Şampiyonluğa oynuyorsak, puan kaybetmemeliyiz

          Yaklaşık 1 aylık bir aranın ardından Ligin 2. Devre karşılaşmaları başladı.
 Kamptan yeni çıkmış ve kadrolarına takviyeler yapmış olan takımlar taraftarlarıyla buluştu. Grupta yer alan 18 takım son 16 haftalık maratonda telafisi olmayan maçlara çıkıyor.
Ligin 2. Devre maçları grupta yer alan her takım için daha da zorlu geçecek.
Çünkü ne Zirve ne Play Off nede küme düşme potasında kopma yok. Hal böyle olunca oynanacak olan her karşılaşma kıran kırana geçecek.

 


       Görünen o ki ligin sonuna kadar çok farklı kopmaların yaşanmayacağıdır. Çünkü grupta her takım her takımdan rahatça puan ve ya puanlar alabiliyor.
Ligin 2.devresinin ilk haftasında grubumuzda sürpriz sonuçlar alındı.
Ligin ilk devresinin flaş takımlarından olan Offspor’un kendi sahasında dağıldı dağılıyor denilen Düzcespor’a, Sultanbeylispor’un ise Alibeyköyspra farklı mağlup olması konuşulan maçlar arasında yer aldı.
İlk devrenin 12. Haftasında 8. Sırada yer alan ve Liderle arasında 6 puanlık bir fark bulunan Altındağ Belediyespor yakaladığı çıkışla zirveye oturdu.

 


      Ligin 2. Devresinin ilk maçını da farklı kazanan Altındağ 2. Yarıya da güzel bir başlangıç yaptı. Sezona Şampiyonluk hedefiyle başlayan ve grupta en çok konuşulan 2 takım B.Vanspor ve Yeni Orduspor puan kaybı yaşamaya devam ediyor.
Ligin 2. Devresinin ilk haftasında B.Vanspor 2 puan kaybı yaşarken, Yeni Orduspor ise haftayı mağlubiyetle kapattı.
B.Vanspor cephesine baktığımızda Karşıyaka deplasmanından kaybedilen 2 puanın üzüntüsü var.
Deplasmanda alınan 1 puan iyi ama Şampiyonluğa oynayan bir takım için yetersiz kaldı. Kaybedilen 2 puanla Lider ve takipçisiyle aramızdaki puan farkı 6 ya çıkmış oldu.

 


             Şampiyonluğa oynuyorsak kesinlikle hele hele rakibimiz olmayan takımlara puan kaptırmamamız gereklidir.
Karşıyaka rakibimiz olmayan bir takımda kesinlikle bu deplasman maçı 3 puanla kapatılmalıydı. Çünkü telafisi olmayan maçlara çıkıyoruz. Kaybettiğimiz her puan bizi zirveden uzaklaştırıyor. Bugün kaybettiğimiz puanlarla zirveden yarın ise Play Off’dan uzaklaşmış olabiliriz.

 


        O açıdan daha dikkatli olmalı ve İstikrarlı bir çıkış mutlaka yakalanmalıdır.
Karşıyaka maçına golcülerden yoksun çıkan ekibimiz devre arası yaptığı 3 transferden Emrah Tacir ve Barış Gök forma giyerken, gol kralı Batuhan cezası nedeniyle oynayamadı.
Bu hafta itibariyle cezası bitecek olan Batuhan Er’in Kemerspor maçında forma giymesi bekleniliyor.
Kemerspor maçında, ekibimize başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE

banner29