Şahsi Menfaat Düşünenler STK'lara Aday Olmasın

   Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetimlerine aday olanlar üyelerine siyasete girmeyeceklerinin, şahsi menfaatlerini üyelerin hak ve menfaatlerinin önüne geçirmeyeceklerinin sözünü basın aracılığı ile ilan ederek versin.

  Esnaf, tüccar, sanayiciler ve emekçiler…

   Siyasete girmeme sözü vererek, amacının sadece hizmet etmek için aday olduğunu ilan etmeyen kimseleri, üyesi bulunduğunuz odaların, derneklerin ve sendikaların başına seçmeyin. Umutlarınızın, hayallerinizin birileri tarafından sömürülmesine izin vermeyin.

   Siyasette veya sivil toplumda başına geldikleri kurumlara değer ve güç katabilecek olanlar görev alsın.

  Siyasete ve STK’lara sadece kendisini ve çıkarlarını düşünen, küçük hesaplar uğruna partisini ve STK üyelerini sömüren, aldatan ve kullananlar gelmesin.

  Siyaseti ve sivil toplumu geçim kapısı olarak görüp, aile şirketine dönüştürmeyi düşünenler, gitsin şirket kursun ve ticaret yapsın.

   Hiç kimsenin kentimizin, ülkemizin, halkımızın ve devletimizin kaderini kendi kişisel menfaatlerine kurban etme lüksü olamaz.

  Koltuk sevdasını geride bırakma zamanı çoktan geçti. Zor zamanların başlangıcında olduğumuz bu günleri atlatabilmemiz, yeniden ehliyet ve liyakat ilkesine dönmemize bağlı.

    Bir birimizi kötüleyerek sadece yalnızlaşırız. Oysa bir birimizi tamamlayıp, birlik ve dirlik içinde güçlü olmamız gereken süreçten geçiyoruz.

   Yeni Türkiye’nin inşa sürecini başarılı bir şekilde yapabilmemiz, emanetin ehline verilmesine bağlı. Bencilliğimizle kendimize ülkemize ve geleceğimize yazık etmeyelim.

  Yakın  zamanda MÜSİAD Van Şube’sinin Genel Kurulu oldu. Abdullah Aras ve yönetimi iş başına geldi. Hayırlı ve başarılı çalışmaların öncülüğünü yapmak nasip olsun.

    ABDULLAH ARAS'A ÇAĞRI

   Gelin seçildiğiniz görevin süresi sona erinceye kadar, hiçbir siyasi göreve aday olmayacağınızı açıklayın. Van’daki sivil toplum örgütlerinin, siyasete sıçramak için bir basamak olarak kullanılması geleneğini, sona erdirmek üzere öncülük yapın.

   Çünkü siz il başkanlığı ve seçim çalışmaları yaptınız. Halkın sorun ve istekleri ile yüzleştiniz, kentin sorun ve sıkıntılarını birçok kişiden daha iyi biliyorsunuz.

   Gelin çözüme giden yolun öncüsü olun.

   Kim ne için aday olmuşsa, görev süresi bitinceye kadar sadece o göreve odaklansın ve sadece onun için çalışsın.

   Sivil toplum kuruluşları geçiş kapısı değil, çözüm üretim merkezi olsun.

   Kentin ve halkın sorunlarının çözümünde ağırlık merkezi olarak, sözü etki oluştursun, siyaseti ve idareyi çözüm için zorlasın.

    Fikir üreten düşünce kuruluşu gibi, ürettiği fikri projeye dönüştüren proje merkezi gibi, projeleri ile sorunların çözüm anahtarı gibi olsun. Yani yaldızlı söz söyleme, toplumu illüzyon etkisi ile ham hayallerle oyalama döneminin kapanmasına vesile olun.

   Artık sivil toplum kuruluşları, sadece açılış tören ve toplantılarda protokol koltuğu, kürsüde konuşma hakkı kazandıran, kurum ve kuruluşların kapılarını açan, makam ve nüfuz kazandıran maymuncuk anahtarı gibi olmasın.

    Elmalar ile armutların bir birine karıştığı, bir koltukta iki karpuz taşıma döneminin sona ermesi için, başlatacağınız geleneğin önemini siz çok iyi biliyosunuz. Basın mensupları olarak biz de başlatacağınız geleneğin sıkı birer takipçisi olacağız. Her adaya bunu sorup açıklamasını isteyeceğiz. Van Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, meslek odalarında seçim süreçleri yaklaşıyor. Adaylıklar açıktan söylenmese de kulislerde ciddi çalışmalar yapılıyor.

   Böyle bir süreçte hayra vesile olmak, hem halkımızın hem de gelecek nesillerin duasını almak istersiniz değil mi? 

    “Ya Allah Bismillah” deyip MÜSİAD olarak öncülük yaparak bu geleneği başlatmanızı bekliyorum…

YORUM EKLE