6 puanlık bir fark var, ama ligin bitimine de 14 haftalık bir maraton var. Liderle aramızdaki puan farkı kapanmayacak bir fark değil. Ligin ilk devresinde kaybetmeyen lider Sancaktepespor, ligin 2. Devresinde kaybetmeye başladı. Bunu göz önünde bulundurarak istikrarlı bir gidişat yakaladığımız an, bilin ki şampiyon olacağımız andır. Bunun için takımımızın gerekli tedbirleri alması, Van olarak bizlerinde gerekli desteği vermesi önemlidir. Bu yarış da kopmamak için haydi Van şimdi hep destek tam destek zamanıdır.


     Kocaelispor maçında gözlerden kaçmayan bir nokta ise stat konusu oldu. Böyle bir maçta tribünler ful doldu. Takımımızın bir üst lige çıkmasıyla bu taraftar kitlesi katlanarak büyüyecektir. O açıdan şu an gündemde olan stat yapımı ve kapasitesi mutlaka gözden geçirilmelidir. Görünen o ki 10 bin, 20 bin kapasiteli bir stat bu ile yetmez. Geleceği düşünerek adımlar atılmalıdır.

YORUM EKLE

banner29