Şampiyonluk için destek şart…

   Öncelikle Serikspor maçında verdiği mücadeleden dolayı Vanspor’u yürekten kutluyoruz.

   İki puanı kaybetsek de verilen mücadeleden dolayı umudumuzu kaybetmedik. Bu takıma destek verilsin, Şampiyonluk bu güzide kentin olacaktır.               

   Ligin 13. Hafta maçında Serik Belediyespor’u konuk eden temsilcimiz Vanspor, belki de sezonun en güzel mücadelesini verdi ama sahadan 1 puanla ayrıldı. Bu önemli maçta kaybedilen 2 puan taraftarları üzse de verilen mücadele sevindirdi.

   Karşılaşmaya hızlı başlayan ve rakibi ablukaya alan Vanspor, rakip kaleye baskı üstüne baskı kurdu. Bulduğu çok sayıda gol pozisyonunu değerlendiremedi.

   2 kez skor üstünlüğünü eline geçiren ekibimiz, ne yazık ki rakibin gollerine engel olamayınca karşılaşmadan 1 puanla ayrıldı. Tabi şansızlık yokmuydu? Elbette vardı. Birde bunun üstüne hakemin yanlış düdükleri ve verilmeyen net bir gol.

   Hemen hemen her maçta hakemlerin yanlış kararları puanlarımızın gitmesine vesile oluyor. Bu beraberlikle liderle aramızdaki puan farkı 6’ya çıksa da kesinlikle karamsar değiliz. Bu takım bu mücadeleyi sergilediği sürece Vanspor Şampiyonluktan kopmayacak ve sezon sonu hedefine varacaktır. Herşey güzel gidiyor.

   Umutluyuz.

 İnanıyoruz ki ipi göğüsleyen taraf olacağız. Ama takımdaki maddi sıkıntı giderilirse. Gerçekten de takımda maddi sıkıntı artık kendini açık açık gösteriyor.

   Bir an önce bu hava yakalanmışken, bu sıkıntı hal edilmeli ve bu kent bu süreçte takımına sahip çıkmalıdır. Yoksa elimizdeki bu şans uçup gider ve çok yazık olur.

 Temsilcimiz Vanspor ligin ilk devresi için kalan 6 haftalık maratonda, kendi evinde 3 deplasmanda ise yine 3 maça çıkacak.

Gerekli adımlar atılır ve destek verilirse takım bu 6 maçı da bence kayıpsız atlatır. Sözün kısası bu kent için herkes elini taşın altına bu süreçte zaman geçmeden koymalıdır. 

  TFF 2. Lig kırmızı grupta, ligin 13. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, Ligin ilk devresi için artık son 6 haftalık bir maraton kaldı. Zirvede ve küme düşme potasında çokta büyük bir kopma yok. 3 puanlık sistemde her an dengeler değişebiliyor.

   Zirve mücadelesi veren takımlar kalan son haftaları kayıpsız atlatmak ve ilk devreyi potada tamamlamanın hesaplarını yaparken, orta sıralarda yer alan takımlar ise Play Off hesapları yapıyor. Ligin 13. Hafta maçlarında zirve hesapları yapan, Vanspor haftayı 1 puanla kapatırken, Eyüp ve Kırşehir Belediyespor ise 3 puanı hanelerine yazdıran takımlar oldu. Sakaryaspor’un ise maçı kovid nedeniyle ertelendi.

  Gruba baktığımızda Şampiyonluk yarışı Vanspor, Eyüp, Sakarya ve Kırşehir takımları arasında geçeceğini açıkça görmekteyiz.

   4 Takımda içeride ve dışarıda kazanma mücadeleleri verseler de zaman zaman beklemedikleri takımlara puanlar  kaptırabiliyorlar.

   İşte geçen hafta Eyüpspor mağlup olurken, bu hafta ise Vanspor evinde 2 puan kaybetti. Kalan bu son 6 haftalık maraton da özellikle zirve hesapları yapan bu 4 takım devreyi potada bitirmek için çetin mücadeleler verecekler ama sürpriz sonuçlarda alabilecekler.

 Ligin 14. Hafta karşılaşmaları 9 Aralık Çarşamba günü oynanacak. Temsilcimiz Vanspor deplasmanda, Kardemir Karabükspor’a konuk olurken, Lider Eyüpspor Kastamonu, Kırşehirspor Mamak ve Sakaryaspor ise Bayburtspor deplasmanına gidecek.

Yani ligin 14. Haftasında zirve hesapları yapan 4 takımda deplasmanda oynayacak. Kazanan zirvede kalır kaybeden orta sıralara kayar. 

YORUM EKLE

banner29