Şampiyonluk için Uşakspor maçı önemli

Ligin 23. Hafta maçlarını geride bırakırken 1 maç eksiği olan ekibimiz 36 puanla 7. Sıraya geriledi.
Tabii üstümüzde yer alan Bandırmaspor, Tuzlaspor, Kırşehir ve Sakaryaspor takımları ligden çekilen Elazığspor’dan gelen 3 puanı hanelerine yazdırmışken, bizim 3 puanımız saklı kalıyor.
Ligin 32. Haftasında o puan hanemize yazılacak. Bir maç eksiğimizi ve hanemize yazılacak 3 puanı göz önünde bulundurduğumuzda şuan kötü durumda mıyız?
Tabi ki değiliz. Ama üzüldüğümüz nokta Bodrum ve Kahramanmaraş takımlarına kaptırdığımız puanlar.
O puanları almış olsaydık belki de bugün Şampyonluğun en büyük adayı konumunda olurduk. Artık olan olmuş geleceğe bakmalıyız.
Ligin bitimine 11 haftalık bir maraton kaldı. 3 Puanlık sistemde her an her şeyin olabileceğini göz önünde bulundurarak maç kaybetme lüksünü unutmalıyız.
Kalan 11 haftalık maç maratonunda oynayacağımız her maç her ne kadar final havasında geçse de hem Şampiyonluk yarışı için ve özelliklede Play Off için kazanmalıyız. Çünkü bugün gelinen noktada 12 takımın Play Off şansı var.
Kalan 11 haftalık maratonda küme düşme riskiyle uğraşmayacak olan takımlar ligin son haftasına kadar Play Offu kovalayacak. Artık çok dikkatli olmalı ve artık kazanmalıyız. Çünkü telafisi olmayan maçlar oynuyoruz. Bakın hem ligin ilk devresinde hem de 2. Devresinde kaybedilmeyecek puanlar kaybettik.
Şimdi dizimize vuruyoruz da ama iş işten geçti. Yine Şampiyonluk için umut var mı? Takiki var. Bu umut Çarşamba günü oynayacağımız Uşakspor maçına bağlı.
Takımımız Çarşamba günü deplasmanda oynayacağı Uşakspor maçını kazanırsa Şampiyonluk yarışında bizde varız diyebiliriz.
 Yok kaybederse bence artık kalan haftalarda tamamıyla Play Offa kilitlenmiş olacağız. O açıdan Uşakspor maçı bizim için 6 puan değerindedir.
 Ligin 23. Haftasını maç yapmadan dinlenerek geçiren ekibimiz, Uşakspor maçının öneminin bilincinde olarak dün itibariyle Van’dan ayrılarak Manisa’ya hareket etti.
Manisa’da 2 gün maça hazırlanacak olan ekibimiz daha sonra Uşak’a hareket edecek. Gerçekten 2 takım içinde kritik bir maç.
Bir yandan Şampiyonluk hesabı yapan ekibimiz. Diğer yandan ekibimizi yakından tanıyan eski hocamız Hasan Erkin Şimşir’in çalıştırdığı ve Play Off hesabı yapan Uşakspor.
2 Takım kadrolarına baktığımızda Vanspor’un daha kaliteli ve tecrübeli bir takım olduğunu görüyoruz.
O açıdan takımımız bu maçı kazanacak güce ve kapasiteye sahiptir ve bu maçada kesinlikle galibiyet için çıkacaktır.
Takımımız bu kritik maçı kazanıp Van’a dönerse Pazar günü oynayacağımız Ankara Demirspor maçı muhteşem olacak.

Çünkü ful dolacak olan tribünler Şampiyonluk yarışında bende varım diyecek olan Vanspor’u karşılayacak.

YORUM EKLE

banner29